Головна ялинка країни на Софіївській площі / screenshot youtube

До Нового року залишилося зовсім небагато часу. У столиці вже поставили головну ялинку країни і оголосили тему новорічного свята - "Казковий ліс". Цього року новорічні заходи пройдуть в умовах пандемії коронавірусу.

Коли запалять ялинку на Софіївській площі

Запалять головну ялинку, як завжди, на День Святого Миколая, в суботу 19 грудня о 19:00. Гірлянда буде у двох кольорах: холодному білому і зеленому. Цього року використовували штучну ялинку і нарядили її в тематиці "Казкового лісу" - шишками, жолудями, білочками і грибами. Спочатку верхівку ялинки прикрасили казковим капелюхом, але через обурення церкви аксесуар замінили на традиційну зірку.

Як святкують Новий рік у Києві

Святкові локації на Софіївській площі облаштують у стилі чарівного лісу. Через коронавірусні обмеження не буде фуд-кортів, концертів та анімаційних програм. Однак у столиці можна буде подивитися творчі інсталяції, сфотографуватися у фотозоні, придбати сувеніри, напої та закуски.

Також цього року не буде традиційної новорічного ярмарку. Однак кияни не залишаться зовсім без свята.

Святкові локації в Києві

Святкування Нового року в Києві / фото УНІАН

У Києві буде створено новий новорічний маршрут довжиною 8 кілометрів від Арки Дружби народів до Контрактової площі. Частину будиночків з напоями розмістять на Володимирській гірці. Новорічного ярмарку цього року не буде.

Третя локація буде розташована на Контрактовій площі. Там 18-метрову ялинку оформлять у стилі "Петриківський розпис". На Контрактовій площі буде гірка з хорошим катком. Там продаватимуть сувеніри, солодощі та напої. 

Святкування Нового року 2021 в Києві традиційно розпочнеться ввечері 31 грудня і закінчиться далеко за північ 1 січня. Центральні вулиці міста будуть прикрашені святковою ілюмінацією. У період новорічних свят буде перекрита для транспорту частина центральних київських вулиць і площ, на яких проходитимуть святкові заходи.

Читайте також інші новини: