Найсмачніші Брауні - рецепт / фото: ua.depositphotos.com

Брауні – знаменитий американський десерт. Це смачна, ніжна й соковита випічка, що просто тане в роті. Головною особливістю Брауні є те, що шоколадні тістечка повинні залишатися злегка вологими всередині.

Читайте такожНіжно та соковито: рецепти найсмачнішого Жульєну

Тягуча шоколадна консистенція, приголомшливий аромат шоколаду і ванілі – Брауні варто скуштувати. Він ідеальний з кавою або молоком, чудово підійде на святковий стіл.

Відео дня

До того ж ці ласощі дуже легко приготувати, а ваші близькі або гості будуть у захваті, спробувавши шоколадні Брауні.

Шоколадний Брауні

  • Шоколад (80%) або молочний – 100 г
  • Цукор – 300 г
  • Яйця – 5 шт.
  • Какао-порошок – 5 ст. л.
  • Масло вершкове – 200 г
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
  • Сіль – дрібка
  • Олія – 1 ч. л.

Яйця з цукром збити міксером у пухку масу.

Поламати шоколад, додати вершкове масло і розтопити на водяній бані.

Обов’язково просіяти борошно та какао, додати розпушувач і сіль. Перемішати.

Як приготувати ідеальний Брауні / фото: ua.depositphotos.com

З’єднати всі три маси в одну, перемішати. Тісто має бути середньої консистенції.

Розігріти духовку до 180° С.

Форму для запікання (брати з запасом, тісто збільшиться в об’ємі) змастити олією й присипати борошном.

Вилити тісто у форму (можна посипати зверху товченими горішками у шоколаді). Випікати Брауні не більш ніж 20-25 хвилин.

Брауні з печивом та горіхами

  • Шоколад темний – 100 г
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Горіхи (будь-які, на власний смак) – 30 г
  • Печиво – 50 г
  • Цукор – 75 г
  • Борошно – 25 г

Печиво та горіхи порубати не дуже дрібно.

У мікрохвильові на середній потужності розтопити вершкове масло та шоколад. Додати в шоколадну суміш печиво й горіхи, акуратно розмішати.

Шоколадний Брауні - рецепт / фото: ua.depositphotos.com

Окремо змішати, не збиваючи, яйця, цукор і борошно. Додати в шоколадну масу.

Квадратну форму змастити маслом і присипати борошном, перелити в неї тісто.

Випікати 30 хвилин при 180°С, остудити у формі, пиріг трохи осяде. Порізати на шматочки.

Брауні з сиром і малиною

  • Шоколад чорний – 180 г
  • Сир м’який – 250 г
  • Малина (заморожена або свіжа) – 120 г
  • Цукор – 200 г
  • Борошно – 100 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,25 ч. л.
  • Сіль – дрібка
  • Цукрова пудра – за смаком
  • Олія – для змащування форми

Якщо малина заморожена, то її попередньо розморожувати не треба.

Шоколад поламати на шматочки, додати вершкове масло. Розтопити на водяній бані. Розтоплену масу перемішати й поставити охолоджуватися.

Відділити яєчний жовток (білок знадобиться пізніше), додати цукор (60 г). Перемішати цукор з жовтком і додати сир. Перемішати все це в однорідну масу.

У борошно додати розпушувач, соду та сіль. Перемішати.

Коли шоколадна маса охолоне, додати в неї ванільний цукор.

Читайте такожЯк приготувати неймовірний "Медовик": рецепти ніжно-соковитого торта

Далі слід з’єднати шоколадну масу з рештою яєць і раніше відкладеним білком. Додати решту цукру й обережно перемішати. Додати борошняну суміш, перемішати.

Має вийти негусте шоколадне тісто для Брауні.

Форму для випікання Брауні змастити соняшниковою олією, боки та дно обсипати борошном. У форму виливаємо половину шоколадного тіста.

Далі довільно викладаємо сирну масу. Сирну масу накриваємо другою половиною шоколадного тіста.

Дерев’яною шпажкою робимо довільні візерунки по поверхні. Зверху викладаємо малину.

Відправляємо Брауні випікатися в розігріту духовку при температурі 160°С. Випікаємо близько 50-60 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. При зануренні по краях шпажка має залишатися сухою, а в середині пирога – з невеликою кількістю крихт.