Яке сьогодні церковне свято / depositphotos.com

Апостол Петро був відомий, як проповідник віри Христової і його послідовник. Відомо, що одного разу Петра закували в ланцюги і кинули в темницю за його діяння. Це було приблизно в 42 році. У ніч перед судом святому з'явився Господь, розірвав ланцюги і вивів Петра з ув'язнення. Християни, дізнавшись про це диво, взяли святі вериги і зберегли, як коштовність. Згодом вони приходили до цих ланцюгів, щоб помолитися і зцілитися від хвороб. Зараз чудотворні ланцюги зберігаються в Римі, а 29 січня їх виносять до народу.

Також сьогодні відзначається народне свято 29 січня - Петров день.

Православне свято 29 січня - преставлення Максима Тотемського

Більшість відомостей про життя блаженного Максима загублені, відомо тільки, що він був ієреєм. Юродствував 45 років, а помер в 1650 році. Поховали святого у Воскресенській церкві, де він священствував. Пізніше над його могилою відбувалися багато чудес, тому з дозволу архієпископа були встановлені гробниця і ікона.

Відео дня

Прикмети 29 січня

Народні прикмети сьогодні / фото ua.depositphotos.com
  • курка стоїть на одній нозі - вдарять морози;
  • дме північний вітер - до швидкого похолодання;
  • 29 січня йде сніг - весна буде ранньою і теплою;
  • заметіль на Петра - літо виявиться дощовим.

Що сьогодні не можна робити

Православна церква в цей день категорично забороняє лаятися, пліткувати і лінуватися. Також ви повинні ретельно стежити за наявністю продуктів в холодильнику - якщо він виявиться порожнім, то залишок зими ви проведете в голоді. Хороший достаток в сім'ї забезпечить різноманітність м'ясних, рибних і молочних продуктів.

Що можна робити 29 січня

Наші предки в цей день оцінювали стан засіків і дивилися, скільки залишилося корму для худоби. Апостол Петро вважався покровителем домашніх тварин, тому ставитися до них потрібно було особливо уважно.

У ніч з 28 на 29 січня ви можете побачити сон, який розповість про ваші взаємини з протилежною статтю. Якщо сон хороший, значить ви рухаєтеся в правильному напрямку. Кошмар - треба міняти тактику поведінки або навіть партнера.

Вас також можуть зацікавити новини: