Новинки в кінотеатрах з 17 серпня / колаж УНІАН, фото Warner Bros, Universal Pictures, Highway Films

"Синій Жук", "Кудлаті перці" та "Слабачка": що подивитися на вихідних

11:03, 19.08.2023
11 хв.

Цього тижня в український прокат виходять супергеройський фільм "Синій Жук" за коміксами DC, зухвала комедія з рейтингом R "Кудлаті перці", сатиричний хорор "Слабачка" та ще кілька новинок. Онлайн, тим часом, вийде анімаційний фільм "Король мавп". Про усі кіноновинки тижня читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Синій Жук

Blue Beetle (США, 2023, фантастика/екшн/супергеройське)

В центрі сюжету цього фільму, що є частиною розширеного всесвіту DC – випускник коледжу Хайме Рейєс, який повертається до рідного дому в Техасі, сповнений надій на майбутнє. Однак дім тепер – зовсім не те місце, яким він його пам‘ятає. Поки хлопець шукає своє призначення, втручається доля: Хайме несподівано стає власником Скарабея – стародавньої реліквії інопланетних біотехнологій. Скарабей обирає його своїм симбіотичним господарем та обдаровує неймовірним обладунком. Коли Хайме його одягає, він має надзвичайні та непередбачувані здібності, що назавжди змінюють його життя. Хайме стає супергероєм – Синім Жуком.

Головну роль у фільмі виконав Шоло Марідуенья, передусім відомий за серіалом Netflix Cobra Kai. Він стане першим латинським супергероєм у кіновсесвіті DC. Також одну з важливих ролей у фільмі виконала Сьюзан Сарандон ("Іствікські відьми", "Тельма і Луїза", "Хмарний атлас").

Зняв фільм пуерториканський режисер Анхель Мануель Сото, який зарекомендував себе соціальною драмою "Королі Шарм-Сіті" 2020 року, яка отримала в цілому схвальні відгуки критиків.

Фільм має дві сцени після титрів.

Водночас, після прем'єри фільму в Лос-Анджелесі 15 серпня голова DC Studios Джеймс Ганн натякнув на майбутнє супергероя в оновленому кіновсесвіті DC. "Я не можу дочекатися, коли глядачі познайомляться з Хайме Рейєсом, який у майбутньому стане чудовою частиною DCU!", – написав він у своєму Instagram.

Перші відгуки про фільм обережно позитивні. Так, наразі на IMDb у нього оцінка 6,9 балів з 10, а на Rotten Tomatoes у нього поки що 83% схвалення від критиків. Тим часом, на Metacritic перші кінооглядачі оцінили його на 60 балів зі 100, що відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

Детальніше про фільм читайте в нашій окремій рецензії.

Кудлаті перці

Strays (США, 2023, комедія/пригоди)

В центрі сюжету цієї зухвалої комедії з дорослим рейтингом R (для глядачів 16+) – пес на ім‘я Реджі, якого господар виганяє з дому. Реджі вирішує об’єднати сили разом з іншими кудлатими безхатьками, щоб організувати план ідеальної помсти. 

В оригінальній озвучці песиків озвучували Вілл Фаррелл ("Барбі", "Зведені брати"), Джеймі Фокс ("Джанго вільний", "Рей"), Айла Фішер ("Зізнання шопоголіка", "Ілюзія обману") і Рендалл Парк ("Людин-мураха і Оса", "ВандаВіжн"). Господаря Реджі – Дага – зіграв Вілл Форте (зірка та творець серіалу "Остання людина на Землі"). Також у фільмі є камео актора Денніса Квейда ("Ворог мій", "Післязавтра") у ролі самого себе.

Режисером фільму виступив Джош Ґрінбаум, який до цього багато працював на телебаченні.

Судячи з усього, першим глядачам цей фільм з купою жартів "на межі фолу" сподобався. Так, на IMDb у нього наразі оцінка 7 балів з 10.

Детальніше про фільм читайте в нашій окремій рецензії.

Слабачка

Sissy (Австралія, 2022, чорна комедія/фільм жахів)

Сюжет фільму розгортається навколо Сесилії – відомої інфлюенсерки, сучасної та незалежної молодої жінки. Втім, її зразкове життя перевертає раптова зустріч з найкращою подругою дитинства Еммою. Дівчина запрошує Сесилію провести вихідні у віддаленому будиночку в горах. Але вже там з'ясовується, що серед гостей також є дівчина, яка своїм цькуванням перетворила дитинство головної героїні на кошмар. Вже доросла кривдниця знову береться за своє, та, схоже, вона забула, що може статися, якщо назвати Сесилію "слабачкою". Творці стрічки називають її похмуро комедійною і надзвичайно жорстокою сатирою на самовіктимізацію міленіалів у епоху соцмереж.

"Слабачка" – це картина від продюсера фільмів "Люди Ікс: Перший клас", "Люди Ікс: Дні минулого майбутнього" та "Люди Ікс: Апокаліпсис" Джейсона Тейлора.

Режисерське крісло посіла Ханна Барлоу. Вона не лише написала сценарій та поставила стрічку, але й зграла Емму – подругу дитинства головної героїні. Крім цього, вона ще й виконала один із саундтреків.

Головну ж роль у фільмі виконала австралійська акторка та співачка Аїша Ді, яка відзначилася головними ролями у багатьох телесеріалах, серед яких "Солодкі та порочні", "Жирний шрифт" та "Нульовий канал".

За ефектні криваві сцени відповідав художник по пластичному гриму й макіяжу Ларрі Ван Дейнговен, який працював над оскароносними "З міркувань совісті" та "Леві", а також над фільмами "Мортал Комбат" і "Берлінський синдром".

Світова прем’єра картини відбулася на одному з найпомітніших американських фестивалів South by Southwest у 2022 році. Стрічку тепло зустріли критики: The Guardian назвали її "дуже зухвалою та збіса цікавою", а Time Out – "криваво веселою". Зокрема, рейтинг фільму на Rotten Tomatoes від критиків складає 96% із позначкою "Сертифікована свіжість", яка присуджується картинам із найкращими рецензіями, а на Metacritic кінооглядачі дали йому 67 балів, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки". Тим часом, глядачі були більш суворі до фільму – на IMDb у фільму оцінка 6,1 бал з 10, а на Rotten Tomatoes у нього 64% схвалення від широкої аудиторії.

Детальніше про фільм читайте в нашому окремому матеріалі.

Паця

Knor (Нідерланди, 2022, комедія/сімейний/анімація)

Головна героїня цього комедійного анімаційного фільму отримала на свій дев’ятий день народження порося від дідуся. Її батьки не надто зраділи такому подарунку, тож дівчинці дозволили лишити пацю лише за умови, що її дресуватимуть. Але раптом виявляється, що в дідуся з’явилися свої плани на тваринку.

Картину створила нідерландська режисерка Маша Гальберштад – фанатка книг Роальда Дала ("Чарлі і шоколадна фабрика", "Фантастичний містер Лис", "Матильда"). "Паця" натхненна, зокрема, його творчістю та сповнена відповідних атмосфери та гумору.

Завдяки високому рівню деталізації, мультфільм не уник порівняння з роботами легендарної студії Aardman, відомої стрічками "Воллес і Громіт", "Баранчик Шон" і "Втеча з курника".

Світова прем'єра "Паці" відбулася на 72-му Берлінському міжнародному кінофестивалі у програмі Generation Kplus. На батьківщині мультфільму у Нідерландах "Паця" стала глядацьким хітом та отримала звання "Золотого фільму", перетнувши позначку в 100 тисяч проданих квитків. Також на Нідерландському кінофестивалі картина отримала три нагороди "Золоте теля": за найкращі фільм, режисуру та роботу художника-постановника – "Паця" стала першим анімаційним фільмом, який отримав головний приз фестивалю. Крім того, стрічка увійшла до шортлиста цьогорічної премії "Оскар" у категорії "Найкращий анімаційний фільм". Українська прем'єра фільму відбулася на 10-му ювілейному Чілдрен Кінофесті.

Наразі на IMDb у фільму оцінка 7,3 бали з 10.

Говори до мене

Talk to Me (Австралія, 2022, трилер/жахи)

В центрі сюжету фільму – група підлітків, що збираються на спіритичну вечірку, щоб спробувати викликати духів за допомогою дивної забальзамованої руки. Усі в захваті від гри, доки один із учасників не заходить занадто далеко. Він відкриває двері, випускаючи на волю жахливі надприродні сили. Тепер духи змушують гравців обирати, кому довіряти: мертвим чи живим.

Головну роль у фільмі виконала Софі Вайльд ("Магічні двері"), а його режисерами виступили брати-близнюки, ютубери Майкл та Денні Філіппу – для них це повнометражний режисерський дебют.

Прем'єра фільму відбулася в жовтні 2022 року на Adelaide Film Festival, а широкому загалу він став доступний лише цього року. Фільм отримав здебільшого позитивні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 7,5 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 95% схвалення від критиків та 82% від глядачів. Тим часом, на Metacritic у нього 76 балів від кінооглядачів та 7,5 від широкої аудиторії, шо в обох випадках відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

З поганих новин – також фільм вже офіційно вийшов в російський прокат, тож вам вирішувати, чи підтримувати його гаманцем.

Місія на двох

Hidden Strike (Китай, США, 2023, комедія/бойовик)

Події цього фільму відбуваються в недалекому майбутньому, в якому набирають обертів нафтові війни. Спецназівці з різних країн Кріс Ван Хорн та Луо Фенг усього за 24 години перетворилися з ворогів на напарників, яким треба перевести групу цивільних уздовж "шосе смерті" до безпечної зони. Напарникам по неволі доведеться втриматися від бажання повбивати один одного, щоб виконати свою небезпечну та епічну місію на двох.

В ролі Луо Фенга знявся культовий актор та каскадер Джекі Чан ("Іноземець", франшизи "Обладунки Бога", "Година пік"), який і досі залишається одним з найпопулярніших героів екшенів у світі: його відрізняє власний і добре впізнаваний бойовий стиль з елементами акробатики, а також яскравий комедійний талант.

Компанію в кадрі йому склав актор, реслер та репер Джон Сіна, який залишив спортивну кар’єру заради зйомок у кіно. Серед його найвідоміших робіт – ролі у франшизі "Форсаж", в екшені "Бамбалбі", супергеройському бойовику "Загін самогубців: Місія навиліт" та серіалі "Миротворець".

В амплуа "поганого хлопця" у фільмі знявся данський актор Йохан Філіп "Пілу" Асбек, відомий своїми ролями в знаменитому шоу "Гра престолів", проектах "Привид у броні", "Борджіа" та "Уряд".

Режисером "Місії на двох" виступив Скотт Во ("Нестримні 4", "Жага швидкості", "На глибині 6 футів", "Закон доблесті").

В широкий світовий прокат фільм вийшов ще у липні 2023 року, в тому числі його офіційно показали і в Росії (а як же ще, адже це в першу чергу китайський фільм). Наразі фільм має вельми посередні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 5,3 бали з 10, а на Rotten Tomatoes – в нього лише 26% схвалення від критиків та 56% від глядачів. На Metacritic широка аудиторія дала йому 5 балів з 10, що відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

Король мавп

The Monkey King (США, Китай, 2023, сімейний/комедія/пригоди)

Цей мультфільм розповість про мавпу, яка, озброївшись бойовим жезлом, разом із дівчинкою вирушає на пошуки безсмертя, бореться з демонами, драконами, богами та власним его.

Режисером мультфільму виступив американський аніматор Ентоні Стаччі, який серед іншого працював над такими стрічками, як "Піноккіо Ґільєрмо дель Торо", "Сезон полювання" та "Спірит: Душа прерій".

Прем'єра мультфільму відбулася на 22nd New York Asian Film Festival в липні 2023 року.

Для широкої аудиторії фільм стане доступний на Netflix з 18 серпня.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями – на їхню роботу впливають повітряні тривоги, відключення електроенергії та комендантська година.

Якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і вирушити в найближче бомбосховище. Зазвичай, якщо тривога менше 20 хвилин, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Опцію повернення коштів за скасовані сеанси пропонують нечасто. Аналогічна система обміну квитків діє у разі відключення електроенергії.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали серпня 2023 року – цього тижня на Netflix вийде скандальний документальний серіал "Депп проти Херд".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся