Олексій Теплий привітання/ фото pixabay

30 березня в народно-церковному календарі відзначається свято настання весни Олексій Теплий. Християни в цей день шанують преподобного Олексія. Вважається, що 30 березня в усі куточки країни приходить тепло, розпускаються перші листя і розливаються річки.

Олексій теплий: традиції і заборони

У день Олексія наші предки готувалися до посівних робіт і оглядали городній інвентар. Особливу увагу приділяли возі. Пасічники виносили вулика на вулицю і заселяли бджіл. На Русі 30 березня було прийнято проводити гусячі бої.

У день Олексія Теплого для міцного здоров'я потрібно випити склянку березового соку і з'їсти ложку меду. У цей день також викладають на сонці картоплю - тоді урожай буде хорошим.

Відео дня

30 березня не можна нічого позичати, особливо дитячі речі, інакше можна віддати щасливу долю дитини. Небажано Вирушати в далеку дорогу.

Теплий Олексій - листівки та привітання

Вітаю зі світлим святом Теплого Олексія. Бажаю, щоб в душі завжди панувала радість, щастя, спокій і умиротворення. Нехай доля підносить тільки хороші подарунки, щасливі моменти і гарний настрій.

***

Нехай теплий Олексій наповнить весняною свіжістю кожен куточок вашого будинку, щоб радість від сонця гріла душу, окриляла і дарувала найпозитивніші емоції. Нехай дні будуть радувати теплом і хорошою погодою.

***

У це весняне свято я від щирого серця і серця хочу привітати з прекрасним днем — Теплим Олексієм. Нехай це свято принесе багато позитивних і позитивних емоцій, нехай думки та ідеї будуть чисті і благородні, нехай вчинки твої будуть безкорисливі і чесні.

Олексій теплий 30 березня / telegraf.com.ua
З днем Олексія / telegraf.com.ua
З Днем Олексія листівки / telegraf.com.ua
З Днем Олексія картинки листівки / telegraf.com.ua
З Днем Олексія картинки / telegraf.com.ua
З Днем Олексія Теплого 2022 / telegraf.com.ua
Яке сьогодні свято 30 березня / telegraf.com.ua
День Олексія Теплого 30 березня / telegraf.com.ua
День Олексія Теплого / telegraf.com.ua
Олексій теплий / telegraf.com.ua

Вас також можуть зацікавити новини: