Кадр з фільму "Снайпер. Білий ворон" / фото Kinomania Film Distribution

"Снайпер. Білий ворон", "Звір" та "Самаритянин" зі Сталлоне: головні кінопрем’єри тижня

09:17, 25.08.2022
7 хв.

З 25 серпня в український прокат виходить кілька новинок, серед яких – український воєнний фільм "Снайпер. Білий ворон", трилер "Звір" з Ідрісом Ельбою та комедія "Я кохаю свого тата". Онлайн, тим часом, вийдуть комедія "Час для себе" з Кевіном Гартом та Марком Волбергом і супергеройський фільм "Самаритянин" з Сильвестром Сталлоне. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Снайпер. Білий ворон (Україна, 2022)

Український воєнний екшн "Снайпер. Білий Ворон" заснований на реальній історії. Події фільму розпочинаються у 2013 році. Пацифіст-дивак Микола проводить екологічний експеримент: разом зі своєю вагітною дружиною Настею він живе у власноруч виритій норі на нещодавно придбаній землі під Горлівкою на Донеччині. Подружжя відмовляється від шкідливих благ цивілізації, прагнучи довести людству, що жити в гармонії з природою у 21 столітті можливо. Попри побутові труднощі, сім’я диваків відчуває себе щасливою й вірить у цінність та успішність свого експерименту.

Наївний світ Миколи руйнується з початком війни на Донбасі – бойовики вбивають вагітну дружину і вщент спалюють його дім. Не знаходячи виправдання цій жорстокості, він приймає доленосне рішення й вступає в добробат у лави снайперів. Спочатку з дивака насміхаються, але згодом, завдяки своїй впертості, він доводить, що з ним таки варто рахуватися.

Режисером фільму став Мар‘ян Бушан, для якого це дебютна режисерська робота. Сценарій йому допомагав писати кіборг Микола Воронін, який став прототипом головного героя. Ролі у фільмі виконують Павло Алдошин, Марина Кошкіна, Андрій Мостренко, Роман Семисал, Олег Драч, Роман Ясіновський, Олег Шульга та інші.

Зйомки фільму відбувалися восени 2020 року в Міжнародному центрі НГУ на Київщині, у них брали участь реальні військовослужбовці та справжня військова техніка.

Звір / Beast (США, 2022)

В центрі сюжету цього пригодницького трилера – вдівець, який приїжджає на екскурсію до парку дикою природи в Африці, щоб налагодити стосунки з дочками-підлітками. Однак відпочинок дуже швидко перетворюється на боротьбу за виживання, коли герої з’ясовують, що місцевих жителів тероризує дикий лев.

Головні ролі у фільмі виконали Ідріс Ельба ("Лютер", "Тор", "Тихоокеанський рубіж", "Загін самогубців: місія навиліт") та Шарлто Коплі ("Дев’ятий округ", "Команда А", "Робот на ім'я Чаппі").

Фільм зняв ісландський актор та режисер Бальтасар Кормакур, серед попередніх робіт якого – survival-трилер "Еверест" та комедійний бойовик "Два стволи".

В світовий прокат "Звір" вийшов на тиждень раніше, ніж в Україні, і отримав в цілому позитивні чи змішані відгуки.

Я кохаю свого тата / I Love My Dad (США, 2022)

Історія розгортається довкола чоловіка на ім’я Чак, який вирішує відновити стосунки зі своїм сином, але виявляє, що хлопець заблокував його в усіх соцмережах. Стурбований життям свого нащадка, батько створює фейковий акаунт та починає спілкування під виглядом молодої офіціантки. Але така витівка заходить надто далеко – його син закохується в уявну дівчину і тепер мріє побачитися з нею особисто.

Роль батька виконав популярний американський стендап-комік Петтон Освальт, володар премії "Еммі" та "Ґреммі". Освальт відомий і за чималою кількістю ролей в кіно та на телебаченні, зокрема, в серіалах "Король Квінса" та "Агенти Щ.И.Т.", а також у картинах "Таємне життя Волтера Мітті", "Мачо і Ботан 2" та інших.

Доповнює комедійний дует Джеймс Моросіні, відомий ролями у серіалах "Американська історія жаху" і "Криміналісти: мислити як злочинець". Також він виступив сценаристом і режисером стрічки. Це його друга повнометражна робота після фільму "Секс утрьох" 2018 року. Картина "Я кохаю свого тата" заснована на реальній історії стосунків режисера з його батьком.

Світова прем’єра стрічки відбулася на американському кінофестивалі South by Southwest (SXSW), де картина здобула Приз глядацьких симпатій і Ґран-прі журі. Загалом фільм отримав позитивні відгуки.

Також в українських кінотеатрах цього тижня стартують покази документального фільму "Електросестри" (Великобританія, 2020) та сімейного анімаційного фільму "Інопланетянка" (Данія, 2022). Крім того, на "великих екранах" з нагоди Дня Незалежності України можна буде подивитися добірку найкращих українських фільмів.

Час для себе / Me Time (США, 2022)

26 серпня Netflix випустить комедію, що розповість про чоловіка, який вперше з багато років залишився сам удома, поки його дружина з дітьми від’їхали, та нарешті отримав шанс трохи пожити виключно для себе. Однак дуже швидко йому набридає сидіти вдома, тож він вирушає на вечірку до свого колишнього найкращого друг, зв'язок з яким він втратив, поринувши у сімейне життя. Цей скажений вікенд перевертає все його життя.

Головні ролі у фільмі виконали Кевін Гарт ("Дуже страшне кіно 3", "Джуманджі", "Людина з Торонто") та Марк Волберг ("Боєць", "Uncharted", "Третій зайвий"). Також у фільми знімалися Реджина Голл ("Дуже страшне кіно", "Законослухняний громадянин"), Джиммі О. Ян ("Кремнієва долина", "Космічні війська") та інші.

Режисером фільму виступив Джон Гамбург, який до цього працював над такими фільмами, як "А ось і Поллі" та "Чому він?", а також написав сценарії до фільмів з серії "Знайомство з батьками".

Самаритянин / Samaritan (США, 2022)

Також 26 серпня Amazon Prime Video випустить супергеройський фільм "Самаритянин" із Сильвестром Сталлоне ("Роккі", "Рембо", "Нестримні") в головній ролі.

Події фільму розгортаються через 25 років після епічної сутички супергероя на ім'я Самаритянин з лиходієм. З того часу супергерой зник, аж поки одного разу хлопчик не знайомиться зі старим, який мешкає у сусідньому будинку, і починає розуміти, що старий і є той супергерой.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і відправитися в найближче бомбосховище. Найчастіше, якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – повертають гроші або пропонують обміняти квиток на інший сеанс.

При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботи громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в прокат в попередні тижні, а також найкращі серіали серпня 2022 року – цього тижня стартують гостросюжетний трилер "Пацієнт" зі Стівом Кареллом та Доналом Глісоном, а також черговий серіал зі світу "Зоряних війн" під назвою "Андор", що є приквелом до фільму "Бунтар Один".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся