Ворожіння на Водохреще 2020 / фото: np.pl.ua

Водохреще або Богоявлення – це одне із найдавніших і найголовніших християнських свят. Цим святом, яке відзначається 19 січня, закінчується святочний тиждень.

Ніч на Водохреще насичена магією й унікальною силою – в цей час можна зазирнути у власне майбутнє. До того ж це остання можливість для дівчат дізнатися про свою долю, не ризикуючи вчинити гріх. Адже після Водохреща вже не можна ворожити.

Найпопулярніші ворожіння на Водохреще-2020

Відео дня

На ім’я судженого

Щоб дізнатися ім’я майбутнього чоловіка, дівчина має вийти на вулицю й запитати першого зустрічного чоловіка, як його звати. Вважається, що саме таким і буде ім’я її судженого.

Читайте такожВодохреще-2020: історія та традиції святкування

Ворожіння з черевиком (чобітком)

Одне із найпоширеніших ворожінь – з чоботом. Вийшовши з будинку, дівчина кидала його перед собою. В який бік чобіток носком упаде, звідти буде наречений. Якщо ж він вказав на її дім – сидіти їй ще цілий рік у дівках.

Ворожіння з гребінцем

Для цього потрібно взяти гребінець і покласти його перед сном під подушку, попросивши судженого прийти розчесати волосся. Або, з’ївши перед тим щось солоне, попросити у нього води.

Ворожіння на картах

Покласти ввечері під подушку чотири королі з колоди карт. Наречений має наснитися у вигляді котрогось із королів.

За допомогою дзеркал

Для цього потрібно зробити тунель із двох дзеркал, зі свічками з двох боків. Опівночі в цьому коридорі має з’явитися постать судженого. Слід зауважити, що з цим ворожінням пов’язано багато страшних історій, тож краще скористатися безпечнішими методами.

Як ворожити на Водохреще 2020 / фото: mymagic.pro

Водохресне ворожіння з перснем

Необхідно взяти 4 непрозорі чашки і розкласти в них перстень (ланцюжок), хлібну скоринку, тютюн і волоський горіх. Накрити кожну чашку папером і поміняти місцями. Кожна із дівчат обирає собі по одній чашці.

Те, що виявлялося в чашці, символізує таке: хліб – до багатства і ситого життя; перстень або інша прикраса – суджений буде красунчиком; волоський горіх – наречений буде значно старшим і середнього достатку; тютюн – можливо, що чоловік куритиме.

Ворожіння на голках

Цей спосіб ворожіння раніше використовували, щоб дізнатися – чи бути весіллю. Тепер з його допомогою можна отримати відповідь про будь-які міжособистісні стосунки.

Потрібно взяти дві голки і натерти їх будь-яким жиром (можна, салом). Потім голки опускають у стакан з водою і ставлять запитання.

Якщо вони потонули, то буде якась неприємність (або ви погано їх натерли); якщо зійшлися разом, то стосунки будуть близькими, ви отримаєте від людини те, що хочете; якщо "стали" у воді, але не зближуються, то стосунки будуть прохолодними; якщо голки розійшлися в різні боки, то ваші дороги ніколи не перетнуться.

Читайте такожЩедрий вечір 18 січня: історія та традиції свята

Ворожіння на книгах

Це ворожіння на судженого для тих, у кого є бібліотека. Потрібно підійти до книжкової шафи, стати до неї спиною і взяти навмання книгу. Дивіться по автору: якщо він протилежної статі – зустрінете свою долю. Можете й ім’я прочитати. Ймовірно, так зватимуть і судженого.

Якщо цікавлять події майбутнього року, то не ставте книгу на місце. Відкрийте її в довільному місці та прочитайте той уривок, який першим попадеться на очі. Спробуйте трактувати прочитане, зв’язати його зі своїм життям. Іноді можна отримати корисну пораду.

Ворожіння на телефоні

Пустотливе Водохресне ворожіння теж може допомогти в справах сердечних. Якщо ви хочете дізнатися, чи буде у вас пара в новому році, то слід набрати на мобільному довільний номер. Послухайте відповідь: якщо дівчині відповість чоловічий голос – то чекайте змін у житті (це і заміжніх жінок стосується); жіночий – поки не судилося.

Можна також ввічливо запитати про ім’я співрозмовника, повідомивши, що ви ворожите. Потім вибачитися за помилку і привітати людину зі святом. Постарайтеся не образити того, кого потривожили на Водохреще.