Кадр з серіалу "Асока" / фото Disney+

Топ-10 серіалів серпня 2023: "Асока", "Таблетка від болю" та "Вбивство на краю світу"

19:57, 12.08.2023
8 хв.

Серпень принесе кіноманам біля "малих екранів" одразу кілька цікавих новинок. Серед них – новий серіал з всесвіту "Зоряних воєн", драма від Netflix про опіоїдну кризу в США та черговий детектив про вбивство на закритій вечірці у віддаленому маєтку. Також онлайн вийдуть нові сезони кількох хітів попередніх років. Про ці та інші серіали місяця читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найцікавіших серіалів серпня 2023 року – як нових, так і продовжень проектів попередніх років.

Ритміка

Physical (США, Apple TV+, комедія/драма, 3 сезон, прем'єра – 2 серпня)

Події серіалу розгортаються на початку 80-х років в сонячному місті Сан-Дієго. У центрі сюжету – сором'язлива домогосподарка Шейла Рубін, яка все життя живе в тіні свого чоловіка, у всьому йому підкоряючись. Так триває доти, поки жінка не відкриває для себе світ аеробіки, завдяки чому вона не тільки покращує свою форму, але і набуває впевненості в собі. І ось вона вже мчить на зустріч своїй мрії, всупереч обуренню чоловіка.

Головну роль в цьому серіалі виконує Роуз Бірн ("Люди Ікс: Перший клас", "Шпигунка", "Кролик Петрик").

Третій сезон стане для шоу останнім. Він налічуватиме десять епізодів.

Коли завмирає серце

Heartstopper (Велика Британія, Netflix, драма/романтика, 2 сезон, прем'єра – 3 серпня)

В центрі сюжету цього підліткового серіалу – учні гімназії для хлопчиків Чарлі Спрінґ та Нік Нельсон, які ніколи не зустрічалися до того моменту, поки їм не довелося сидіти за однією партою. Нік навчається у випускному класі та грає за шкільну команду з регбі. Він трохи чув про Чарлі – хлопця, який пережив вимушений камінг-аут минулого року і над яким знущалися за це кілька місяців. Вони швидко стають друзями, але незабаром Чарлі відчуває, що Нік для нього дещо більше, ніж просто друг, хоч і знає, що шансів у нього немає.

Головні ролі у серіалі виконують Джо Локк ("Аґата: Ковен хаосу") та Кіт Коннор ("Рокетмен", "Малюк Джо").

Другий сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно. Вже відомо, шо у шоу буде третій сезон.

Втрачені квіти Еліс Харт

The Lost Flowers of Alice Hart (Австралія, Prime Video, драма, 1 сезон, прем'єра – 4 серпня)

Цей міні-серіал є екранізацією новели австралійської письменниці Холлі Рінгланд та розповідає про дівчинку-жертву жорстокого виховання, яка після смерті батьків переїжджає жити до своєю бабусі на квіткову ферму. Там вона дізнається, що її родина зберігає багато секретів.

Головні ролі у серіалі виконали Сігурні Вівер ("Чужий", "Мисливці на привидів", "Аватар") та Алісія Дебнем-Кері ("Бійтеся ходячих мерців", "Сотня").

Перший (і, ймовірно, єдиний) сезон серіалу налічуватиме сім епізодів, перші три з яких вийдуть одночасно 4 серпня.

Вбивства в одній будівлі

Only Murders in the Building (США, Hulu, комедія/кримінал/драма, 3 сезон, прем'єра – 8 серпня)

Серіал розповідає про трьох сусідів, які просто одержимі всілякими злочинами. Коли в їхньому будинку було скоєно вбивство, вони вирішили разом вести про це подкаст.

Головні ролі у серіалі виконують легендарний американський комік Стів Мартін, поп-зірка Селена Гомес та ще один культовий комік Мартін Шорт. Також серіал відомий великою кількістю гучних камео – в різних сезонах тут засвітилися Пол Радд, Кара Делевінь, Джиммі Феллон, Емі Шумер, Стінг та багато інших.

Третій сезон серіалу налічуватиме десять епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно 8 серпня.

Таблетка від болю

Painkiller (США, Netflix, кримінал/драма, 1 сезон, прем'єра – 10 серпня)

Події цього серіалу з альтернативною назвою "Пейнкіллер", заснованого на реальних подіях, розгортатимуться навколо фармацевтичної компанії Purdue Pharma, яка на початку 2000-х потрапила в центр опіоїдної кризи в США, приховавши інформацію, наскільки сильне звикання викликає знеболювальний препарат оксикодон.

Головні ролі в серіалі виконали Узо Адуба ("Помаранчевий – хіт сезону", "Місіс Америка"), Метью Бродерік ("Леді-яструб", "Манчестер біля моря"), Сем Андерсон ("Форрест Гамп", серіал "Загублені") та Тейлор Кітч ("Справжній детектив", "Морський бій").

Режисером серіалу виступив Пітер Берг, який зняв такі фільми, як "Хенкок", "Королівство" та "Морський бій").

Міні-серіал налічуватиме шість епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Депп проти Херд

Depp v. Heard (США, Netflix, документальне/провокаційне, 1 сезон, прем'єра – 16 серпня)

Кілька років світ спостерігав за брудною гризнею колишнього подружжя голлівудських акторів Джонні Деппа та Ембер Герд. Акторка звинуватила колишнього чоловіка у насильстві, в результаті чого він втратив усе, попри свій зірковий статус. Через кілька років йому вдалося виграти в суді у своєї колишньої дружини.

Автори цього документального серіалу, що висвітлює саме цей судовий процес, стверджують, щоу ньому вперше свідчення обох сторін будуть представлені паралельно.

Асока

Ahsoka (США, Disney+, пригоди/фантастика/драма, 1 сезон, прем'єра – 23 серпня)

"Асока" – це черговий серіал з всесвіту "Зоряних воєн" (Star Wars), події якого відбуваються після другого сезону серіалу "Мандалорець", з яким вони утворюють цілісну сюжетну лінію. В центрі сюжету серіалу опиниться колишній лицар-джедай Асока Тано, яка вже з'явлалася у "Мандалорці" (2020) та його спінофі "Книга Боби Фетта" (2021). Її роль знову виконує Розаріо Довсон ("Місто гріхів", "Транс", "Шибайголова").

Також одну з головних ролей у серіалі виконує Гайден Крістенсен – він повернеться до ролі Енакіна Скайвокера / Дарта Вейдера, повторивши свою роль з фільмів "Зоряні війни: Епізод II – Атака клонів" (2002) та "Зоряні війни: Епізод III – Помста ситхів" (2005), а також серіалу "Обі-Ван Кенобі" (2022). Колись він був наставником Асоки, допоки не перейшов на темну сторону і не став лордом ситхів.

Крім того, у серіалі зіграли Наташа Лю Бордіццо (серіал "Суспільство", фільм "Денна зміна"), яка втілила образ юної мандалорки-бунтарки Сабін Рен, а ще Іванна Сахно ("Тихоокеанський рубіж: Повстання"), Мері Елізабет Вінстед ("Хижі пташки", серіал "Фарго"), Девід Теннант ("Доктор Хто", "Джессіка Джонс"), Рей Стівенсон ("Тор", "Вікинги") та інші.

Авторами серіалу є Джон Фавро та Дейв Філоні, які також створили два попередніх серіали.

Перший сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно 23 серпня.

Рагнарок

Ragnarok (Данія, Норвегія, Netflix, фентезі/драма/екшн, 3 сезон, прем'єр – 24 серпня)

Сюжет серіалу заснований на скандинавській міфології, проте дія перенесена в наші дні в містечко Едда в Західній Норвегії, що знаходиться на межі екологічної катастрофи. Замкнутий підліток Магне раптово дізнається, що він є втіленням бога Тора. Незабаром він стикається з могутньою сім'єю Йотул, прообразами яких є міфічні велетні-йотуни.

Третій сезон серіалу налічуватиме шість епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Хто така Ерін Картер

Who Is Erin Carter? (Велика Британія, США, Netflix, бойовик/пригоди, 1 сезон, прем'єра – 24 серпня)

За сюжетом цього серіалу, спокійне життя британки в Барселоні летить шкереберть, коли внаслідок збройного пограбування в супермаркеті розкривається її таємниця… і жорстоке минуле.

Головну роль у серіалі виконала Евін Агмад (серіали "Дощ", "Найбільше").

Перший сезон серіалу матиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Вбивство на краю світу

A Murder at the End of the World (США, Hulu, трилер/драма, 1 сезон, прем'єра – 29 серпня)

Цей міні-серіал, також відомий на наших теренах під назвою "Ретрит", розповідає про детектива-аматора Дарбі Гарт, яку разом з іншими вісьмома гостями мільярдер-відлюдник Енді запрошує у віддалений маєток. Коли одного з інших гостей знаходять мертвим, Дарбі має застосувати всі свої навички, щоб докопатися до істини.

Головні ролі у серіалі виконують Емма Коррін ("Корона", "Коханець леді Чаттерлей"), Клайв Овен ("Король Артур", "Місто гріхів"), Гарріс Дікінсон ("Кінгсмен: Початок", "Трикутник смутку"), Джоан Чень ("Твін Пікс", "Останній імператор") та інші.

Авторами серіалу є Бріт Марлінг (вона також зіграла одну з головних ролей) та Зал Батманглій, які разом вже працювали над серіалом ОА та фільмами "Звук мого голосу" та "Схід".

Перший сезон серіалу налічуватиме сім епізодів.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів липня 2023 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся