Кадр з фільму "Кудлаті перці" / фото Universal Pictures

Брудними жартами про сумне: огляд фільму "Кудлаті перці"

17:20, 17.08.2023
4 хв.

17 серпня 2023 року в український прокат вийшла комедія "Кудлаті перці", за сюжетом якої покинутий песик разом зі друзями вирішив жорстко помститися своєму колишньому господареві. Яким видався цей фільм з жартами "на межі", читайте в огляді УНІАН.

УНІАН ділиться враженнями про фільм "Кудлаті перці" (Strays).

Про що фільм

На початку фільму глядачів знайомлять з песиком на ім‘я Реджі, який живе разом зі своїм господарем Дагом в якійсь глибинці. Реджі загалом задоволений своїм життям і впевнений, що господар його любить. Ось тільки Даг постійно знущається над бідолашною тваринкою та тільки й думає про те, як його позбутися. Для цього він регулярно вивозить Реджі подалі від дому, кидає йому м'ячик і швиденько тікає. Однак відданий пес думає, що це така гра – тож він радісно повертається додому, де його зовсім не чекають. Втім, одного разу Даг завозить його достатньо далеко, щоб пес точно не знайшов зворотню дорогу.

Там, у великому місті, Реджі зустрічає інших кудлатих безхатьок – бостон-тер'єра Вжика, німецького дога Лютого і австралійську вівчарку Меггі. Вони швидко стають друзями, і коли Реджі нарешті розуміє, що насправді Даг його ніколи не любив – вони вчотирьох вирушають на пошуки дому Реджі, щоб жорстко помститися колишньому господарю за всі страждання і приниження, відібравши у нього "найдорожче".

Творці фільму

Режисером фільму виступив Джош Ґрінбаум, який до цього багато працював на телебаченні, зокрема, співпрацюючи з Netflix, Hulu, Fox, CBS, NBC та The CW. Основними напрямками його роботи були документальні проекти та сіткоми. Якщо говорити про повнометражні фільми, то до "Кудлатих перців" він зняв комедію "Барб і Стар їдуть у Віста дель Мар", яка отримала кілька престижних нагород та чимало номінацій.

Кадр з фільму "Кудлаті перці" / фото Universal Pictures

В оригінальній озвучці песиків озвучували Вілл Фаррелл ("Барбі", "Зведені брати"), Джеймі Фокс ("Джанго вільний", "Рей"), Айла Фішер ("Зізнання шопоголіка", "Ілюзія обману") і Рендалл Парк ("Людин-мураха і Оса", "ВандаВіжн"). Втім, цього разу хочеться похвалити і український дубляж.

Господаря Реджі – Дага – зіграв Вілл Форте (зірка та творець серіалу "Остання людина на Землі"). Також у фільмі є камео актора Денніса Квейда ("Ворог мій", "Післязавтра") у ролі самого себе.

Реакція на фільм

Фільм офіційно виходить в світовий прокат 18 серпня 2023 року, але традиційно до України, де кінопрокатний тиждень починається з четверга, він потрапив на день раніше.

Наразі у фільму поки не багато відгуків, однак широкій аудиторії він скоріше "заходить". Так, на IMDb у нього наразі оцінка 6,7 балів з 10 за підсумками перших трохи більше як 350 відгуків. Тим часом, 92% користувачів Google вказали, що їм сподобалася новинка.

Кадр з фільму "Кудлаті перці" / фото Universal Pictures

При цьому критики, судячи з усього, більш суворі до фільму – наразі на Rotten Tomatoes у нього 54% схвалення від критиків, а на Metacritic кінооглядачі дали йому 55 балів зі 100, що відповідає характеристиці "середні або змішані відгуки".

Наш вердикт

Фільм "Кудлаті перці" офіційно має дорослий рейтинг R, тож в кінотеатрах його зможуть подивитися лише глядачі старше 16 років. Фільм забитий під зав'язку жартами про піструни, злягання, випорожнення та інші "тваринні інстинкти" – ну що ж робити, якщо в житті песиків це цілком буденні речі: хтиво стрибати на ноги чи мочитися де тільки можна.

З іншого боку, за усіма цими непристойностями, це вельми зворушлива історія на тему "ми відповідальні за тих, кого приручили" та жорсткого поводження з тваринами, тож кілька разів ви навіть можете розчулитися.

Кадр з фільму "Кудлаті перці" / фото Universal Pictures

Загалом, "Кудлаті перці" – це з категорії тих комедій для дорослих на кшталт "Повного розковбасу" чи "Розваг дорослих дівчат" з жартами "на межі" та іноді навіть "за межею", на які люди ходять у кіно, щоб просто розслабитися і вдосталь нареготатися, не очікуючи від них оскарівського пафосу чи високохудожності. І такі комедії часом людям теж потрібні.

Загальна оцінка – 6 з 10 балів.

***

Про інші кіноновинки тижня читайте в нашому окремому огляді. Також ви можете ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів серпня 2023 року.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся