Шавуот 2022 / фото ua.depositphotos.com

З 4 по 6 червня 2022 року євреї відзначають Шавуот - свято дарування іудеям головної священної книги Тори. Іудеї пов'язують Шавуот з початком літа і збором першого врожаю фруктів. Це веселе і сімейне свято. В Ізраїлі Шавуот є вихідним днем.

Відео дня

Шавуот 2022: дата свята

Дата Шавуота змінюється щороку, оскільки євреї користуються місячним календарем. Відзначають Шавуот через 7 тижнів після другого дня Песаха (єврейської Пасхи). Відзначається він 6-го числа єврейського місяця сивана - в 2022 році це 5 червня. Святкування починається з заходу сонця попереднього дня, тобто з 4 червня, і закінчується ввечері 6 червня.

Традиції Шавуота

У Шавуот в синагогах розповідають про те, як євреям була дарована Тора, вивчають священну книгу і вивчають десять заповідей. Напередодні свята прийнято цілу ніч читати Тору. У Шавуот школярі та студенти отримують атестати, тому свято вважають днем знань.

На святковий стіл в ці дні ставлять молочні та борошняні продукти: творог, сир, млинці і пиріжки з сиром, пироги з медом. При наявності також подають фрукти: інжири, виноград, гранат.

З Шавуотом 2022: вірші та проза

Тору на горі Синай

Подарував Господь євреям.

Хвалу небу ти віддай,

Відкрий ти благочестю двері.

На тебе нехай зійде

Процвітання і щастя,

Шавуот хай прожене

Від сім'ї твоєї нещастя!

***

Шавуот з ранку сьогодні

Відзначає хто завгодно!

Поздоровлення прийми,

В душі Тору бережи!

Зберемо весь урожай,

Найближчих пригощай!

***

Зі святом Шавуот! Бажаю солодкого, щасливого, мирного і повного щастя і добрих моментів життя. Нехай в душі живе щирість, нехай огорне любов, нехай горять очі і серце. Нехай світло свято наповнить стіл і будинок, а життя зробить довгим і яскравим.

***

Сьогодні прийнято відзначати один з найважливіших днів в іудаїзмі, адже саме в цей день була дарована Тора на горі Синай. Ми всі зберігаємо пам'ять про цей день у своїх серцях і душах. Завершується минулий цикл і починається новий, нехай же він не приносить нам горя, а лише радість.

***

Сьогодні свято перших плодів Шавуот! Сьогодні нам варто забути про негаразди і бути ближче з сім'єю, не кажучи і про те, щоб згадати про нашу віру, адже ще одна назва сьогоднішнього свята — Свято обдарування Тори.

***

У день Шавуота хочу побажати завжди пам'ятати про важливі заповіді життя і продовжувати свій шлях, сіючи по світу милосердя, добро і радість. Бажаю щедрих врожаїв пшениці, рум'яних короваїв на столі і щасливих днів у житті.

***

Вітаю з Шавуотом, святом перших плодів. Нехай же цей день буде радісним для кожного з нас, нехай пам'ять про дарування Тори приносить в наші серця світло в ці теплі, погожі дні, нехай щастя посміхається нашим сім'ям і нашому народу не тільки сьогодні, але і завжди.

Привітання з Шавуотом в картинках і листівках

Шавуот 2022 / фото fresh-cards.ru
Шавуот 2022 / фото fresh-cards.ru
Шавуот 2022 / фото fresh-cards.ru
Шавуот 2022 / фото fresh-cards.ru
Шавуот 2022 / фото fresh-cards.ru
Шавуот 2022 / фото fresh-cards.ru
Шавуот 2022 / фото fresh-cards.ru
Шавуот 2022 / фото fresh-cards.ru
З Шавуотом 2022 / фото ua.depositphotos.com
Шавуот 2022 поздоровлення / фото bipbap.ru

Єврейське свято Шавуот 2022 / фото bipbap.ru

Шавуот 2022 листівки / фото bipbap.ru

Шавуот 2022 картинки / фото bipbap.ru

Вас також можуть зацікавити новини: