Кадр з фільму "Дог" з Ченнінгом Татумом / фото vlg.film

Невдовзі в українських кінотеатрах з'явиться нова голлівудська лірична комедія з приємним післясмаком і справжнісінькою зіркою в головній ролі – фільм "Дог" з Ченнінгом Татумом.

Стрічка стане режисерським дебютом для Татума, який вдруге у своїй кар'єрі після "Супер Майка" використав факти власної біографії, щоб створити по-справжньому щирий фільм. Цього разу – у жанрі сімейної комедії. Разом з vlg.film розбираємось у всіх деталях створення нової комедії про пригоду героя і норовливої вівчарки на прізвисько Лулу, яка опинилася під його опікою.

Сюжет фільму "Дог"

Опублікований творцями сюжет дуже лаконічний: "Лулу – яскрава, харизматична та дуже вольова. Заслужити на її довіру вкрай складно. І красеню на ім'я Бріггс (Ченнінг Татум) доведеться зробити все, щоб сподобатися Лулу. Адже вона може перетворити подорож на суцільний жах із грацією справжньої бельгійської вівчарки з характером. Ця парочка приречена на пригоди!".

Подорож, в яку вплутуються Бріггс і Лулу – непроста, адже Бріггс – рейнджер, який втратив бойового товариша і тепер має перевести через західне узбережжя США військову собаку свого друга, яка не збирається хоч якось спрощувати подорож. Принаймні, напочатку, а далі пригоди вже самі знайдуть норовливу собаку і її не менш харизматичного попутника в особі Ченнінга Татума, що знову виконує роль військового.

Історія створення

Які саме деталі з біографії зірки "Штурма Білого дому", "Мачо і ботана" та цілого набору фільмів Стівена Содерберга увійшли до нової комедії? Сам актор нещодавно зізнавався, що кілька років тому ухвалив рішення відійти від активної роботи в Голлівуді втому числі й через своє роздратування тим, що багато хороших проектів не реалізовуються з причин, не пов'язаних з якістю ідеї та сценарію, але, крім того, у цього рішення була й особиста сторона.

Кадр з фільму "Дог" з Ченнінгом Татумом / фото vlg.film

Актор втратив одного зі своїх найближчих друзів, людину не публічну, тому американські ЗМІ не розкривають імені: "Наша дружня компанія втратила душу і тому в якийсь момент ми вирішили віддати честь пам'яті друга та влаштувати собі справжню терапію: вирушить у подорож уздовж Тихого океану. Саме тоді ми знову почали відчувати смак життя і сміятися, і тоді ж вперше прийшла ідея для "Дога", – поділився Ченнінг Татум в інтерв'ю Variety.

У стрічці замість групи друзів – один мандрівник, але в компанії бельгійської вівчарки, яка і влаштовує проблеми, і дарує багато радості. Як і зазвичай буває із тваринами. Кличку Лулу також запозичили з життя – так звали собаку Ченнінга, якого не стало чотири роки тому. Але у фільмі – лише радість, тому Татум вирішив "проспойлерити" важливу деталь сюжету на шоу Джиммі Кіммела – у фільмі з собакою все гаразд! Ну окрім... манер.

Кадр з фільму "Дог" з Ченнінгом Татумом / фото vlg.film

Чому ж головний герой військовий, а и не голлівудський актор? І тут все просто – Ченнінг не любить зайвого пафосу: "У цьому було б дуже багато марнославства. Років шість тому я брав участь у документальному фільмі про військових собак та їхніх тренерів, у мене в самого в сім'ї та оточенні є військові, й тому ми вирішили поєднати ці арки в один сюжет, щоб створити по-справжньому життєву, кумедну та повну тепла історію" – розповів актор першим глядачів передпоказів у США, якими стали військові та нещодавні відставники.

Команда фільму

У "Догу" Ченнінг Татум не тільки ідейний натхненник, продюсер та виконавець  головної ролі, а й співрежисер фільму, який став його дебютом у цій професії. Це вийшло завдяки тому, що виробництво картини вдалося зберегти в руках вузького кола друзів та довірених осіб.

Співрежисером фільму разом із Ченнінгом став його давній друг і колаборант Рід Каролін, з яким вони працювали над франшизами "Супер Майк" та "Мачо і ботан". Каролін написав сценарій до "Догу" спільно з третім другом компанії – драматургом-початківцем Бреттом Родрігесом, чия кар'єра в Голлівуді свого часу починалася з посади асистента Татума в його перших фільмах.

Команда фільму "Дог" з Ченнінгом Татумом / фото vlg.film

За словами Ріда Кароліна, вони навмисно робили цей фільм по-справжньому добрим: "Це подорож двох рейнджерів – Бріггса і Лулу, тільки не десь у гарячій точці, а по США, де вони неодмінно зіткнуться з багатьма ексцентричними персонажами, будуть то "сперечатися", то дружити і, звісно ж, – залишать по собі безліч позитивних емоцій для глядачів". І судячи з захоплених сторіз перших американських глядачів – позитивних емоцій справді було багато.

Кадр з фільму "Дог" з Ченнінгом Татумом / фото vlg.film

Крім Ченнінга Татума в комедії також зіграли: стендап-комік Білл Берр, відомий кінолюбителям по "Мандалорцю" та "Королю Стейтен Айленда", комедіантка Джейн Адамс з шоу "Хитрощі" та культового "Вічного сяйва чистого розуму", зірка "Єллоустоуну" та "Нового світу" К'Оріанка Кілчер, зірка "Гамільтона" та "Академії Амбрелла" Еммі Рейвер-Лемпман, а також професійний рестлер Кевін Неш та інші.

Прем'єра

Офіційну американську прем'єру "Дога" у кінотеатрах призначено на 18 лютого, але весь останній тиждень Ченнінг Татум та команда активно демонструють фільм на предпоказах. В Україні ж дебют Татума у режисурі покажуть лише на тиждень пізніше – з 24 лютого.

Вас також можуть зацікавити новини: