Яке церковне свято 17 Жовтня / pixabay.com

Варсонофій народився в місті Серпухов і був сином священика. За часів навали татар його взяли в полон, де він пробув три роки і вивчив татарську мову. Повернувшись з полону, вступив в Андроніков монастир. Святий Гурій, вирушаючи в Казань, взяв Варсонофія з собою, так як той знав татарську мову. У 1567 році був покликаний правити єпархією, але через похилі роки довго на посаді не втримався. Жив у Казані в Преображенському монастирі, помер в 1576 році.

Православне свято 17 жовтня - день пам'яті преподобного Аммона

Аммон походив з Єгипту, народився в сім'ї благочестивих людей. Одружився з богобоязливою дівчиною, переконав її залишитися незайманою. Жило подружжя, як брат з сестрою. 20 років вони прожили в молитві, пості і працях, потім розійшлися. Аммон оселився в пустелі, де пробув ще 22 роки. Навколо нього зібралося багато відлюдників, як і навколо його дружини, яка заснувала обитель у себе вдома. Помер близько 350 року.

Яке сьогодні свято - день пам'яті преподобномученика Петра

Петро був єпископом в Капітолії, за переказами постраждав в III або IV столітті. Перед тим, як потрапити до язичників, звернув до Христа свою дружину і онуків. Син імператора, затіявши гоніння на християн, привів Петра до батька. Там мученику відсікли кінцівки, вирвали язик і очі. Після цього спалили.

Відео дня

Прикмети 17 жовтня

Народні прикмети сьогодні / depositphotos.com
  • сніг пішов сьогодні - зима буде сонячною і морозною;
  • якщо піти сьогодні в ліс - лісовик зашкодить;
  • коні фиркають - зимовий період буде теплим.

Що сьогодні не можна робити

Наші предки вірили, що 17 жовтня нечиста сила виходить до людей і може нашкодити. Тому без особливої необхідності краще нікуди не ходити і залишатися вдома. Сьогодні не можна нікому довіряти - великий ризик, що вас обдурять. Весілля грати теж небажано - шлюб буде нещасливим.

Що можна робити 17 жовтня

Сьогодні християни моляться Ієрофею Афінському, який став єпископом Афін. Ви можете попросити у нього захисту, так як 17 жовтня вважається одним з найнебезпечніших днів у році. Чорні чаклуни сьогодні особливо активні і можуть накликати нещастя на будь-яку людину.

Вас также могут заинтересовать новости: