В Україні розпочався нацвідбір на Євробачення \ instagram.com/eurovision.ua/

Знаменита українська співачка Katya Chilly виступила на сцені нацвідбору на Євробачення-2020.

Читайте такожЄвробачення-2020: в Україні проходить перший півфінал нацвідбору (наживо)

Артистка, яка свого часу виступала на MTV, яку показували на BBC, виконала пісню-мантру під назвою "Піч". За словами Катерини, ця композиція про відродження і уособлює матку – місце, де зароджується життя, передає ТСН.

Відео дня

Виступ Каті відрізнялося серед інших своїм номером. На сцені виконавиця з'явилася босоніж, у вишитій сорочці і довгій спідниці. Спочатку на сцені була повна тиша, а потім Katya Chilly пронизливим голосом просто ввела в транс присутніх.

Члени журі відзначили, що не знають, як сприйме таку пісню Європа. "Це глядачам вирішувати – поїде комерція або етно ідентифікація. Це бездоганний, шокуючий виступ. Але цьому виступу потрібне ще доопрацювання. Ми повинні об'єднатися, щоб приспів знайшов свою константу. З мого боку можу сказати, що у нас така одна Катя Чілі", - зазначила суддя.

Андрій Данилко ж має сумніви щодо того, чи впишеться пісня Katya Chilly у формат конкурсу. "Я дуже поважаю Катю. Це нішева історія, я не знаю як це оцінювати. Я вважаю, що Євробачення як конкурс – це масовий конкурс. Конкурс свята. Я вважаю, що схожа музика, нішева, вона не дуже туди підходить", - вважає Данилко.

"Давайте будемо чесними. Якщо говорити про стандарти Євробачення – тут немає пісні в стандарті. Це буде контрастувати. Тут є мантра-магія, тут немає пісні. Я потрапив під цю магію", - сказав Віталій Дроздов.

Як повідомляв УНІАН, цього року Національний відбір на конкурс Євробачення-2020 стартував за оновленими правилами. Так, учасником Національного відбору може бути виконавець або колектив, який не здійснює концертної діяльності на території РФ з 2014 року, не планує і не анонсує її під час конкурсу і до фіналу Євробачення, а також не в'їжджав на територію Криму з порушенням законодавства України.

Відбір буде складатися з трьох етапів: всеукраїнський онлайн-збір анкет (тривав до 25 грудня), телевізійні півфінали (8 і 15 лютого) і фінал, під час якого Україна назве свого представника на Євробачення-2020 (22 лютого).

П'ятий рік поспіль учасників нацвідбору буде судити Андрій Данилко. Місце за суддівським столом поруч з народним артистом також займе популярна співачка Тіна Кароль. Крісло замість Євгена Філатова займе генеральний продюсер радіохолдингу №1 в Україні "ТАВР Медіа", генеральний директор "Хіт FM" Віталій Дроздов. Музичним продюсером Національного відбору в черговий раз стане Руслан Квінта, креативним продюсером - Наталя Франчук, ведучим прямих ефірів - Сергій Притула.