Яке сьогодні свято 8 червня / фото Jill Wellington, Pixabay

8 червня церква вшановує пам'ять апостолів від 70-ти Алфея і Коропа. День отримав назву Короп-Корополов, оскільки здавна вважається вдалим для виловлення коропів і в цілому будь-якої риби. Рибалки в цей день з раннього ранку ходили до річки з вудками. Вірили, що чим раніше на риболовлю вийдеш, тим більшим буде улов.

Також в день Коропа в давні часи запрошували додому пічника, який оглядав і облицьовував печі після зими. Вважалося, що оглянути піч потрібно ще влітку, щоб заздалегідь виявити всі проблеми до початку холодів.

Дата 8 червня вважається вдалою для доїння кіз і корів. Господині в цей день для позбавлення від неприємного запаху молока і продовження терміну придатності ставили глечик з напоєм під квітучий кущ шипшини.

Відео дня

Народжені 8 червня люди розважливі і трохи хитрі. Вони завжди намагаються отримати вигоду для себе і бувають нещирими з людьми. Однак як друзі вони віддані та доброзичливі. Мають діловиту жилку і гарне почуття такту, завдяки чому часто досягають успіху в кар'єрі.

Що не можна робити 8 червня

Жінкам 8 червня категорично заборонено купатися, оскільки вода в річці в цей день стає небезпечною.

Не варто встрявати в конфлікти в цей день, розповідати чужі секрети і обговорювати людей за спиною. Також не можна картати людей за помилки і згадувати старі образи.

Не варто в цей день садити будь-які саджанці, висаджувати розсаду і пересаджувати будь-які рослини - вони не приживуться на новому місці.

У день Коропа не можна спати до обіду, байдикувати і відкладати справи на потім.

Прикмети погоди 8 червня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо в річці з'явилося багато щук, то літо буде дощовим, багато товстолобиків - осінь буде ранньою, багато раків - до частої негоди влітку.
  • Качки цілий день плавають і пірнають - до дощу найближчим часом.
  • Якщо яблуні вже відцвіли, то морозів більше не буде.
  • Багато з'явилося комарів - до спекотної погоди.
  • Якщо на горобині багато квітів, то буде хороший урожай вівса.
  • Риба в річці плаває біля самої поверхні - до дощової погоди і високої вологості.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: