Незламність військових, лікарів і всього нашого народу вже надихнула багатьох людей на створення фільмів t.me/V_Zelenskiy_official

Сьогодні вже рівно рік з початку повномасштабної війни РФ проти України, нині ніхто не сумнівається в тому, що українці - незламний народ, який не вдасться здолати кривавому диктатору Путіну. Зараз про нашу країну знімають фільми, жахливі події і військові злочини РФ назавжди залишаться в пам'яті, про них знає весь світ.

Що знімали про війну в Україні за цей рік - читайте нижче. Виявилося, незламність військових, лікарів і всього нашого народу вже надихнула багатьох людей на створення фільмів, серіалів і навіть мультиків.

Superpower Шонна Пенна

Американський кінорежисер Шонн Пенн часто приїжджав в Україну. Він задокументував багато злочинів російської армії. Після однієї з поїздок на Київщину Пенн зізнавався, що побачене ним було схоже на декорації до фільму про війну. Однак лише думка про те, що це все - реальність, приводила його в жах.

Цей фільм Пенн почав знімати ще в 2021 році. Він хотів розповісти світові про події на Донбасі, однак після 24 лютого 2022 року Пенн не зупинив зйомки, а лише продовжив документувати звірства окупантів, які розпочали повномасштабну війну. Прем'єра фільму вже відбулася на Берлінському кінофестивалі.

Військовий серіал "Я - Надія"

24 лютого о 19:30 на телеканалі 2+2 відбудеться прем'єра чотирисерійної військової драми "я-Надія". У серіалі буде показана історія про медиків екстреної допомоги, які під час повномасштабного вторгнення Росії на ділі показали свою сміливість і бажання допомагати людям.

Кадр з фільму "я-Надія" / прес-служба 1+1

Військову драму "Я - Надія" знімали у Харкові та на кількох локаціях у Києві та області, зокрема в Ірпені. У серіалі були задіяні медики швидкої допомоги та працівники ДСНС, які консультували акторів і творчу команду проекту. 

"Клондайк"

3 листопада 2022 року в український прокат вийшла драма "Клондайк" від режисера Марини Ер Горбач. Фільм показує події 2014 року в селі Грабове Донецької області. Вагітна жінка живе там зі своїм чоловіком і не хоче їхати, хоча і розуміє, що там перебувати небезпечно. У будинок головних героїв прилітає снаряд окупантів, а незабаром поруч з їхнім селом падає цивільний пасажирський літак Boeing 777, який збила РФ.

Важкий фільм з гротескними сценами показує всі реалії життя поруч з росіянами. "Клондайк" відкриває очі всім тим, хто не розуміє, що таке війна.

Документальний фільм "Рік" 

Фільм покаже рік героїчної боротьби українців. Дмитро Комаров побував в "Центрі прийняття рішення", своїми очима побачив установку IRIS-T і поспілкувався з військовими, які захищають нас від атак і ракет окупантів.

Журналіст також побував на кордоні з РФ, перебував буквально "на мушці" у російських снайперів. Фільм "Рік" можна буде побачити 24 лютого, о 20-15 на 1+1, та о 21:00 у телемарафоні.

"Свобода у вогні"

Документальний проект "Свобода у вогні: Боротьба України за свободу" за участю 1+1 media створював американський режисер Євген Афінеєвський. Стрічка про героїчний опір українського народу в боротьбі з РФ створена для того, щоб об'єднати цивілізований світ навколо важливої теми підтримки України.  

Вже вчора проект представили в Києві. Глядачі змогли побачити стрічку в якій зібрані всі найголовніші події останнього року. Одна з головних героїнь у фільмі - кореспондентка ТСН Наталія Нагорна. 

Мультфільм "Патрон" 

Легендарний пес Патрон став героєм однойменного пригодницького мультсеріалу. Перший епізод вже доступний для перегляду.

Історія про Патрона, який допомагає рятувальникам у розмінуванні територій, звільнених від російських окупантів, створена для дітей. У мультику пес розповідає про свої завдання і допомагає дітям розуміти всі правила мінної безпеки.

Вас також можуть зацікавити новини: