У Китаї заборонили "Південний парк" і "стерли" його з мережі / Comedy Central, South Park "Band in China"

Китайські регулюючі органи видалили з національного сегмента мережі всі епізоди скандального сатиричного серіалу «Південний парк», а також всі уривки шоу, дискусії і навіть згадки про нього.

Читайте такожКомітет із захисту журналістів назвавши 10 країн з найжорсткішою цензурою

Як повідомляє The Hollywood Reporter, причиною такого рішення, імовірно, став новий епізод серіалу «Група в Китаї», який висміює Голлівуд за готовність змінювати свій контент на догоду жорсткій цензурі китайського уряду.

Відео дня

Зазначається, що в китайській популярній соцмережі Weibo (аналог Twitter) виявити згадки про шоу через пошук більше не вдається. На стрімінговому сервісі Youku, який належить інтернет-гіганту Alibaba, всі посилання на епізоди, уривки «Південного парку» більше не активні.

На найбільшій китайській дискусійній онлайн-платформі Tieba обговорення, пов'язані з «Південним парком» тепер також недоступні. При спробі перейти на них за прямим посиланням з'являється повідомлення, що контент тимчасово недоступний відповідно до вимог закону.

Китай відомий своїм ізольованим інтернетом і жорсткою цензурою. У минулому році в країні заборонили прокат фільму студії Disney "Крістофер Робін" про Вінні-Пуха.

Офіційна причина заборони невідома, однак, імовірно, це пов'язано з популярним у Китаї порівнянням лідера Китаю Сі Цзіньпіна з ведмедиком Вінні-Пухом.