Кадр з фільму "Чоловік на ім'я Отто" / фото Sony Pictures

"Чоловік на ім'я Отто" з Томом Генксом та ковід-слешер "Хворі": що подивитися на вихідних

08:01, 12.01.2023
5 хв.

Після насиченого на прем'єри початку січня, цього тижня новинок буде трохи менше. Так, у кінотеатрах стартують покази комедійної драми "Чоловік на ім'я Отто" з Томом Генксом, а також фільмів для молодшої аудиторії – "Магазин з привидами" та "Пригоди Тедді". Онлайн, тим часом, вийдуть пригодницька драма "Загублений пес" та ковід-слешер "Хворі". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Чоловік на ім'я Отто

A Man Called Otto (США, Швеція, 2022)

Ця комедійна драма розповідає про буркотуна Отто, який через втрату дружини відмежувався від людей та давно забув справжній смак життя. Проте все змінюється, коли біля нього оселяється молода сімейна пара – поступово життя Отто знову наповнюється справжньою дружбою та любов’ю.

Головну роль виконав неперевершений Том Генкс ("Форрест Гамп", "Врятувати рядового Райана", "Ізгой", "Елвіс") – і це вже привід звернути увагу на фільм.

Режисером виступив Марк Фостер, який до цього зняв такі фільми, як "Бал монстрів", "Чарівна країна", "Квант милосердя" та "Всесвітня війна Z".

Стрічка є американською адаптацією роману "Чоловік на ім'я Уве" шведського письменника Фредріка Бакмана. До цього книгу вже екранізували в Швеції у 2015 році – ця стрічка були висунута на "Оскар" як найкращий фільм іноземною мовою.

Світова прем'єра "Чоловіка на ім'я Отто" відбулася наприкінці 2022 року, фільм отримав змішані відгуки. Зокрема, на IMDb у нього оцінка 7,3 бали з 10, тоді як на Rotten Tomatoes у нього 66% схвалення від критиків та 97% від широкої аудиторії. На Metacritic оглядачі дали йому 51 бал зі 100, що відповідає характеристиці "змішані або посередні відгуки", а глядачі – 7,5 балів з 10, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

Магазин з привидами

Spirit Halloween (США, 2022)

За сюжетом цього сімейного фентезі, напередодні Гелловіна в містечку, де живуть головні герої, відкривається магазин жахів. Група друзів вирішує потайки влаштувати в ньому веселу вечірку, але раптово з'являється непроханий гість – таємничий привид лихого магната-мільйонера Алекса Віндзора. 

Головну роль у фільмі виконав зірка трилогії "Назад у майбутнє", легендарний Крістофер Ллойд.

На заході фільм вийшов ще восени 2022 року та отримав посередні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 4,4 бали з 10, на Rotten Tomatoes – 54% схвалення від критиків та 57% від глядачів, а на Metacritic – 48 балів від кінооглядачів та 4,8 від широкої аудиторії, що відповідає характеристиці "змішані або посередні відгуки".

Пригоди Тедді

Teddybjørnens jul (Норвегія, 2022)

Цей пригодницький фільм для маленьких кіноманів розповідає про плюшевого ведмедика, який дуже хоче, щоб його виграв у лотерею заможний хлопчик та взяв його із собою у навколосвітню подорож. Однак коли ведмедик опиняється зачиненим на горищі, він розуміє, що має за будь-яку ціну потрапити до дівчинки, яка загадала бажання, щоб ведмедик став для неї справжнім другом.

Прем'єра фільму відбулася в листопаді 2022 року. Наразі на IMDb у нього оцінка 6,3 бали з 10.

Загублений пес

Dog Gone (США, 2023)

Ця пригодницька драма, заснована на реальних подіях, розповість про хлопця, який разом із батьком вирушає на неймовірні пошуки улюбленого пса, що загубився, щоб дати йому життєво необхідні ліки.

Головні ролі у фільмі виконали Роб Лоу, відомий за серіалом "Парки та зони відпочинку", а також Джонні Берхтольд та Кімберлі Вільямс-Пейслі, яку наш глядач може знати за популярним фентезі-телесеріалом 2000-х "Десяте королівство".

Режисером виступив Стівен Герек, відомий за такими фільмами, як "Зубастики", "Неймовірні пригоди Білла і Теда", "101 далматинець" та "Рок-зірка".

Стрічка стане доступна на Netflix з 13 січня.

Хворі

Sick (США, 2022)

Цей фільм жахів з рейтингом R (вікове обмеження до 17 років) розповість про двох молодих дівчат, які через пандемію коронавірусу вирішили залишитися на карантині в сімейному будинку біля озера наодинці – принаймні вони так думали.

Режисером фільму виступив Джон Хайамс, найбільше відомий завдяки роботі над серіалами "Чорне літо" та "Нація Z".

Фільм має вийти на Peacock 13 січня, однак на кіноагрегаторах є вже доволі непогані відгуки від критиків, які охрестили його законодавцем жанру "ковід-слешер". Так, на IMDb у нього оцінка 6,9 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 96% схвалення від критиків.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями – на їхню роботу впливає комендантська година, повітряні тривоги та відключення електроенергії.

Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і вирушити в найближче бомбосховище. Зазвичай, якщо тривога менше 20 хвилин, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Опцію повернення коштів за скасовані сеанси пропонують рідко.

Щодо відключення електроенергії, то у деяких кінотетрах вже є генератори, тому фільми показують і під час відключення світла. Якщо ж у кінотеатрі немає генератора та сеанс скасовують, тоді діє аналогічна система обміну квитків, як у випадку з повітряними тривогами.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали січня 2023 року – цього тижня вийдуть постапокаліптичний серіал "Останні з нас" за мотивами відеогри The Last of Us, анімаційний серіал для дорослих "Людина-Коала", а також другий сезон історичної драми "Вікінги: Вальхалла" та продовження кримінального трилеру "Мер Кінгстауна" із зіркою Marvel Джеремі Реннером у головній ролі.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся