Ікона Божої Матері "Знамення" Златоустівська / УНІАН

Ікона Божої Матері "Знамення" Златоустівська - одна з найбільш шанованих у православних віруючих. Це чудотворна ікона, яка допомагає кожному, хто звертається. УНІАН розповідає про дивовижну історію ікони і про що їй моляться.

Раніше ми розповідали, в чому допомагає Іверська ікона Божої Матері та як їй молитися

Ікона Божої Матері "Знамення" Златоустівська - історія святині 

Історія ікони починається в 1814 році. Під час епідемії холери хворому купцеві наснилася Богородиця, зображена на стіні із Златоустівського монастиря - маленький Ісус посміхався йому, а Богоматір передала зі своїх рук кришталеву чашу. Отямився купець абсолютно здоровим і, недовго думаючи, вирушив до монастиря, де дійсно побачив ікону зі свого сну над аркою храму. На його прохання святий образ внесли до храму - це сталося 16 березня.

Відео дня

Згодом чудотворна ікона зцілила жінку, а невдовзі ще одна невиліковно хвора після молитви біля образу Богородиці пішла на поправку. У літописах тих часів описується усього вісім зцілень, які відбулися перед образом Златоустівської ікони Божої Матері.

У чому допомагає ікона Божої Матері Знамення

На Златоустівській іконі зображена Пресвята Богородиця - вона в молитві піднімає руки, а на грудях у неї зображений маленький Ісус. По боках від Богородиці - Микола Чудотворець і Іоанн, єпископ Новгородський. Назва ікони -  "Знамення" - означає знак милості Богоматері до людей.

Ікона Божої Матері "Знамення" вважається дуже сильною, її просять:

  • послати мир, врятувати від воєн і захистити від недоброзичливців, заздрісників і ворогів;
  • уберегти від стихійних лих, нещасть, епідемій, пожеж;
  • про зцілення від важких хронічних хвороб;
  • зміцнити сім'ю і припинити чвари між родичами.

Також ікона Божої Матері "Знамення" вважається покровителькою і заступницею всіх людей, які страждають від душевного болю і фізичних каліцтв.

Ікона Божої Матері Знамення - молитва до Богородиці

О, Пресвята і Преблагословенна Мати Найдобрішого Господа нашого Ісуса Христа! Перед святою Твоєю чудотворною іконою дивне знамення заступництва Твого, під час ворожого нашестя на великий Новгород від неї виявлене згадуючи, Тобі поклоняємось і припадаємо. Смиренно молимо Тебе, всесильна роду нашого Заступнице, як колись отцям нашим допомогу швидко надала, так і нині нас, немічних та грішних, Твого материнського заступництва та благої настанови сподоби. Церкву святу зміцни, місто Твоє і всю країну нашу православну і всіх нас, що з вірою та любов’ю до Тебе припадаємо, і з сокрушенням сердець та слізьми Твого заступництва просимо, помилуй і збережи. О, Всемилостива Владичице! Змилосердься над нами, що многими гріхами обтяжені. Простягни до Христа Бога богоприємні руки Твої і заступайся за нас перед Ним, прощення прогріхів наших, утвердження нас у благочесному мирному житті, благого християнського кінця і доброї відповіді на Страшному Суді Його для нас просячи. Щоб спасенні Твоїми всесильними до Нього молитвами ми райське блаженство успадкували і з усіма святими прославляли пречесне і величне ім’я достойної поклоніння Тройці, Отця, і Сина, і Святого Духа, і Твоє велике до нас милосердя на віки віків. Амінь.

Вас також можуть зацікавити новини: