У 2020 році Україна проведе вже п'ятий Національний відбір. У ньому беруть участь 16 виконавців. Відповідно, в кожному півфіналі змагатимуться по вісім претендентів.

Оцінювати учасників буде журі, а також глядачі шляхом голосування.

Читайте такожХто переможе на Євробаченні 2020: букмекери дали прогнози

Другий півфінал Нацвідбору відбудеться 15 лютого, а фінал, у ході якого визначиться переможець від України, відбудеться 22 лютого.

У першому півфіналі змагатимуться 8 учасників. Вони виступатимуть в такому порядку:

Гурт [O] - Там, куди я йду

Учасники української інді-поп-групи [O] є володарями премії "Хіт року" за версією KissFM, двічі фіналістами APPS Music & SZIGET, призерами в номінації "Свіжа кров" Jagermeister Music Awards, учасниками понад 20 музичних фестивалів, таких як Koktebel Jazz Fest , "Білі ночі", Atlas Weekend, Waves Vienna і інших. [O] виступлять в Нацвідборі з піснею "Там, куди я йду", написаною спеціально для конкурсу.

Jerry Heil – Vegan

Юна українська виконавиця, автор і композитор Jerry Heil – "Відкриття року" за версією журналу Viva, "Прорив року" за версією премії Jager Music Awards, а також номінант на престижну музичну премію YUNA 2020 в категоріях "Краща виконавиця", "Відкриття року", "Найкраща пісня". Її хіт "Охорона, отмєна" набрав 14 мільйонів переглядів на YouTube і утримує лідерські позиції в iTunes. Jerry Heil виступить в Нацвідборі з піснею Vegan, яку вона поки що не презентувала.

Katya Chilly

Katya Chilly – відома українська співачка, музикант і композитор. У її творчості – п'ять альбомів, трансляції на MTV, BBC, більше 40 сольних концертів у Великобританії, понад тисячу – в Україні. Артистка представила лише початок пісні для Нацвідбору Євробачення і шокувала мережу своїм незвичайним виконанням.

Марина Круть - 99

Співачка і бандуристка Марина Круть розпочала свою музичну кар'єру 15 років тому. Вона працює в унікальному стилі, об'єднуючи старовинний інструмент, електронний саунд і самобутній вокал. Марина Круть часто представляє Україну на різних фестивалях. В Нацвідборі артистка виступить з піснею "99", яку поки що не представила.

Гурт GO-A – Соловей

Група GO-A об'єднує український вокал, африканські барабани, танцювальні біти і потужний звук гітари. Брали участь у фестивалях "Джаз Коктебель", "Гогольфест" та інших, виступають з українською музикою за кордоном. У Нацвідборі вони виступлять з піснею "Соловей".

CLOUDLESS - Drown Me Down

Бойз-бенд CLOUDLESS став відомий в 2017 році завдяки хіту "Між світами", який став саундтреком до серіалу "Школа". Пісні групи часто звучать в українських серіалах і розважальних шоу. CLOUDLESS вже представили сингл Drown Me Down – "пісню чемпіонів", з якою виступлять у Нацвідборі.

GIO - Feeling so Lost

GIO – молодий музикант жанру pop-music, автор і композитор. Був учасником шоу "Х-фактор" і "Голос країни", виступав з оркестром Lords of The Sound. Восени GIO представив свою першу англомовну пісню Feeling so Lost, яку він виконає в Нацвідборі.

Assol - Save it

Assol, або Катя Гуменюк, ще в 5 років підкорила український шоу-бізнес. У віці 7 років вона випустила свій перший альбом "Алые паруса". Відома також як півфіналістка шоу "Голос країни". Assol виступить у Нацвідборі з піснею Save it.

Нагадаємо, в середу, 22 січня, СТБ та UA: Суспільне мовлення провели жеребкування півфіналістів національного відбору на Євробачення 2020. Вони визначили порядок виступів учасників у першому й другому півфіналах (8 і 15 лютого).