День ветеранів бойових дій / фото facebook.com / pg / mva.gov.ua

Щороку 1 жовтня в Україні вшановують усіх ветеранів. Свято було встановлене за указом Леоніда Кучми в 2004 році. День ветерана бойових дій відзначають в цю дату через те, що ООН 1 жовтня святкує Міжнародний день літніх людей. А в Україні до початку російсько-української війни в 2014 році більшість ветеранів були людьми похилого віку.

З початком війни Росії проти України ветеранами бойових дій стали звичайні чоловіки і жінки різного віку. До повномасштабної війни в нашій країні було близько 500 тисяч ветеранів. Ветерани потребують особливої підтримки та визнання в суспільстві.

У більшості українців є хоча б один знайомий, який пройшов через війну. У День ветеранів бойових дій 2023 привітайте таких людей і подякуйте за службу. Не забудьте також зробити донат українській армії.

Відео дня

Для близьких і друзів ветеранів в Україні працює проект підтримки Veteran Hub. Тут можна отримати психологічну допомогу і підтримку, знайти для ветерана цивільну роботу або звернутися за юридичною консультацією. Телефонуйте за номером 067 348 28 68.

День ветерана бойових дій - привітання

Спасибі вам, дорогі ветерани, за вашу службу. Україна пишається вами. Низький уклін за Вашу відвагу. Будьте здорові, живіть довго і щасливо. Нехай ваші близькі будуть щасливі, а ваша сім'я - міцною і дружною!

***

Вітаю з Днем ветерана бойових дій. Бажаю всім нам дочекатися перемоги України та возз'єднання сімей. Здоров'я, злагоди і достатку вам і вашим родинам, шановні ветерани! Дякуємо за вашу службу. Нехай ваші заслуги перед країною не залишаться непоміченими. Слава Україні! Героям слава!

***

Ветерани - гордість України. У святковий день ми бажаємо вам спокійного мирного неба над головою, щасливого особистого життя і заслуженого відпочинку після служби.

***

1 жовтня вітаємо всіх українських ветеранів. Ви сповна віддали свій борг перед країною.  Прийміть щирі вітання і глибоку вдячність за все, що зроблено вами заради майбутньої перемоги України. Нехай завжди вас оточують увагою і турботою близькі люди, нехай радують своїми успіхами діти, онуки і правнуки. Бажаю вам міцного здоров'я, довгих років життя, серцевого тепла, любові, душевного спокою і мирного неба над головою.

День ветерана України / фото t.me/V_Zelenskiy_official
З Днем ветерана в Україні / фото УНІАН, Арсен Петров
З Днем ветерана 2023 / фото УНІАН, Віктор Ковальчук
Листівки з Днем ветерана 2023 / фото ua.depositphotos.com

Вас також можуть зацікавити новини: