Новинки в кінотеатрах і онлайн з 21 грудня / колаж УНІАН, скріншоти

"Аквамен 2", "Переліт", "Бунтівний місяць" та "Маестро": що подивитися на вихідних

09:33, 23.12.2023
10 хв.

Цього тижня в український прокат виходять супергеройський фільм "Аквамен і Загублене королівство" за коміксами DC, сімейний анімаційний фільм "Переліт", різдвяний мюзикл "Подорож до Вифлеєма", смілива комедія "Секс-терапія" та романтична комедія "Як закохатися до Різдва2. Тим часом, онлайн вийде біографічна драма "Маестро" від Бредлі Купера з ним же в головній ролі та фантастичний екшн "Бунтівний місяць" від Зака Снайдер. Про усі кіноновинки тижня читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Аквамен і Загублене королівство

Aquaman and the Lost Kingdom (США, 2023, супергеройське/бойовик/фантастика)

Події фільму відбуваються за кілька років після фіналу першої частини. Тепер Артур Каррі – новий король Атлантиди. Однак старі вороги повертаються, бажаючи знищите усе дороге для Аквамена – і тепер щоб дати бій божевільному пірату на прізвисько Чорна Манта, королю Атлантиди доведеться об'єднати сили зі своїм зведеним братом Ормом Маріусом, з яким в нього не найкращі стосунки, а також розгадати таємницю Загубленого королівства.

У новому фільмі до своїх ролей повернулися Джейсон Момоа (Артур Каррі / Аквамен), Ембер Херд (принцеса Мера), Патрік Вільсон (Орм Маріус / Океанський Володар), Дольф Лундгрен (король Нерей), Ніколь Кідман (королева Атланна), Темуер Моррісон (Томас Каррі), Яг'я Абдул-Матін II (Девід Кейн / Чорна Манта) та Рендалл Парк (доктор Стівен Шин), з якими глядачі вже познайомилися у першому фільмі.

Серед новачків франшизи – данський актор Пілу Асбек ("Гра престолів", "Привид у броні", "Оверлорд"). Кого саме він зіграє – наразі невідомо. Також у фільмі вперше з'явиться персонаж Каршон у виконанні Індії Мур, а роль першого короля Атлантиди – Атлана – зіграв Вінсент Ріган ("Троя", "300 спартанців").

Режисером фільму витупив Джеймс Ван, який також зняв першого "Аквамена". Крім того, він відомий як творець одних з найуспішніших хорор-франшиз в історії – "Пила", "Астрал" та "Закляття".

У фільмі є одна невеличка додаткова сцена між титрами, однак оскільки фільм є заключним у розширеному всесвіті DC, вона не робить жодних натяків на майбутні проекти, а скоріше є комедійною.

Перші відгуки про фільм змішані – критики його рознесли, а ось глядачам сподобалося куди більше. Так, нині оцінка фільму на IMDb становить 6 балів з 10, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав лише 36% схвалення від критиків проти 77% від глядачів. Тим часом, на Metacritic реакції були рівні: кіноексперти оцінили фільм в 44 бали зі 100, а широка аудиторія – в 4,3 балів з 10, що в обох випадках відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

Детальний огляд фільму читайте в нашій окремій рецензії.

Переліт

Migration (США, Франція, Канада, 2023, комедія/пригоди/ сімейний/анімація)

Цей мультфільм розповідає про сім’ю крижнів, які вирушають у відпустку всього свого життя та намагаються мігрувати з Нової Англії через Нью-Йорк до Ямайки.

Створила "Переліт" легендарна студія Illumination, на рахунку якої такі хіти, як "Посіпаки", "Нікчемний Я", "Співай" і "Секрети домашніх тварин". Зняв фільм французький аніматор Бенжамін Реннер, який до цього зрежисував хітовий у Європі мультфільм "Великий злий лис та інші історії".

Прем'єра фільму відбулася в жовтні 2023 року на VIEW Conference в Італії, де він отримав скоріше позитивні відгуки. Так, нині його оцінка на IMDb становить 7,1 бал з 10.

Подорож до Вифлеєма

Journey to Bethlehem (США, 2023, пригоди/сімейний/мюзикл)

Цей яскравий фільм-мюзикл в оригінальній манері розповість історію про народження Ісуса Христа, поєднавши в собі класичні різдвяні мотиви з гумором, вірою та приголомшливими хітами.

Роль царя Ірода у фільмі виконав Антоніо Бандерас ("Інтерв'ю з вампіром", "Відчайдушний", "Чотири кімнати", "Маска Зорро").

Режисером фільму виступив шведський музичний продюсер та режисер Адам Андерс, який зокрема є співавтором хіта Backstreet Boys "More Than That". Також він працював над музичними франшизами "Рок-табір", "Ханна Монтана" та "Хор". "Подорож до Вифлеєма" стане для нього режисерським дебютом.

Прем'єра фільму відбулася в листопаді 2023 року. Нині його оцінка на IMDb становить 6,2 бали з 10, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 73% схвалення від критиків та аж 94% від глядачів.

Секс-терапія

Le syndrome des amours passées (Франція, 2023, комедія/драма/романтика)

У центрі сюжету – молода пара Ремі та Сандра. Вони кохають одне одного, проте щось заважає їм мати дитину. Перешкодою виявляється так званий "синдром колишнього кохання". Подолати його можна лиш одним шляхом – ще раз зайнятися сексом із колишніми партнерами та партнерками. Це стає викликом: двоє коханих не лише перевірять стосунки на міцність, але й спробують затягти в ліжко тих, кого раніше уникали.

Зняв цю "секс-комедію" режисерський дует Рафаеля Бальбоні та Енн Сіро, який до цього поставив комедійну драму "Шалено живі" (2020), що отримав приз глядацький симпатій на київському кінофестивалі "Молодість 2021".

Світова прем'єра "Секс-терапії" відбулася в програмі "Тиждень критики" цьогорічного Каннського кінофестивалю. У рецензії американського тижневика Variety стрічка названа "милою і химерною комедією", а французьке видання Premiere описало картину як "солодке божевілля".

Нині рейтинг фільму на IMDb становить 6,5 балів з 10.

Як закохатися до Різдва

How to Fall in Love by Christmas (Канада, 2023, комедія/романтика)

Головна героїня фільму – письменниця, що стала генеральним директором модного бренду, та тепер має об'єднатися із конкурентами для порятунку своєї компанії. Щоб завоювати прихильність аудиторії, вона має написати колонку про те, як закохатися до Різдва. Допомагатиме їй у цьому чарівний та красивий фотограф.

Головну роль у фільмі зіграла зірка телесеріалу "Відчайдушні домогосподарки" Тері Гетчер, також відома за фільмами "Завтра не помре ніколи" та "Діти шпигунів".

Прем'єра фільму відбулася в листопаді 2023 року і він отримав доволі непогані відгуки від глядачів. Так, нині оцінка фільму на IMDb становить 6 балів з 10, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав аж 73% схвалення від глядачів.

Маестро

Maestro (США, 2023, біографія/драма/музика)

Цей біографічний фільм розповідає історію кохання знаменитого американського диригента-композитора Леонарда Бернштейна, автора оригінального мюзиклу "Вестсайдська історія", та актриси Феліції Монтеалегре Кон Бернстайн.

Зняв фільм голлівудський актор Бредлі Купер ("Похмілля у Вегасі", "Області темряви", "Збірка промінців надії", "Американський снайпер"), для якого це вже не перша режисерська робота – його дебютний фільм "Народження зірки" з Леді Гагою був тепло сприйнятий як критиками, так і глядачами, а також отримав цілу низку престижних нагород та номінацій, в тому числі на "Оскар" та "Золотий глобус".

Також Купер виконав головну роль у фільмі. Його партнеркою на знімальному майданчику стала Кері Малліган ("Драйв", "Сором", "Великий Ґетсбі", "Перспективна дівчина"). Також у фільмі зіграли Джеремі Стронг (серіал "Спадщина", фільми "Гра на пониження", "Джентльмени"), Метт Бомер (серіали "Білий комірець", "Американська історія жаху", "Фатальний патруль", "Грішники"), Мая Гоук (серіал "Дивні дива", фільми "Місто астероїдів", "Одного разу в… Голлівуді") та інші.

Прем'єра фільму відбулася на Венеційському кінофестивалі у вересні 2023 року, де він отримав схвальні відгуки критиків. Також "Маестро" має чотири номінації на "Золотий глобус".

Нині оцінка фільму на IMDb становить 7,3 бали з 10, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 81% схвалення від критиків з поміткою "Сертифікована свіжість" та 89% від глядачів. Тим часом, на Metacritic кіноексперти оцінили фільм в 78 балів зі 100, а широка аудиторія – в 6,7 балів з 10, що в обох випадках відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

Для широкої аудиторії фільм стане доступний на Netflix 20 грудня 2023 року.

Бунтівний Місяць: Частина 1 – Дитя вогню

Rebel Moon: Part One – A Child of Fire (США, 2023, фантастика/пригоди/екшн)

Події фільму розгортаються у всесвіті, контрольованому корумпованим урядом Матері-Світу. Сили Імперіуму, армії репресивного уряду під керівництвом регента Балізарія, загрожують мирній колонії на Місяці Велдт. Колишній член Імперіуму Кора, яка шукає спокути за своє минуле, ставить перед собою завдання найняти воїнів з усієї галактики, щоб протистояти силам Матері-Світу, перш ніж вони повернуться на планету.

Головні ролі у фільмі виконали Софія Бутелла ("Kingsman: Секретна служба", "Стартрек: За межами Всесвіту", "Екстаз"), Чарлі Ганнем ("Король Артур: Легенда меча", "Джентельмени"), Джимон Гонсу ("Кривавий діамант", "Шазам!"), Міхіль Гаусман (серіали "Гра престолів", "Привиди будинку на пагорбі"), Рей Фішер ("Ліга справедливості Зака Снайдера", серіал "Справжній детектив"), Пе Ду На ("Хмарний атлас", серіал "Восьме чуття"), Клеопатра Коулмен ("У тіні місяця", "Безмежний басейн"), Стаз Нейр (серіали "Гра престолів", "Супердівчина"), Джена Мэлоун ("Заборонений прийом", франшиза "Голодні ігри"), Ед Скрейн ("Дедпул", серіал "Гра престолів"), Фра Фі ("Знедолені", серіал "Соколине око") і Ентоні Хопкінс ("Мовчання ягнят", "Дракула", "Батько").

Режисером фільму виступив Зак Снайдер ("Світанок мерців", "Людина зі сталі", "Ліга справедливості", "Армія мерців").

Перший "Бунтівний місяць" вийшов в обмежений прокат в США за тиждень до релізу онлайн та отримав суперечливі відгуки – критики рознесли його в пух і прах, а ось глядачам скоріше сподобалося. Так, нині оцінка фільму на IMDb становить 6,3 бали з 10, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав лише 23% схвалення від критиків проти 73% від глядачів. Тим часом, на Metacritic кіноексперти оцінили фільм в 32 бали зі 100 ("в цілому негативні відгуки"), а широка аудиторія – в 6,4 бали з 10 ("в цілому позитивні відгуки").

Для усіх глядачів фільм стане доступний на Netflix 22 грудня 2023 року. Друга частина фільму під назвою "Бунтівний Місяць: Частина 2 – Та, що лишає шрами" (Rebel Moon: Part Two – The Scargiver) стане доступна з 19 квітня 2024 року.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали грудня 2023 року – цього тижня на Disney+ стартують фентезі-серіал "Персі Джексон та Олімпійці" та другий сезон супергеройського анімаційного фільму "А що як...?" за коміксами Marvel, а на Peacock відбудеться прем'єра другого сезону кримінального серіалу-антології "Доктор Смерть". Тим часом, на Netflix вийде перший сезон південно-корейського хорор-серіалу "Створіння Кенсона".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся