Новорічна ялинка в Києві 2022 / фото КМДА

Щорічно до Нового року майже у всіх містах країни наряджають святкову ялинку. Однак найбільше відкриття вічнозеленої красуні очікують у Києві. Головна ялинка країни традиційно встановлюється в столиці на Софіївській площі. Навколо дерева відкриваються різні ярмарки, фотозони, ларьки і концертні майданчики.

Встановлювати ялинку прийнято не тільки на міській площі, але і вдома. Як прикрасити ялинку на Новий рік - читайте в нашому матеріалі.

Коли запалять ялинку в Києві

Щорічно новорічну ялинку офіційно відкривають 19 грудня в День святого Миколая. Цього року дату події перенесли. Київську красуню запалять у суботу 18 грудня о 17:00. Всі новорічні та різдвяні локації працюватимуть до 19 січня.

Ялинка в Києві 2022: як виглядає

Цього року ялинка буде повністю штучною, а її висота складе 31 м. У металевий каркас вставлять пластикові гілки. Прикрасять ялинку декількома шарами різнокольорових гірлянд, а також червоними і золотими кульками. На верхівці зеленої красуні красуватиметься традиційна різдвяна зірка.

Незабаром запалять головну ялинку країни / фото Інформатор

Крім ялинки на Софіївській площі встановлять найбільший вертеп у світі. Він буде присвячений народженню Ісуса у Віфлеємі. Вертеп з біблійними героями поставлять біля основи ялинки. 

Над деревом встановлять намет з гірлянд. На площі буде багато кіосків з їжею та напоями, фотозон, сувенірних крамниць, конкурсних майданчиків та багато інших розваг. На відміну від минулих років, на Михайлівській та Контрактовій площах цього року не буде новорічних локацій.

Вам також може бути цікаво: