Кадр з фільму "Піноккіо" / фото Walt Disney Pictures

"Metallica: Крізь неможливе" та "Піноккіо" від Роберта Земекіса: головні кінопрем’єри тижня

09:13, 08.09.2022
6 хв.

Цього тижня в українських кінотеатрах стартують покази survival-трилера "Над безодньою" та бойовика "Американська облога" з Брюсом Віллісом. Також меломани матимуть можливість подивитися на "великому екрані" у форматі 3D концертний фільм з елементами ігрового кіно "Metallica: Крізь неможливе". Онлайн, тим часом, вийдуть фентезі-мюзикл "Піноккіо" від Роберта Земекіса з Томом Генксом в головній ролі та гостросюжетний трилер "Кінець дороги" з Квін Латіфою та Лудакрісом. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Над безоднею / Fall (США, Великобританія, 2022)

Цей драматичний трилер у піджанрі виживання розповість про молоду екстремалку Беккі, яка через рік відтоді, як її чоловік загинув під час сходження на гірську вершину, зважується на новий похід. Разом зі своєю відчайдушною подругою Гантер, Беккі вирішує піднятись на покинуту телевізійну вежу в каліфорнійській пустелі, щоб розвіяти прах коханого. Однак, звісно, все йде не за планом.

Головні ролі у фільмі виконали Ґрейс Фултон ("Шазам!", "Анабель: Створення"), Вірджинія Гарднер ("Втікачі", "Хелловін"), Джеффрі Дін Морган ("Надприроднє", "Хранителі") та інші.

Фільм вийшов у світовий прокат у серпні 2022 року і отримав здебільшого позитивні відгуки. На виробництво фільму пішло лише 3 мільйони доларів, і маже за місяць у прокаті він вже зібрав 8,3 мільйони касових зборів.

Американська облога / American Siege (США, 2021)

В центрі сюжету цього бойовика опиниться колишній офіцер поліції Нью-Йорка, а тепер шериф невеликого містечка в Джорджії, змушений боротися з бандою злодіїв, які взяли в заручники багатого лікаря.

Головні ролі у фільмі виконали Брюс Вілліс ("Міцний горішок", "П’ятий елемент") та Тімоті В. Мерфі ("Сини анархії", "Справжній детектив").

Фільм вийшов в прокат минулого року і отримав розгромні відгуки критиків та негативні реакції від глядачів.

Metallica: Крізь неможливе / Metallica: Through the Never (США, 2013)

Цього тижня українські меломани матимуть можливість подивитися на "великому екрані" у форматі 3D концертний фільм з елементами ігрового кіно "Metallica: Крізь неможливе".

В центрі сюжету фільму – грандіозний концерт американського рок-гурту Metallica на переповненому стадіоні. Проте для їхнього виступу потрібно дістати речі з однієї сумки, за якою відправляють працівника обслуговуючого персоналу Тріпа. Супроводжуючи сумку, йому доведеться багато чого натерпітися.

Головну роль у фільмі виконав Дейн ДеГаан, відомий за фільмами "Убий своїх коханих", "Життя" та "Валеріан та місто тисячі планет". Також у фільмі зіграли учасники гурту Metallica Джеймс Гетфілд, Кірк Геммет, Роберт Трухільйо та Ларс Ульріх у ролі самих себе. У фільмі практично немає діалогів.

Фільм вперше був показаний у кінотеатрах у вересні 2013 року, і тоді отримав позитивні відгуки як від критиків, так і від глядачів. Втім, попри це – у прокаті фільм провалився: при бюджеті в 32 мільйони доларів на сьогоднішній день він зібрав лише 7,9 мільйонів доларів.

Піноккіо / Pinocchio (США, 2022)

Чергова екранізація книги "Пригоди Піноккіо" Карло Коллоді від Walt Disney Pictures попри імениту команду, що працювала над фільмом, вийде 8 вересня 2022 року лише в форматі онлайн на стрімінговому сервісі Disney+. Фільм є кіноадаптацією однойменного мультфільму 1940 року та знятий у жанрі фентезі-мюзикл, комбінуючи живих акторів з мальованими персонажами.

Головні ролі у фільмі виконали Том Генкс ("Форрест Ґамп", "Зелена миля", "Елвіс"), Синтія Еріво ("Погані часи у "Ель Роялі", "Вдови") та Люк Еванс ("Хоббіт: Пустка Смога", "Дракула: невідома історія", "Алієніст"). Над озвучкою персонажів працювали Джозеф Гордон-Левітт ("Початок", "Пристрасті Дон Жуана", "Загадкова шкіра"), Бенджамін Еван Ейнсворт ("Пісочний чоловік", "Привиди маєтку Блай"), Кіген-Майкл Кі ("Горе-творець", "Хижак") та інші.

Режисером фільму виступив Роберт Земекіс ("Назад у майбутнє", "Смерть їй личить", "Форрест Гамп", "Відьми"), а музику до фільму написав Алан Сільвестрі, який працював з Земекісом над більшістю його фільмів.

Цікаво, що цього року з такою ж назвою "Піноккіо" має вийти ще один фільм про пригоди дерев’яного чоловічка, який мріяв стати справжнім хлопчиком – ляльковий темно-фентезійний музичний фільм режисера Гільєрмо Дель Торо, виробництвом і розповсюдженням якого займається Netflix. Випуск цього фільму планується на грудень 2022 року.

Кінець дороги / End of the Road (США, 2022)

Netflix 9 вересня випустить гостросюжетний екшн "Кінець дороги", що розповість про жінку на ім’я Бренда, яка разом з родиною вирушає у подорож на автомобілі через усю Америку. Однак зупинка на ночівлю в мотелі посеред пустелі в Нью-Мехіко і один необережний вчинок ставлять їхні життяпід загрозу.

Головні ролі у фільмі виконали реперка Квін Латіфа ("Чикаго", "Дорога до НБА", франшиза "Льодовиковий період") та репер Ludacris (франшиза "Форсаж", "Геймер").

Режисером фільму виступила Міллісент Шелтон, яка розпочинала свою кар’єру зі зйомок музичних відеокліпів. Також вона багато працювала на телебаченні, знімаючі епізоди для таких серіалів, як "Ключи Локів", "Титани", "Ходячі мерці", "Імперія" та інші.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і відправитися в найближче бомбосховище. Найчастіше, якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – повертають гроші або пропонують обміняти квиток на інший сеанс.

При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботи громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в прокат в попередні тижні, а також найкращі серіали вересня 2022 року – цього тижня стартують 1 сезон кримінальної драми "Американський жиголо", 5 сезон комедійного бойовика "Кобра Кай" та 1 сезон музичного драматичного серіалу про династію відомих кантрі-музикантів "Монарх".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся