Дженніфер Лопес у фільмі "Мати" / фото Netflix

"Знову любов", "Мізантроп", "Повернення в Сеул" та "Мати": що подивитися на вихідних

10:47, 12.05.2023
10 хв.

Цього тижня в українському прокаті буде багато новинок, але навряд чи їх можна назвати гучними. До того ж, більшість фільмів також виходить офіційно в російських прокат, і це також впливає на бажання їх дивитися. Тим часом, онлайн виходять трилер "Мати" з Дженніфер Лопес в незвичному амплуа та документальний фільм "Незмінний: історія Майкла Дж. Фокса". Про ці та інші новинки тижня читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Знову любов

Love Again (США, 2023, комедія/драма/романтика)

В центрі сюжету фільму – молода жінка Міра Рей, яка саме переживає втрату свого нареченого. Щоб полегшити страждання, вона відправляє серію романтичних СМС-повідомлень на його старий номер мобільного телефону. Однак вона і не підозрює, що тепер цей номер належить журналісту Робу Бернсу. Роб зачарований чесністю цих особистих текстів, і йому стає цікаво дізнатися про їх авторку. Коли ж чоловікові доручили написати нарис про мегазірку Селін Діон, він звертається до неї за допомогою, щоб з'ясувати, як зустрітися зі Мірою особисто... і завоювати її серце.

Головні ролі у фільмі виконали Міс світу 2000, акторка Пріянка Чопра ("Квантіко", "Матриця: Воскресіння", "Цитадель"), Сем Г'юен ("Чужоземка", "Бладшот") та, власне, сама легендарна Селін Діон.

Режисером фільму виступив Джеймс С. Страус, який до цього зняв такі фільми, як "Грейс більше не з нами" та "Сезон перемог".

В американський прокат фільм вийшов минулого тижня та отримав суперечливі відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 6,2 бали з 10, а от на Rotten Tomatoes він отримав лише 17% схвалення від критиків проти 93% від глядачів. На Metacritic кіноексперти дали йому 31 бал ("в цілому негативні відгуки"), тоді як широка аудиторія оцінила фільм в 7,7 балів ("в цілому позитивні відгуки").

Це чи не єдина прем'єра цього тижня в українських кінотеатрах, яка офіційно НЕ виходить в Росії.

Мізантроп

To Catch a Killer (США, 2023, детектив/кримінал/хоррор)

В центрі сюжету фільму – талановита, але проблемна поліцейська Елеонор Фалько, яку ФБР завербувало в команду досвідченого агента Ламарка для пошуку серійного вбивці. Разом їм доведеться докопатися до істини у заплутаній справі, де безжальний психопат залишає за собою десятки жертв, яких нічого не пов'язує.

Головні ролі у фільмі виконали Шейлін Вудлі (франшиза "Дивергент", "Винні зірки", "Сноуден", "Мавританець", серіал "Велика маленька брехня") та Бен Мендельсон ("Темний лицар повертається", "Першому гравцеві приготуватися", "Темні часи", "Місце під соснами", "Капітан Марвел"). Також одну з ролей у фільмі виконав Джован Адепо ("Оверлорд", "Вавилон", серіал "Протистояння").

Трилер "Мізантроп" став англомовним дебютом аргентинського режисера Даміана Сіфрона, лауреата BAFTA і номінанта на "Оскар" за фільм "Дикі історії".

У світовий прокат фільм вийшов 21 квітня 2023 року та отримав змішані відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 7 балів з 10, однак на Rotten Tomatoes він отримав лише 52% схвалення від критиків проти 78% від глядачів. На Metacritic кіноексперти дали йому 44 бали, тоді як широка аудиторія оцінила фільм в 4,3 бали, що в обох випадках відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

Стрічка також вийшла офіційно в російський прокат ще у квітні.

Повернення в Сеул

Retour à Séoul (Франція, Німеччина, Південна Корея, 2022, драма)

В центрі сюжету фільму – двадцятип’ятирічна француженка, яка вперше повертається до Кореї, країни, де вона народилася до того, як її усиновила французька пара. Дівчина вирішує розшукати своїх біологічних батьків, але її подорож отримує несподіваний поворот.

Режисером фільму виступив Деві Шу ("Діамантовий острів"), а головну роль виконала дебютантка Чі-мін Пак.

Прем'єра фільму відбулася ще на Каннському кінофестивалі 2022 року, де він отримав захоплені відгуки критиків. Наразі на IMDb у нього оцінка 7,1 бал з 10, а на Rotten Tomatoes він отримав 96% схвалення від критиків проти 67% від глядачів. На Metacritic кіноексперти дали йому 87 балів ("всезагальне визнання"), тоді як широка аудиторія оцінила фільм в 7,7 балів ("в цілому позитивні відгуки").

Раніше стрічку випустили в офіційний прокат в Росії.

Обережно, кінь

Long ma jing shen (Китай, 2023, комедія)

Цього разу легендарний Джекі Чан грає роль успішного в минулому каскадера Луо. Зараз він безробітний і ледь зводить кінці з кінцями, фотографуючись з туристами разом зі своїм відданим другом-конем. Але борги дають про себе знати, коли банда колекторів починає полювання на парочку, щоб відібрати коня і продати його на аукціоні. Старі навички з бойових мистецтв допомагають герою розправитися з переслідувачами і несподівано роблять Луо з конем суперзірками тік-току. Вірусне відео доходить до студійних босів, і тепер у Луо є другий шанс відродити кар’єру. Але вередливий кінь ніяк не хоче виконувати потрібні трюки.

