Яке сьогодні свято / ua.depositphotos.com

У цей день у світі відзначаються Всесвітній день рису, Міжнародний тиждень слінгоносіння, Всесвітній день валенсійської паельї.

В Україні - День рекрутера, в Китаї - День любові до своїх зубів, в Японії - День шанування літніх людей, в США - День подорожуючих ділових жінок, День піци пепероні, День сирних паличок, День ромового пуншу, День сирного соусу "Keco", День тарабарщини, в Німеччині - День дітей, в Таїланді - День молоді, День охорони каналів, в Білорусі - День митника, Перу, У Венесуелі, Уругваї - День свободи вираження думок, в Азербайджані - День нафтовиків, в Киргизстані - День підприємця, в Індії - День пам'яті Шрі Нараяна гуру, день шанування предків "пітру Пакша", в Бангладеш - Мадху-пурніма.

Пам'ятні дати 20 вересня, річниці та події

У 1792 році у Франції дозволили розлучення. 

Відео дня

У 1917 році канадський парламент надав право голосу матерям, дружинам і сестрам солдатів, які воюють на фронті. 

У цей день в 1946 році відбулося відкриття першого Каннського кінофестивалю, який став одною з найпрестижніших подій в кінематографічному світі. Правда, спочатку відкриття першого міжнародного кінофестивалю в Каннах планувалося на осінь 1939 року. За задумом, він повинен був являти собою альтернативу найвідомішому тоді Венеціанському кінофестивалю, що потрапив під вплив нацистської влади.

Читайте також20 вересня: народне свято і прикмети, що можна і не можна робитиПрограма була готова, почесним головою журі призначений Луї Люм'єр - винахідник кінематографа. І 1 вересня мало відбутися відкриття, однак саме в цей день почалася Друга світова війна. Тому все відклали. Відкриття відбулося вже після завершення війни - 20 вересня 1946 року. На конкурс було представлено 46 фільмів, 11 з них отримали головну нагороду - Гран-Прі. "Золота пальмова гілка", як вища нагорода фестивалю, стала присуджуватися з 1955 року.

На фестивалі вручаються й інші призи. Але в його історії не завжди все було гладко - в деякі роки з різних причин він скасовувався. У 1951 році організатори фестивалю змінили час його проведення - Каннський фестиваль перенісся на весну. До кінця шістдесятих він набув статусу респектабельного - з розвиненою інфраструктурою, традиціями, механізмами інтриги.

У 1999 році в цей день в бельгійському Антверпені приступила до роботи "Школа повій". На курси зараховувалися не тільки "початківці", а й ті, хто хотів підвищити рівень своєї професійної майстерності. Через три місяці школа була закрита під тиском громадських організацій.

Читайте також19 вересня 2021-яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робитиУ 2000 році влада Тайваню заарештували 25-річного Чен Інь-Хао, творця знаменитого комп'ютерного вірусу CIH, названого за ініціалами автора. У народі вірус відомий як "Чорнобиль", так як одна з його версій активується 26 квітня, в річницю аварії на атомній електростанції. Чен розробив вірус в 1998 році, менш ніж через рік він вивів з ладу близько п'ятисот тисяч комп'ютерів по всьому світу, що працюють на версії Windows 95/98.

За офіційними даними, тільки в Південній Кореї "Чорнобиль" заподіяв збиток на суму понад 250 мільйонів доларів. Вперше в історії вірус призводив до повної непрацездатності комп'ютера. Чен Ін Хао, згідно тодішнім тайванським законам, нічого не порушив, тому не поніс кримінальної відповідальності. Навпаки, отримав роботу. З 2006 року до цього дня він працює в Gigabyte Technology.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 20 вересня вшановує пам'ять мученика Созонта. Також в цей день вшановується пам'ять преподобного Луки Каппадокійського. У зв'язку зі схожістю імені преподобного і назви овоча, багато страв в цей день готували з лука. Тому свято також називали "цибулиною", "Лукою" і "Созонтом".

Що сьогодні не можна робити

Не можна свататися - швидше за все вам відмовлять. Не варто хвалитися здоров'ям - можете його втратити. Також не можна позичати продукти або гроші.

Прикмети на 20 вересня

Прикмети погоди на 20 вересня / фото ua.depositphotos.com

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • хмари молочні - скоро похолодає;
  • мало лушпиння на цибулі - до морозної зими.

Іменини 20 вересня

Іменини у Григорія, Івана, Євгена, Михайла, Степана, Андрія та Петра.

Вас також може зацікавити: