Ілюстрація REUTERS

Яке свято 11 квітня 2020

У цей день світ відзначає Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів, Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона та Міжнародний день «Луї Луї».

Читайте такожСьогодні православні відзначають Лазареву суботу: листівки, історія, прикмети святаВ Нідерландах - Парад квітів в Амстердамі, в Коста-Ріці - День національного героя, у США - День сирного фондю, День дитячого масажу, День підводного човна, День 8-трекової касети, День барбершоп-квартету, День домашніх тварин.

Пам'ятні дати 11 квітня, річниці та події

У 1079 році за наказом польського короля був страчений краківський єпископ Станіслав Щепановський, який пізніше буде канонізований і стане святим покровителем Польщі.

Відео дня

У 1803 році французький міністр закордонних справ Шарль Талейран запропонував продати всю територію Луїзіани Сполученими Штатами.

У 1909 році було засновано місто, через рік названий Тель-Авівом / Андрій Семко

У 1909 році було засновано місто, через рік названий Тель-Авівом.

У 1945 році відбулося звільнення концентраційного табору Бухенвальд.

У 1981 році під час гастролей у німецькому місті Фюрті заявили про своє неповернення в СРСР диригент Максим Шостакович і піаніст Дмитро Шостакович - син і онук композитора Дмитра Дмитровича Шостаковича.

У 2017 році припинилася технічна підтримка операційної системи Windows Vista.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 11 квітня вшановує пам'ять святого мученика Марка / фото УНІАН

Православна церква 11 квітня вшановує пам'ять святого мученика Марка. У народі день найбільш відомий як Березовий. Саме 11 квітня береза набуває чудодействую силу і цілющі властивості. Береза, посаджена біля будинку, захищає його від блискавки, відлякує зло і привертає добробут в сім'ю. Ще, щоб захистити житло від блискавки, гілки берези потрібно покласти на горищі. У народі кажуть, що 11 квітня нечиста сила сік людський п'є, а тому є великий шанс сильно захворіти – потрібно бути особливо обережними.

Що сьогодні не можна робити

Не можна лаятися, оскільки можна накликати на себе неприємності.

Прикмети на 11 квітня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- багато соку у берези - до дощового літа;

- сильний дощ – до врожаю вівса;

- багато лебедів – до теплої весни;

- сороки низько в'ють гнізда - влітку часто будуть грози;

- хмари швидко рухаються - до жаркої погоди.

11 квітня іменини

Іменини у Кирила, Марка, Іоанна, Євстафія, Михайла і Івана.