День Незалежності України 2022 / фото УНІАН, Немеш Янош

День Незалежності - головне державне свято нашої країни, яке відзначається 24 серпня. Цього року ми відзначимо 31-річчя незалежності України. Це свято не тільки наповнює нас патріотичними почуттями, а й тішить додатковими вихідними.

Вихідний на День Незалежності 2022-чи буде цього року

Щорічно День Незалежності оголошується вихідним днем, а якщо свято випадає на суботу або неділю, то вихідний переноситься на понеділок.

У 2022 році День незалежності відзначається в середу. Однак вихідного цього року не буде. Все через діючий в країні воєнний стан. Під час нього скасовуються вихідні на державні свята. Тому середа 24 серпня буде звичайним робочим днем.

Відео дня

Як відзначимо День Незалежності України в 2022 році

Незважаючи на війну, Україна відзначить свято цього року, адже це важлива історична дата. Саме незалежності намагається позбавити нас Росія, тому пам'ятати про це свято так важливо.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що святкування Дня Незалежності цього року відбудеться, але без гучних гулянь і дорогих заходів. В якому форматі відзначатиметься свято-президент не уточнив, щоб не інформувати окупантів.

"Незважаючи ні на що, на те, що є війна, ми точно будемо відзначати всі важливі дати для нашої держави. Так, через умови безпеки не дуже голосно. Не можемо собі дозволити. Тому що гроші всі йдуть сьогодні на фронт. Проте ці дати будуть обов'язково в нашому календарі, в нашій пам'яті, для наших дітей. І ми це повинні обов'язково робити", - підкреслив Зеленський.

Вас також можуть зацікавити новини: