Кадр з фільму запрошення / фото Sony Pictures

"Запрошення", "Щелепи" та "Погане насіння 2": головні кінопрем’єри тижня

09:13, 01.09.2022
5 хв.

З 1 вересня в українських кінотеатрах стартують покази фільму жахів "Запрошення" з Наталі Еммануель та французької комедії "Працівник року". Також кіноманів порадують ретроспективні покази культового трилера Стівена Спілберга "Щелепи" у форматі IMAX. Тим часом, онлайн покажуть романтичну комедію "Любов на віллі" та фільм жахів "Погане насіння повертається". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Запрошення / The Invitation (США, 2022)

У центрі сюжету цього фільму жахів опиниться молода дівчина на ім’я Іві, яка після смерті матері раптово дізнається про родичів, про існування яких вона навіть не підозрювала. Невдовзі вона отримує запрошення від нової родини на пише весілля в англійській глибинці. Спочатку вона зачарована родиною привабливих аристократів, однак зовсім скоро дівчина опиняється посеред справжнього кошмару та тепер вимушена боротися за власне виживання.

Головні ролі у фільмі виконали зірка "Гри престолів" та "Форсажу" Наталі Еммануель і Томас Догерті, відомий з серіалами "Спадкоємці", "Спадок" та "Пліткарка".

У світовий прокат фільм вийшов за тиждень до українського релізу. Наразі у фільму змішані відгуки. Критики відзначають, що хоча автори фільму намагалися внести щось свіже у жанр вампірського кіно та зробити ставку на привабливий каст, в підсумку кіно вийшло доволі передбачуваним.

Працівник року / Irréductible (Франція, 2022)

Ця типова французька комедія розповість про чиновника Венсана, який завжди мріяв бути держслужбовцем, "щоб нічого не робити і добре заробляти", та протягом багатьох років обіймав "теплу" посаду. Однак на часі глобальне скорочення працівників, тож його прекрасне життя може раптом скінчитись. Тепер Венсан готовий на все, щоб зберегти свою стабільну роботу. Однак по інший бік барикади з’являється інша співробітниця, яка з таким же завзяттям готова боротися за його звільнення.

Відгуки у фільму трохи вище середніх. Це доволі легка комедія, але варто враховувати, що французький гумор доволі специфічний.

Щелепи / Jaws (США, 1975)

Також кіноманів цього тижня порадує ретроспективний прокат в форматі IMAX класики світового кіно – трилера Стівена Спілберга "Щелепи", що вийшов в прокат майже 50 років тому. Фільм став володарем трьох премій "Оскар" в технічних номінаціях. Також існує думка, що саме цей фільм був уперше названий "блокбастером".

Події фільму розгортаються протягом тижня на популярному курортному острові, де відпочивальників раптово починає тероризувати акула. Місцевий шериф, роль якого виконав Рой Шнайдер, кидає виклик небезпечному хижаку, поки місцева влада та бізнес намагаються приховати цю інформацію, щоб не зірвати туристичний сезон.

Любов на віллі / Love in the Villa (США, 2022)

1 вересня Netflix випустить романтичну комедію "Любов на віллі", головні ролі в якій виконали зірка "Щоденників вампіра" Кет Ґрем та Том Гоппер з "Академії Амбрелла".

В центрі сюжету фільму опиниться молода жінка, яка після розриву стосунків вирушає на відпочинок до італійської Верони – одного з найромантичніших місць світу, того самого міста, де відбувалися події "Ромео та Джульєтти". Однак там на неї чекає неприємний сюрприз – виявляється, що ту саму віллу, яку вона забронювала, дівчині доведеться ділити з цинічним британцем.

Режисером фільму виступив Марк Стівен Джонсон, який до цього зняв супергеройські фільми "Шибайголова" та "Примарний гонщик", а також романтичну комедію "Одного разу в Римі".

Погане насіння повертається / The Bad Seed Returns (США, 2022)

5 вересня Lifetime випустить фільм жахів "Погане насіння повертається", що є сиквелом хоррору 2018 року "Погане насіння", що розповідав про милу 9-річну дівчинку Емму Гроссман, яка насправді є холоднокровною вбивцею та маніпуляторкою.

Події сиквелу розгортаються за кілька років після кінцівки першого фільму. Емма живе разом зі своєю тіткою-психіатором і досі примудряється безкарно чинити зло проти будь-кого, хто хоч трохи перейде їй дорогу. Тим часом у школі, де навчається Емма, з’являється нова дівчина, яка, здається, знає всі її брудні секрети.

Як і в попередньому фільмі, головну роль виконала одна з найуспішніших дітей-акторів сучасності Маккенна Грейс, яку глядачі могли бачити у фільмах "Обдарована", "Я, Тоня", "Капітан Марвел" та "Мисливці на привидів: З того світу", а також серіалах "Привиди будинку на пагорбі", "Моторошні пригоди Сабріни" та "Оповідь служниці".

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і відправитися в найближче бомбосховище. Найчастіше, якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – повертають гроші або пропонують обміняти квиток на інший сеанс.

При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботи громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в прокат в попередні тижні, а також найкращі серіали вересня 2022 року – цього тижня стартують довгоочікуваний приквел культових фентезі-трилогій Пітера Джексона "Хоббіт" і "Володар перснів" під назвою "Володар перснів: Персні влади" та 6 сезон популярного анімаційного серіалу для дорослих "Рік та Морті".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся