У хорі «Гомін» 24 хористи, професійно співають вони з 2003 року / скріншот

Саундтрек для американо-британського серіалу "Чорнобиль", який б’є всі рекорди популярності, виконав львівський хор "Гомін".

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожСеріал "Чорнобиль" від HBO хочуть продовжити: що буде у шостій серії

Автори фільму шукали саме автентичне виконання композиції з назвою "Вічна пам'ять". І українські хористи одразу погодилися, хоча тоді навіть не здогадувалися, що серіал набуде такої популярності. Їхній спів почули мільйони людей по всьому світі, серіал побив усі рекорди по переглядах.

Наразі композицію з серіалу наживо чоловіки заспівати не можуть, адже це заборонено авторськими правами. Тому вони виконали іншу пісню, аби журналісти могли почути їхнє звучання.

«Акустика дає велич, атмосферу. Тим більше це записувалося у старовинному храмі», - розповів один з виконавців музики.

«Це була годинна репетиція читання з листа. Ми прочитали, і за чотири години ми вже писали цей фільм», - розповів інший хорист.

У хорі «Гомін» 24 хористи, професійно співають вони з 2003 року. Їхній колектив відомий переважно у Львові, тому для співаків і досі загадка, чому обрали саме їх.

Про гонорар віджартувалися, що його вистачить лише «на морозиво з кавою».

Нагадаємо, проект «Чорнобиль» описує трагічні події масштабної катастрофи на Чорнобильській АЕС, розповідає історії людей, які ліквідовували наслідки вибуху, та показує, що трапилось із тими, хто зазнав найбільшого радіоактивного опромінення. Знімання проекту проходили на території Києва, Прип’яті та Литви.