Кадр з серіалу The Last of Us / фото HBO

Топ-10 серіалів січня 2023: The Last of Us, "Калейдоскоп" та "Ковбой з Копенгагена"

08:03, 30.12.2022
9 хв.

У січні 2023 року вийде одна з найбільш очікуваних новинок року – постапокаліптичний серіал "Останні з нас" за однойменною відеогрою. Також глядачів біля "малих екранів" порадують серіал-пограбування "Калейдоскоп" з Джанкарло Еспозіто, кримінальний серіал "Ковбой з Копенгагена" від режисера "Неонового демона" та "Драйву", містичний серіал "Мейфейрські відьми" за творами Енн Райс, другий сезон історичної драми "Вікінги: Вальхалла" та ще кілька новинок. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найбільш очікуваних серіалів січня 2023 року.

Калейдоскоп

Kaleidoscope (США, Netflix, 1 січня, 1 сезон)

Сюжет цього серіалу в жанрі "пограбування" заснований на реальній історії. Під час урагану Сенді у центрі Манхеттена зникли облігації на суму 70 мільярдів доларів. Історія буде розгортатись протягом 25 років і зосередиться на команді досвідчених злодіїв. В надії отримати бажане грабіжники намагатимуться проникнути в одне з найнадійніших сховищ у світі.

Головні ролі у серіалі виконали Джанкарло Еспозіто ("Пуститися берега", "Краще подзвоніть Солу", "Мандалорець"), Пас Вега ("Люсія і секс", "Принцеса Монако", "Рембо: Остання кров"), Руфус Сьюелл ("Чесна куртизанка", "Батько", "Час"), Таті Габріель ("Моторошні пригоди Сабріни", "Ти", "Uncharted"), Джай Кортні ("Загін самогубців", " Дивергент", "Термінатор 5") та інші.

Шоуранером серіалу виступив американський письменник Ерік Гарсіа, який серед іншого написав сценарії до таких фільмів, як "Різники" (2010) та "Народжений після смерті" (2019).

Перший сезон серіалу складається з 8 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Ковбой з Копенгагена

CopenhagenCowboy(Данія, Netflix, 5 січня, 1 сезон)

Кримінальний серіал "Ковбой з Копенгагена" розповість про молоду дівчину на ім'я Міу, яка намагається вижити в злочинному світі Копенгагена. Вирвавшись з рабства, вона відправляється на пошуки справедливості та помсти, і в підсумку зустрічає свого заклятого ворога. Разом вони пройдуть через своє минуле, щоб сформувати своє майбутнє.

Головну роль у серіалі виконала данська акторка Анжела Бундаловіч, найбільш відома постапокаліптичним серіалом "Дощ". Також одно з ролей у фільмі виконав данський актор хорватського походження Златко Бурич, якого глядачі могли бачити в цьогорічному хіті "Трикутник смутку", а також фільмах "2012", "Брудні принади" та "Дилер".

Режисером серіалу виступив Ніколас Віндінг Рефн, відомий за фільмами "Неоновий демон", "Драйв", "Бронсон" та трилогією "Дилер"). Це його перша за 15 років робота на батьківщині.

Прем'єра серіалу відбулася в рамках 79-го Венеціанського кінофестивалю, де він отримав здебільшого схвальні відгуки.

Перший сезон серіалу налічує 6 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Та, що несе смерть

Woman of the dead / Totenfrau (Австрія, Німеччин, Netflix, 5 січня, 1 сезон)

Цей кримінальний трилер, заснований на однойменній серії книг австрійського письменника Бернхарда Айхнера, розповість про жінку, яка, намагаючись знайти вбивцю свого чоловіка, відкриває брудні секрети своєї невеличкої громади неподалік від Інсбрука.

Головну роль у фільмі виконала Анна Марія Мюе (серіали "Берлінські копи", "Місце злочину").

Серіал вийшов на батьківщині ще в листопаді 2022 року та отримав позитивні відгуки.

Перший сезон серіалу складається з 6 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Мейфейрські відьми

MayfairWitches(США, AMC Studios, 8 січня, 1 сезон)

Надихнувшись успіхом серіалу "Інтерв'ю з вампіром" за мотивами однойменного роману Енн Райс, студія AMC в межах великої угоди з родиною письменниці вирішила швиденько випустити ще один серіал. Цього разу літературною основою шоу стала серія містичних романів Райс, що оповідають про сім'ю відьом Мейфейр. Ця сім'я живе в Новому Орлеані, й їхній добробут залежить від зв'язку із надприродною істотою на ім'я Лешер. За життям Мейфейрів стежать, практично не втручаючись у ситуацію, члени товариства "Таламаска".

Головні ролі у серіалі виконали Александра Даддаріо ("Білий лотос", "Чому жінки вбивають", "Рятувальники Малібу"), Гаррі Гемлін ("Закон і порядок"), Тонгаї Чіріса ("Зависнути у Палм-Спрінгс", "Антебеллум") та Джек Г'юстон ("Підпільна імперія", "Дім Ґуччі").

Перший сезон серіалу налічує 8 епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень.

Людина-Коала

Koala Man (Австралія, США, Hulu, 9 січня, 1 сезон)

Цей комедійний мультсеріал для дорослих розповість про багатодітного батька, який вдень працює на нудній роботі, а вночі вдягає на себе костюм Людини-Коали та бореться з дрібною злочинністю.

Автором проекту є австралійський аніматор Майкл К'юсак, відомий роботою над низкою мультиплікаційних серіалів для дорослої аудиторії. Зокрема, мова йде про YOLO: Crystal Fantasy, Smiling Friends та Fresh Blood. Власне, в другому сезоні останнього шоу вже раніше був присутній персонаж Людини-Коали.

В Koala Man К'юсак традиційно озвучує головного героя та ще кількох персонажів. Крім того, в мультсеріалі очікується кілька зіркових гостей – Г'ю Джекман, Г'юго Вівінг, Міранда Отто, Джемейн Клемент та Сара Снук.

Перший сезон серіалу складається з 8 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Вікінги: Вальхалла

Vikings: Valhalla(Канада, Ірландія, США, Netflix, 12 січня, 2 сезон)

Перший сезон історичної драми "Вікінги: Вальхалла", що є спін-оффом популярного серіалу "Вікінги", вийшов у лютому 2022 року, і невдовзі стало відомо, що він матиме щонайменше ще два сезони. Події відбуваються через 100 років після оригінального серіалу за часів заходу епохи вікінгів.

Головні ролі в серіалі дісталися австралійському акторові Сему Корлетту, відомому за роллю Калібана в "Моторошних пригодах Сабріни", шведській моделі Фріді Густавссон і німецькій актрисі Лаурі Берлін, яку український глядач міг бачити в трилогії "Таймлесс".

Другий сезон серіалу складається з 8 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Останні з нас

The Last of Us (США, HBO,15 січня, 1 сезон)

Ймовірно, це один з найочікуваніших новинок 2023 року. Постапокаліптичний серіал "Останні з нас", знятий за однойменною відеогрою, показує світ, де стався спалах епідемії мутованого гриба-паразита, який перетворює людей на зомбі. У центрі сюжету – досвідчений цинічний контрабандист Джоел, який втратив дочку на зорі пандемії. Тепер йому потрібно перевезти через всю країну зухвалу дівчинку Еллі з імунітетом до хвороби.

Головні ролі у серіалі виконали Педро Паскаль ("Мандалорець", "Нарко", "Диво-жінка: 1984") і Белла Рамсі ("Гра престолів", "Темні початки"). Також в серіалі зіграли Гебріел Луна ("Матадор", "Термінатор: Темні долі", "Агенти "Щ.И.Т."), Сторм Рід ("Ейфорія", "Загін самогубців: Місія навиліт"), Нік Офферман ("Парки і зони відпочинку", "Пем і Томмі") та інші.

Шоуранером проекту виступив Крейг Мезін, що створив серіал "Чорнобиль". Також на його рахунку – сценарії до фільмів "Без відчуттів", "Дуже страшне кіно 3", "Похмілля-2: з Вегаса до Бангкока" та "Мисливець і Снігова королева". Разом з ним за проект відповідає Ніл Дракманн, який, власне, і створив відеогру The Last of Us, а також серію ігор Uncharted.

Перший сезон серіалу складається з 9 епізодів, йомовірно, вони виходитимуть по одному раз на тиждень.

Мер Кінгстауна

Mayor of Kingstown(США, Paramount+, 15 січня, 2 сезон)

Цього січня на екрани повертається кримінальний трилер "Мер Кінгстауна" із зіркою Marvel Джеремі Реннером у головній ролі. У центрі сюжету – впливове сімейство Макласкі в Кінгстауні (штат Мічиган), яке займається тюремним бізнесом. У серіалі піднімаються теми системного расизму, корупції та нерівності. 

Також у серіалі зіграли Ейдан Гіллен, відомий за роллю Мізинця в "Грі престолів", та оскароносна Дайан Уіст ("Едвард Руки-ножиці", "Кулі над Бродвеєм").

Прем'єра першого сезону серіалу відбулася в листопаді 2021 року. І хоча він отримав не найкращі відгуки від критиків, у нього були доволі високі глядацькі рейтинги, тож серіал продовжили і на другий сезон.

Другий сезон серіалу налічує 6 епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень.

Жінки на війні

Woman at war / Les combattantes (Франція, Netlix, 19 січня, 1 сезон)

В центрі сюжету цієї історичної драми – чотири абсолютно різні жінки, які під час першої світової війни волею долі об'єднуються, щоб врятувати власні життя та допомогти країні боротися з ворогом, поки чоловіки перебувають в епіцентрі бойових дій.

На батьківщині серіал вийшов восени 2022 року, та отримав доволі непогані відгуки.

Перший сезон серіалу складається з 8 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Вовча зграя

WolfPack(США, Paramount+, 26 січня, 1 сезон)

Цей надприродний підлітковий драматичний телесеріал заснований на однойменній книзі 2004 року, написаній канадським письменником Едо ван Белкомом. Серіал розповідає про підлітків, чиї долі назавжди змінилися, коли масштабна лісова пожежа в Каліфорнії пробудила невідому сутність. Піж час наступної повні молоді люди збираються разом, щоб відкрити секрет, який тепер пов'язує їх.

Головні ролі в серіалі виконали Сара Мішель Геллар ("Баффі – переможниця вампірів", "Жорстокі ігри", "Скубі-Ду") та Родріго Санторо ("Реальна любов", "Світ Дикого Заходу").

Шоуранером серіалу виступив Джефф Девіс, найбільш відомий як творець серіалів "Мислити як злочинець" та "Вовченя".

Перший сезон серіалу складається з 8 епізодів, які, ймовірно, виходитимуть по одному на тиждень.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів грудня 2022 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся