У цей день світ відзначає День паперових серветок / bambini.by

Свято 1 серпня 2020

У цей день світ відзначає День паперових серветок, Міжнародний флешмоб жіночності, День пам'яті жертв Першої світової війни, Міжнародний тиждень клоунів, Всесвітній тиждень грудного вигодовування, Міжнародний день алопеції, Всесвітній день скаутської краватки, Всесвітній день боротьби з раком легенів, Міжнародний день вина «Альбаріньо».

Читайте такожВихідні на День Незалежності України: скільки відпочиватимемоВ Україні - День інкасатора, у США - День подруги, День поваги до батьків, День людини-павука, День клоуна, День приютських собак, День кремового пирога з малиною, День гірчиці, в Конго - День батьків, у Британії - День Йоркшира, в Ірландії – Лугнасад, в Азербайджані - День азербайджанського алфавіту і мови, у Польщі - День пам'яті жертв Варшавського повстання, у Швейцарії - День конфедерації, на Ямайці, в Барбадосі, Тринідаді і Тобаго - День емансипації, у Британії - День Міндена, у Китаї - День народно-визвольної армії, на Північному Кіпрі - День соціального опору, в Лівані - День збройних сил, у Камбоджі і Лаосі - День перемоги, у Канаді - День їжі.

Пам'ятні дати 1 серпня, річниці та події

В 1619 році перші африканські раби були доставлені в Джеймстаун, Вірджинія.

Відео дня

У перший день останнього літнього місяця був відкритий кисень. Це сталося в 1774 році, завдяки англійському хіміку Джозефу Прістлі. Він отримав кисень шляхом розкладання оксиду ртуті в герметично закритій посудині. Прістлі направляв на це з'єднання сонячні промені за допомогою потужної лінзи. Учений відразу не зрозумів, що відкрив нову речовину. Порахував, що виділив одну із складових частин повітря і назвав цей газ «дефлогистованим повітрям». Про це він повідомив видатному французькому хіміку Антуаном Лавуазьє. Трьома роками раніше, в 1771 році, кисень отримав шведський хімік Карл Шеєле. Він прокаляв селітру з сірчаною кислотою і потім руйнував теологічне ядро отриманий оксид азоту. Шеєле назвав цей газ «вогненним повітрям» і теж повідомив про свій досвід «наставнику» Лавуазьє, який остаточно в усьому розібрався. Так що першовідкривачів кисню – троє, і це незаперечний факт.

Ілюстрація REUTERS

У 1900 році було засновано футбольний клуб «Боруссія» - п'ятиразовий чемпіон Німеччини, володар Кубка УЄФА 1975 і 1979 років.

У 1965 році вперше була виконана пісня Пола Маккартні «Yesterday».

У 2001 році в Німеччині набув чинності закон про зареєстрованих цивільних партнерствах. До сьогоднішнього дня закон перетерпів багато змін, і до 2017 року правовий статус одностатевих цивільних партнерств був практично зрівняний з звичайним шлюбом між чоловіком і жінкою. Закон про одностатеві шлюби набув чинності 1 жовтня 2017 року. З цього моменту укладення нових цивільних партнерств в Німеччині неможливо, однак раніше укладені спілки продовжать своє існування в колишньому статусі і можуть, за заявою, бути перетворені в шлюб.

У 2007 році відбулося обвалення мосту I-35W через річку Міссісіпі в Міннеаполісі (США). 13 людей загинули і понад 100 отримали поранення.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 1 серпня вшановує пам'ять преподобної Макрини Каппадокійської. Інші назви свята: «Указчиці осені», «День Макриди», «День Мокрини». За народним повір'ям, Макринин день - це покажчик осені.

Читайте такожДень подруги: привітання в картинках, листівках та віршахЩо сьогодні не можна робити

Не можна забивати худобу і птахів, інакше хтось з рідних захворіє. Не можна готувати квашену капусту, квас і солити огірки.

Прикмети на 1 серпня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- з дощами - осінь буде мокра;

- вдень злива - сівбу озимих буде врожайним;

- день теплий і погожий – до хорошого врожаю.

1 серпня іменини

Іменини у Романа, Серафима, Євгенії, Дмитра та Степана.