У китайський прокат фільм вийшов на початку квітня 2023 року. Наразі фільм має оцінку 7,1 бал з 10 на IMDb, тоді як на Rotten Tomatoes критики дали йому лише 57% схвалення проти 81% від глядачів. На Metacritic кіноексперти дали йому 50 балів ("змішані або середні відгуки").

Прогнозовано фільм офіційно виходить в російський прокат.

Чорний лотос

Black Lotus (США, Нідерланди, 2023, трилер/бойовик)

В центрі сюжету фільму – колишній спецназівець, який самотужки починає війну проти злочинного синдикату на вулицях Амстердама. Йому потрібно здолати еліту місцевого кримінального світу, щоб врятувати доньку свого друга.

Головні ролі у фільмі виконали Ріко Вергувен ("Кікбоксер: Реванш") та Френк Ґрілло ("Перший месник: Зимовий солдат", "Тілоохоронець дружини кілера"), а режисером виступив Тодор Чапканов, який працював як асистент режисера над такими фільмами як "Тілоохоронець кілера" та "Варвар".

В світовий прокат фільм вийшов ще в середині квітня 2023 року та отримав посередні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка лише 4,3 бали з 10.

Раніше стрічку випустили в офіційний прокат в Росії.

Фоловери

Follow Her (США, 2022, трилер)

Головна героїня фільму – актриса та ведуча стрімів Джесс – нарешті знайшла свою нішу і починає здобувати популярність. Для наступного епізоду її найняли, щоб написати завершення сценарію у хатинці, розташованій у віддаленій місцині. На місці співавтор передає дівчині сценарій, у якому вони обоє, схоже, є головними героями. Однак чоловік не такий, яким здається, і навіть гроші уже не важливі, адже героїня може заплатити за цю пригоду своїм життям.

Головні ролі у фільмі виконали Дані Баркер та Люк Кук ("Моторошні пригоди Сабріни").

Наразі фільм має оцінку 6,4 бали з 10 на IMDb, тоді як на Rotten Tomatoes критики дали аж 87% схвалення.

Також фільм офіційно виходить в російський прокат.

Сурогат

Surrogate (Австралія, 2022, жахи)

Фільм розповідає про жінку на ім'я Наталі Пекстон – одиноку мати і медсестру, яка одного разу загадковим чином захворіла. Одночасно вона щосили намагається запобігти руйнуванню своєї сім'ї.

Це дебютна повнометражна робота режисера Девіда Віллінґа.

Наразі фільм має оцінку 5,9 балів з 10 на IMDb, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав вражаючі 100% схвалення від критиків та 93% від глядачів.

Інформація про те, чи виходив фільм в російський прокат, наразі відсутня.

Мати

The Mother (США, 2023, бойовик/трилер/драма)

У цьому бойовику Дженніфер Лопес ("Покоївка з Мангеттену", "Стриптизерки", "Вийду за тебе") постане в незвичайному амплуа, зігравши колишню найману вбивцю, яка змушена вийти з тіні, щоб захистити дочку, від якої вона відмовилася багато років тому.

Також у фільмі зіграли Джозеф Файнс ("Оповідь служниці", "Американська історія жахів") і Гаель Гарсіа Берналь ("І твою маму теж", "Погане виховання", "Нічний вовкулака")

Режисером виступила Нікі Каро, яка до цього зняла фільми "Дружина доглядача зоопарку" і "Мулан".

Фільм вийде 12 травня на Netflix.

Незмінний: історія Майкла Дж. Фокса

Still: A Michael J. Fox Movie (США, 2023, біографія/документальне)

Фільм розповідає про життя актора Майкла Дж. Фокса, досліджуючи його особисті та професійні злети та падіння, а також те, що відбувається, коли невиліковний оптиміст стикається з невиліковною хворобою.

Нагадаємо, Майкл Джей Фокс був надзвичайно популярним у 80-х роках завдяки трилогії "Назад у майбутнє" та ще низці хітових комедій. Однак його блискуча кар'єра в кіно зупинилася, після того як у 1991 році акторові поставили страшний діагноз – хвороба Паркінсона. У 2000 році він перестав вести активну роботу в кіно і на телебаченні у зв'язку з погіршенням стану здоров'я. З тих пір він займався пошуками ліків проти захворювання, заснувавши іменний фонд, який розглядає всі можливості лікування хвороби.

Стрічка була вперше показана на Sundance Film Festival цього року, де вона отримала схвальні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 8,5 балів з 10, ана Rotten Tomatoes – 98% схвалення від критиків. На Metacritic кіноексперти дали йому 75 балів ("в цілому позитивні відгуки").

Фільм вийде 12 травня Apple TV+.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями – на їхню роботу впливають повітряні тривоги, відключення електроенергії та комендантська година.

Якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і вирушити в найближче бомбосховище. Зазвичай, якщо тривога менше 20 хвилин, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Опцію повернення коштів за скасовані сеанси пропонують нечасто. Аналогічна система обміну квитків діє у разі відключення електроенергії.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали травня 2023 року – цього тижня стартують кримінальний трилер "Випуск 2009" від Hulu, постапокаліптичний екшн "Чорний лицар" і скандальна документалка "Королева Клеопатра", обидва від Netflix, а також 3 сезон псевдоісторичної сатиричної комедії "Велика" від Hulu.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся