День Незалежності 2022 у Києві / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Щорічно День Незалежності України відзначається в Києві з великим військовим парадом і святковим салютом. Однак цього року столиця зустріне свято в умовах воєнного стану, тому святкування буде скромним.

Крім того, 24 серпня можуть відбутися масові ракетні удари, тому заходів з великим скупченням людей не буде. Киян закликають не ігнорувати повітряну тривогу і негайно спускатися в найближче укриття або в метро.

Нагадаємо, що вихідний на День Незалежності цього року скасовується через дію воєнного стану. Середа 24 серпня буде робочим днем.

Відео дня

Заходи на День Незалежності в Києві: куди сходити

24 серпня в центрі Києва пройде виставка знищеної військової техніки окупантів. Російська військова техніка на Хрещатику буде виставлена до Дня Незалежності. Вже зараз городяни і гості столиці можуть подивитися на іржаві танки і підбиті бойові машини. Батьків просять стежити за дітьми, щоб вони не поранилися об гострий метал.

Також у Києві до 24 серпня монумент Батьківщина-Мати підсвітять кольорами українського прапора. Скульптуру можна буде відвідати у свято.

У Соборі Софії Київської 24 серпня проходитиме молитва за Україну та українських воїнів. Приєднатися до молитви можуть віруючі будь-якої конфесії.

Як працюватиме київське метро 24 серпня

З 21 по 24 серпня метро Києва працює за скороченим графіком - з 6:00 по 21:00. Під час повітряної тривоги рух зупинятиметься на наземних станціях, а під землею рух продовжиться.

Однак в якості бомбосховища станції працюють цілодобово. Щоб увійти в метро під час повітряної тривоги під час комендантської години (23:00-5:00), потрібно мати при собі документ, що підтверджує особу.

Графік роботи транспорту в Києві на День Незалежності

З 22 по 24 серпня громадський транспорт у Києві ходитиме з 6:00 до 21:00. Під час повітряної тривоги транспорт буде зупинятися, а пасажирів попросять пройти в найближче укриття.

Вас також можуть зацікавити новини: