Іменини Ольги / ua.depositphotos.com

У імені Ольга є два варіанти походження - давньоскандинавське і давньослов'янське. У першому випадку воно звучить, як Helga, що означає "свята", "священна", "мудра", "світла", "ясна", "фатальна". Давньослов'янський варіант походить від імен Вольга, Волх - "сонячна", "хороша", "значуща", "велика".

Іменини Ольги відзначають кілька разів на рік. За старим церковним календарем це 3 січня, 10 лютого, 6 березня, 14 березня, 17 липня, 24 липня, 23 листопада. за новим - 21 грудня, 28 січня, 21 лютого, 1 березня, 4 липня, 11 липня, 10 листопада. Покровителькою дівчат з ім'ям Оля вважається свята княгиня Ольга.

У цей день прийнято читати молитву святій Ользі: "Моли Бога про мене, свята угодниця Божа Ольга, яко аз старанно до тебе вдаюся, швидкому помічнику і молитовнику про душу мою".

Відео дня

Історик та релігієзнавець Ігор Козловський каже: 

Цей день саме для християнства в Україні, насамперед, має велике значення, тому що це фактично перша правитильниця, яка приймає офіційне християнство за православними переказами від Візантійського імператора. І вона приймає делегації християн як з Західної Європи, так і Візантії. Будуються перші християнські храми. Це ще не є прийняття християнства взагалі, але це є певний приклад, приклад самої Ольги як людини, яка свідомо приймає хрещення і фактично показує той самий необхідний приклад. Так, її син Святослав залишається язичником і він фактично продовжує ту лінію, яка була характерна взагалі для князів того часу, і її онук Володимир також спочатку був язичником, і навіть в 985 році він робить реформування язичництва, і встановлює загальний пантеон (богів - УНІАН) для всієї території Русі, але ж потім він буде приймати християнство. І Ольга, як і Володимир, входять в історію саме православної церкви, взагалі християнства на цих теренах як ті, хто впровадив християнство як об’єднуючу релігію всього населення, яке проживало на цих теренах. Ми пам’ятаємо, не тільки слов’янське населення, там проживали і балти, і угро-фінни, і тюрки. Тобто цей крок і вносить її (Ольгу) до святих як людину, яка є тою, хто започатковує християнство на цих землях.  

Привітання з Днем ангела Ольги - листівки та побажання

Привітання з Днем ангела Ольги / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Ольга, день сьогодні твій,

Радість буде хай з тобою!

Сліз ніколи ти не лий,

Будь захищена святою -

Хай княгиня береже,

Сповнить мрії всі прекрасні,

Всі хвороби прожене,

Принесе кохання й щастя!

***

Мила Оленько, вітаю тебе з твоїм святом. Хочу побажати тобі мирного неба і яскравого сонечка, попутнього вітру та іноді - теплих крапельок дощу. Залишайся такою ж доброю і милою, красивою і коханою, бажаною і щасливою, радісною і чарівною.

***

Іменини Ольги / фото ua.depositphotos.com

З днем Ольги, покорительки й княгині!

Хай буде щастя Вам віднині,

Щоб під покровом мудрості й завзяття

Жилося Вам щоденно, як у свято.

Щоб множилися успіхи величні,

Тож оптимізму і відваги зичу,

Творилось щоб щастя на покуті,

Щоб поважали і пишались люди!

***

Оленька, вітаю тебе зі святом твоєї небесної покровительки, рівноапостольної княгині Ольги! У цей світлий день хочу побажати доброго здоров'я і благоденства тобі і всім твоїм домочадцям. Нехай Господь береже тебе, направляючи на твій шлях добрих людей з чистими помислами і зневажаючи недоброзичливців. Мир твоєму дому і многая літа!

***

Ім'я дивовижне на світі існує,

І скажемо щиро - найкращим пасує.

І той, кому Бог це ім'я посилає,

В житті наче зіронька ясная сяє.

Тож хочу тобі, Олю, я побажати

Тепло щирих друзів в житті відчувати,

Коханою бути й любов дарувати!

Вітаю з днем Ангела!

***

Привітання з Днем ​​ангела Ольги 2024 / canva.com

Оленько, нехай життя твоє завжди буде легким і повітряним, як повітряні кульки, такою ж яскравою і строкатою, сповненою радості та позитиву. Нехай над головою твоєю завжди сяє сонце, обіймаючи тебе своїм промінням, граючи в твоїм волоссі, підкреслюючи твою красу. Будь завжди такою ж доброю і ніжною, радуй своєю прекрасною чарівністю цей світ і завжди будь щаслива.

***

Ольга, день сьогодні твій,

Радість буде хай з тобою!

Сліз ніколи ти не лий,

Будь захищена святою -

Хай княгиня береже,

Сповнить мрії всі прекрасні,

Всі хвороби прожене,

Принесе кохання й щастя!

***

Іменини Ольги 2024 / ua.depositphotos.com

Вітаю з днем Ольги і щиро бажаю добра, миру і безмежного щастя! Нехай свята Ольга пошле тобі мудрість, сили й удачу, щоб захистити тебе від усіх проблем і бід! Щиро посміхайся і живи в гармонії з собою!

***

Ольга! Свята, світла, мудра, ясна, сонячна - скільки неймовірних значень у цього імені. А головне, що всі відбилися на прекрасній людині. Нехай життя завжди буде до Вас прихильним, а доля дарує тільки добрі уроки.

***

Дорога Ольго, я тебе вітаю і хочу побажати завжди бути вільним і гордим птахом, летіти назустріч своїм мріям і бажанням, у будь-якій справі проявляти свій талант і високий інтелект, з упевненістю й легкістю досягати всіх цілей, повністю віддаватися добрим і світлим почуттям, зберігати в серці любов, а в душі - щастя.

***

Привітання з Днем ангела Ольги / canva.com

Оленька, від душі вітаю тебе! Бажаю бути мудрою, але веселою. Бажаю бути величною, але доброю. Бажаю бути дивовижною, але водночас простою. Олю, бажаю тобі успішної самореалізації, життєвого достатку і вірного кохання. Бажаю відчувати себе справжньою княгинею. Бажаю правити життям гідно і красиво.

***

Оленька, нехай життя твоє завжди буде легким і повітряним, як повітряні кульки, таким ж яскравим і строкатим, повним радості і позитиву. Нехай над головою твоєю завжди сяє сонце, обіймаючи тебе своїми променями, граючи в твоєму волоссі, підкреслюючи твою красу. Будь завжди такою ж доброю і ніжною, радуй своїм прекрасним чарівністю цей світ і завжди будь щаслива.

Вас також можуть зацікавити новини: