Кадр з фільму "Я працюю на цвинтарі" / фото Good Morning Films

"Я працюю на цвинтарі", "Тіло, тіло, тіло" та "Девід Бові: Мрія місячної доби": що нового в кіно

09:17, 15.09.2022
7 хв.

Цього тижня в українських кінотеатрах очікуються одразу чотири гідні уваги і зовсім різнопланові прем’єри – українська чорна комедія "Я працюю на цвинтарі", романтична комедія "Квиток до раю", божевільний слешер "Тіло, тіло, тіло" та документальний музичний фільм "Девід Бові: Мрія місячної доби". Онлайн, тим часом, вийдуть чорна комедія "Помста" та музична драма "Колись я був знаменитим". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Я працюю на цвинтарі (Україна, 2022)

Українська чорна комедія "Я працюю на цвинтарі" розповідає про Олександра – в минулому архітектора, який наразі працює на цвинтарі та має свою контору з виготовлення пам'ятників. Кожного дня до нього приходять нові люди для замовлення пам'ятників близьким, і герой потрапляє у різні життєві ситуації – іноді сумні, іноді комічні. Але в житті Олександра також є таємниця, яка не дає йому стати щасливою людиною.

Головну роль у фільмі виконав Віталій Салій, якого глядачі до цього могли бачити в історичному фільмі "Крути 1918" та молодіжному серіалі "Перші ластівки. Zалежні". За цю роль Салій у 2021 році отримав національну премію кінокритиків "Кіноколо" в категорії "Найкращий актор".

Прем'єра фільму відбулася ще у червні 2021 року на українському кінофестивалі "Молодість", а після цього він вирушив у подорож європейськими майданчиками, де отримав чимало престижних нагород та номінацій.

На IMDb у фільму доволі високий рейтинг 7,1 бал з 10.

Квиток до раю / Ticket to Paradise (США, 2022)

Ця олдскульна романтична комедія розповість про колишніх чоловіка та дружину у виконанні Джорджа Клуні ("Одинадцять друзів Оушена", "Швидка допомога", "Березневі іди") та Джулії Робертс ("Красуня", "Ерін Брокович", "Їсти молитися кохати"), які вирушають на Балі, щоб завадити їхній доньці вийти заміж за місцевого жителя. Таким чином вони хочуть вберегти дівчину від помилки, яку вони, як їм здається, самі здійснили 25 років тому. Однак, звісно, все йде зовсім не так, як планувалося.

Також у фільмі зіграли Біллі Лурд ("Американська істарія жаху", "Зоряні війни: Скайвокер. Сходження"), Кейтлін Дівер ("Гарний хлопчик", "Як не стати президентом") та Лукас Браво ("Емілі в Парижі").

За підсумками допрем’єрних показів картина отримала непогані відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 6,3 бали з 10.

Тіло, тіло, тіло / Bodies Bodies Bodies (США, 2022)

В центрі сюжету цього комедійного слешеру від культової незалежної студії А24 опиняться компанія молодих багатіїв, які влаштовують масштабну вечірку. Щоб відірватися на повну, вони вирішують зіграти в небезпечну гру. Проте раптом ставки у цій грі серйозно зростають, а наслідки такого рішення стають по-справжньому фатальними.

Головні ролі у фільмі виконали Амандла Стенберг, відома за фільмами "Голодні ігри" та "Темні уми", Марія Бакалова, чия зірка спалахнула в Голівуді після ролі у фільмі "Борат 2", зірка американського телешоу "Суботнього вечора у прямому ефірі", комік Піт Девідсон, виконавець ролі ельфійського короля Трандуїла в трилогії "Хоббіт" Лі Пейс та інші.

Режисером фільму стала нідерландська акторка та письменниця Халіна Рейн, для якої це друга режисерська робота після драми "Інстинкт" 2019 року, яка була заявлена Нідерландами на "Оскар" в категорії "Найкращий фільм іноземною мовою".

Прем’єра фільму відбулася у серпні 2022 року, критики оцінили його здебільшого позитивно, тоді як глядачі були більш стримані у відгуках. Так, на IMDb у нього оцінка 6,8 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 85% схвалення від критиків та 69% від широкої аудиторії.

Девід Бові: Мрія місячної доби / Moonage Daydream (США, 2022)

Після смерті одного з найяскравіших рок-музикантів в історії Девіда Бові у 2016 році, знайшлось чимало бажаючих розповісти його історію на "великому екрані". Втім, якщо художній біографічний фільм 2020 року "Девід Бові: історія людини з зірок" (Stardust) від режисера Гебріела Ренджа отримав розгромні відгуки та взагалі був створений без офіційного дозволу родини Бові, а, відповідно, і без його авторських пісень, то ситуація з документальною картиною 2022 року "Девід Бові: Мрія місячної доби" видалася набагато кращою.

В картині авторства відомого документаліста Бретта Моргена, яку офіційно "благословили" представники спадщини Бові, серед іншого використані раніше невідомі відео з персональних архівів музиканта, в тому числі концертні записи.

Фільм "Девід Бові: Мрія місячної доби" був представлений на Каннському кінофестивалі 2022 року та отримав здебільшого позитивні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 8 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 95% схвалення від критиків.

Помста / Do Revenge (США, 2022)

16 вересня Netflix випустить чорну комедію "Помста", сюжет якої, як кажуть його автори, натхнений класичним трилером Альфреда Гічкока "Незнайомці в поїзді" 1950 року. Цього разу події розгортатимуться в американській школі, де дві старшокласниці домовляються помститися кривдникам одна одної.

Головні ролі у фільмі виконали зірка серіалу "Рівердейл" Каміла Мендес та Мая Гоук, яку глядачі могли бачити в серіалі "Дивні дива". Також у фільмі задіяні Софі Тернер, відома завдяки ролям Санси Старк у телесеріалі "Гра престолів" та Джин Ґрей у серії фільмів "Люди Ікс", та Остін Абрамс з "Ейфорії".

Режисером фільму виступила Дженніфер Кейтін Робінсон, яка до цього працювала над ромкомом "Особисте життя" та сценарієм до фільму "Тор: Любов та Грім".

Колись я був знаменитим / I Used to Be Famous (США, 2022)

Також 16 вересня на Netflix вийде музична драмеді "Колись я був знаменитим", в центрі сюжету якої опиниться молодий чоловік на ім’я Вінс, в минулому відома поп-зірка з бой-бенду. Він мріє відновити свою кар’єру, і випадкова зустріч підносить йому такий шанс, коли герой заводить неочікувану дружбу з молодим барабанщиком-аутистом Стіві.

Головні ролі у фільмі виконали Ед Скрейн, найбільш відомий за роллю Дааріо Нахаріса у третьому сезоні телесеріалу "Гра престолів" та ролями у фільмах "Дедпул" і "Аліта: Бойовий ангел", та молодий актор Лео Лонг, для якого це перша головна роль.

Поставив фільм Едді Штернберг, який за основу сюжету взяв власну короткометражку 2015 року, яка свого часу була позитивно сприйнята критиками і отримала кілька престижних номінацій.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і відправитися в найближче бомбосховище. Найчастіше, якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – повертають гроші або пропонують обміняти квиток на інший сеанс.

При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботи громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в прокат в попередні тижні, а також найкращі серіали вересня 2022 року – цього тижня стартують 4 сезон сюрреалістичної комедійної драми "Атланта" та 2 сезон фентезі "Доля: Сага Вінкс".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся