Собор Архангела Гавриїла 2022 / depositphotos.com

Щорічно православні віруючі відзначають церковне свято 26 липня - Собор Архангела Гавриїла. Святий відомий тим, що був одним з семи ангелів, які вічно і віддано служили Господу. Він неодноразово згадується в Євангеліє і вважається вісником Божим.

УНІАН розповість, ким саме був Архангел Гавриїл, за що відповідає святий, і як йому молитися.

Собор Архангела Гавриїла 2022 - що можна робити

Згідно зі святим писанням, Архангел Гавриїл був одним з головних ангелів - саме він супроводжував Діву Марію за життя і повідомив їй про народження Ісуса Христа. У народному календарі цю дату прозвали "Гаврилов день" і вважалося, що святий протегує худобі і захищає людей від негоди.

Відео дня

Саме тому 26 липня слов'яни збирали перший сніп, який отримав назву "іменинний". Його берегли, так як він вважався чудотворним - з нього ж починалася молотьба. Люди вірили, що якщо соломою нагодувати хвору худобу - вона обов'язково одужає, а чудодійне зерно вбереже птахів від загибелі.

Православні віруючі в цю дату ходять до церкви на всенічне бдіння, а вранці відвідують урочисту літургію. Також можна поставити в храмі свічку за здравіє і помолитися святому про захист від недругів або про допомогу в справах.

Собор Архангела Гавриїла: що не можна робити

Християни в цю дату суворо дотримуються Божих законів - вірять, що той, хто порушив правила, суворо поплатиться за це. Народні прикмети свідчать, що в цю дату потрібно бути обережними і не спотикатися, інакше можна накликати на себе біду.

Категорично заборонено займатися важкою фізичною працею - будуть проблеми зі здоров'ям. Після обіду або вечері не варто змахувати крихти зі столу рукою - до фінансових проблем.

Якщо ви живете поблизу водойми або ходите на риболовлю, простежте за поведінкою риби. Б'є хвостом по воді - гарна погода триватиме довго, плаває спокійно - чекати опадів.

Собор Архангела Гавриїла - молитва

Для того, щоб залучити в своє життя удачу і отримати захист святого, можна прочитати дієві молитви.

Про захист від недругів

Святий Архангел Гавриїл, прошу у тебе захисту і допомоги. Захисти мене від підступів бісів і диявола. Віджени від мене сатани. Не дай злим і підлим людям в долю мою втрутитися. Збережи здоров'я сім'ї моєї і посели в нашому домі світ навіки. В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа

Про спокій в душі і благополуччя в житті

Св. Архангеле Гавриїлі! Ангел Благовіщення, вірний посланець Божий, Відкрий наші вуха навіть на тихі нагадування і заклики люблячого серця нашого Господа. Завжди стій нам перед очима. Просимо Тебе, щоб ми Слово Боже правильно розуміли, слухали Його і виконували те, чого Бог від нас хоче. Навчи нас бути готовими, щоб коли прийде Господь не застав нас сплячими. Амінь

Про міцне здоров'я

Небесних воїнств Архистратиже, молимо Тебе повсякчас ми, недостойні, та твоїми молитвами оградіші нас дахом крилу нематеріальні Твоєї слави, зберігаючи нас, припадають старанно і кричущих: від бід визволи нас, яко чиноначальник вишніх сил.

Вас також можуть зацікавити новини: