Цього тижня кінопрокатники вирішили дивувати глядачів зірковими акторськими складами / кадр з фільму «Дати дуба в окрузі Юба»

Що в кіно з 11 березня: ставка на зіркові акторські ансамблі та реальні історії

08:33, 11.03.2021
9 хв.

Цього тижня в український прокат виходить одразу два фільми з зірковими акторськими ансамблями – драматичний трилер «Трафік» і кримінальна комедія «Дати дуба в окрузі Юба». Також на глядачів чекає заснована на реальних подіях зворушлива драма «Друзі назавжди», документалка «Будинок моди Кардена» і кримінальний екшн «Асоціальна мережа», який розповість реальну історію створення анонімного торгового майданчика Silk Road, що кинув виклик Amazon. На що ще піти в кіно з 11 березня, читайте в огляді УНІАН.

"Трафік" / Crisis (Канада, Бельгія, 2021)

Одна з найбільш інтригуючих кіноновинок тижня – драматичний трилер "Трафік" із зірковим акторським складом. Судіть самі, головна роль в картині дісталася одному з найкращих акторів сучасності Гері Олдмену ("Сід і Ненсі", "Дракула", "Леон", "П'ятий елемент", "Шпигун, вийди геть!", "Темні часи", франшизи "Гаррі Поттер" і "Темний лицар"). Компанію йому на знімальному майданчику склали Еванджелін Ліллі (франшизи "Хоббіт" і "Людина-мураха", "Месники: Завершення", серіал "Залишитися в живих"), Люк Еванс (франшизи "Хоббіт" і "Форсаж", "Дракула", "Дівчина в поїзді", "Красуня і чудовисько", серіал "Алієніст"), Мішель Родрігес (франшизи "Форсаж", "Обитель зла" і "Мачете", "Аватар", "Аліта: Бойовий ангел"), Лілі-Роуз Депп ("Бивень", "Король", "Чесна людина") і, нарешті, новоспечений "канібал", що став жертвою соцмереж, Армі Хаммер ("Соціальна мережа", "Самотній рейнджер", "Агенти А.Н.К.Л.", "Назви мене своїм ім'ям", "Смерть на Нілі"). І це далеко не повний список зіркових імен в картині. Загалом, вже тільки завдяки цьому фільм привертає увагу глядачів.

Поставив фільм американський режисер Ніколас Джарекі, який до цього відзначився лише однією режисерською роботою – кримінальною драмою "Порочна пристрасть" 2012 року випуску з Річардом Гіром у головній ролі (за яку останній отримав номінацію на "Золотий глобус"). Також режисер доклав руку до кількох документальних фільмів і написав сценарій до драматичного кримінального трилера "Інформатори" 2008 року. Цікаве спостереження: режисерові, незважаючи на настільки нечасті кінороботи, вдається вміщати в рамках одного фільму просто неймовірну кількість зіркових імен.

І кілька слів про сюжет. Оповідання цього напруженого трилера ведеться від імені трьох головних героїв: наркоторговець, який займається контрабандою між Канадою і США, архітектор, який лікується від наркозалежності та намагається розібратися, чи причетний син до наркоторгівлі, та університетський професор, який вирішив виступити проти свого роботодавця – впливової фармацевтичної компанії, яка намагається вивести на ринок нове знеболююче, яке нібито "зовсім не викликає залежності". Дізнатися, як все це пов'язано між собою, можна вже з 11 лютого.

"Дати дуба в окрузі Юба/ Breaking News in Yuba County (США, Великобританія, 2021)

Ще одна яскрава новинка тижня – кримінальна комедія від режисера "Прислуги" та "Дівчини в поїзді" Тейта Тейлора "Дати дуба в окрузі Юба", головну роль в якій виконала володарка премії "Оскар" Еллісон Дженні ("Тоня проти всіх", "Краса по-американськи", "Прислуга", "Години", "Джуно") у великій компанії досвідчених комедійних і драматичних акторів. Так, крім Дженні у фільмі засвітилися Міла Куніс ("Джіа", "Чорний лебідь", "Секс по дружбі", "Дуже погані матусі"), Аквафіна ("Вісім подруг Оушена", "Шалено багаті азіати", "Джуманджі: новий рівень"), Джульєтт Льюїс ("Що гризе Гілберта Грейпа", "Природжені вбивці", "Дивні дні", "Від заходу до світанку", "Ма") та інші.

Події фільму розгортаються в тихому містечку на півдні США в окрузі Юба – типовому місці з одноповерхової Америки, де все тільки на перший погляд добре. Тут живе Сью Баттонс – домогосподарка, чия дочка виросла, а чоловік і сестра постійно на роботі. Вона працює кілька годин на день, а в інший час її найкращий друг – телевізор. Сью настільки непримітна і невпевнена в собі, що її не помічають навіть співробітники супермаркету. І ось одного разу, в дуже невдалий момент, до Сью навідується сестра Ненсі – місцевий телерепортер з дуже великими амбіціями. У будинку – бардак, а чоловіка сестри ніде немає. Тому Сью на ходу каже: "Карл зник, його викрали". Однак замість того, щоб йти в поліцію, героїні тут же беруться знімати репортаж про зникнення тихого місцевого банкіра. І після цього в Юбі наступають спекотні часи, адже залученими в історію виявляються буквально все: поліція, мафія, медіа, і звичайно ж, спантеличені родичі та небайдужі місцеві жителі. Більше про те, як знімали "Дати дуба в окрузі Юба", читайте за посиланням.

Інші фільми в кінотеатрах з 11 березня

Також цього тижня на великі екрани виходить зворушлива драма "Друзі назавжди" / Our Friend (США, 2019) з Джейсоном Сігелом, якого глядач більше звик бачити в типових американських комедіях ("Трошки одружені", "Любов по-дорослому", "В прольоті", "Дуже погана училка"), а також Дакотою Джонсон (трилогія "50 відтінків сірого", "Суспірія", "Нічого хорошого в готелі "Ель Рояль", "Арахісовий сокіл") і Кейсі Аффлек (трилогія про "Друзів Оушена", "Як боягузливий Роберт Форд убив Джессі Джеймса", "Манчестер біля моря", "Бувай, дитинко, бувай", "Інтерстеллар"). В основі картини, позитивно оціненої кінокритиками, реальна історія щасливої родини з двома дітьми, життя якої кардинально змінює невиліковна хвороба дружини. Тепер, коли чоловікові стає все важче бути одночасно і опікуном, і батьком, кращий друг пари викликається їм допомогти. Чоловік переїжджає до них, щоб підтримувати друзів до самого кінця.

Ще одна новинка тижня – кримінальний екшн "Асоціальна мережа" / Silk Road (США, 2021), що розповідає реальну історію американця-бунтаря Росса Ульбріхта, який з 2015 року відбуває довічне ув'язнення за звинуваченнями в наркоторгівлі, хакерських атаках і змові з метою відмивання грошей. Сюжет фільму буде обертатися навколо періоду, коли Ульбріхт вирішив створити в Даркнеті альтернативну до Amazon анонімну торгову площадку Silk Road – на знак протесту проти "державного економічного регулювання". Більшість продаваних товарів на сайті були нелегальні, проте власниками сайту були заборонені до купівлі-продажу крадені реквізити банківських карт, фальшиві гроші, дитяча порнографія, персональні дані, послуги кілера і зброя. Сайт був найбільш відомий як майданчик з торгівлі забороненими психоактивними речовинами, а розрахунки на ній проводилися виключно через криптовалюту біткойн. Також у фільмі покажуть хід операції з затримання Ульбріхта.

Крім того, на кіноглядачів чекає прем'єра динамічного трилера "Біжи, ховайся, бий" / Run hide Fight (США, 2020) з Ізабель Мей ("Дитинство Шелдона"), Томасом Джейном ("Імла", "Каратель", "Спокуса") і Радою Мітчелл ("Чорна діра", "Сайлент Хілл", "Телефонна будка") в головних ролях. За сюжетом фільму, 17-річна Зої опиняється в школі, захопленій школярами-терористами, які змушують заручників вести онлайн-трансляцію того, що відбувається. Зої використовує свій розум і навички виживання, щоб боротися за життя проти групи шкільних стрілків.

Крім цього, в кінотеатрах покажуть науково-фантастичний бойовик "Скайлайн 3" / Skylines (Великобританія, 2020), що є триквелом однойменного фільму 2010 року випуску. За сюжетом, крихкому співіснуванню дружніх інопланетних гібридів і людей загрожує невідомий вірус. Тепер команді добре підготовлених інопланетних найманців слід врятувати людство від повного знищення.

Для шанувальників європейського кіно та історії прокатники підготували драму "Королева Марія" / Queen Marie of Romania (Румунія, 2019) про британську принцесу Марію Единбурзьку. Вона могла стати королевою Великобританії, але незважаючи на те, що майбутній король Георг V пропонував їй шлюб, під тиском своєї матері Марія вийшла заміж за румунського кронпринца Фердинанда. Життя королеви ознаменувалася безліччю скандалів і конфліктів, їй не відразу вдалося налагодити відносини з чоловіком, але в підсумку разом вони пройшли через чимало подій. Після 20 років шлюбу, в 1914 році, Марія і Фердинанд стали королевою і королем Румунії – після вбивства в Сараєвому спадкоємця австро-угорського престолу Франца Фердинанда, що стало формальним приводом для початку Першої світової війни.

Ну а цінителів високої моди порадує документальний фільм "Будинок моди Кардена" / House of Cardin (США, 2019), знятий ще за життя легендарного модельєра, який став головним новатором в моді. Карден з самого початку своєї кар'єри здивував світ свіжим поглядом на моду: створював перші унісекс-речі, випускав прет-а-порте колекції і робив дизайнерський одяг доступним. Він відкидав будь-які культурні традиції моди, в ній його цікавило лише "завтра". Під час роботи над фільмом Карден надав режисерам повний доступ до власних архівів і впустив їх у найпотаємніші куточки своєї імперії. Також у фільмі присутні багато легенд світової моди і знаменитості, серед яких Жан-Поль Готьє, Наомі Кемпбелл, Шерон Стоун, Еліс Купер та інші.

Крім того, в кінотеатрах можна буде подивитися фільми, що вийшли в минулі тижні: фантастична екшн-комедія "Boss Level: Врятувати колишню" з Френком Грілло, Наомі Уоттс і Мелом Гібсоном, музична драма "Мьюзік" від співачки Сіа, українська комедія "Нереальний КОПець", диснеївський мультфільм "Рая і останній дракон", драматична комедія "Мій рік у Нью-Йорку", фільм "Том і Джері" з Хлоєю Морец, хіт європейських кінофестивалів "Берлін-Александерплац", захоплюючий кримінальний трилер "Аферистка" з Розамунд Пайк і Пітером Динклейджем, драматичний трилер "Мавританець" про ув'язнених сумно відомої в'язниці Гуантанамо, українська комедія "Скажене весілля 3" та інші.

***

Незважаючи на зупинку кіноіндустрії через пандемію коронавірусу, в українські кінотеатри продовжують надходити гідні уваги фільми. Головне, дотримуйтесь дистанції, мийте ручки і носіть масочки!

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся