Леонардо Ді Капріо-біографія / REUTERS

Леонардо Ді Капріо - один з найбільш затребуваних голлівудських акторів. Перший досвід в кіно Лео отримав завдяки ролі в серіалі "Санта-Барбара". Незабаром після цього Ді Капріо озвучили кілька привабливих пропозицій, які забезпечили йому всесвітню славу.

Раніше ми розповідали, які фільми з Ді Капріо вважаються кращими.

Ді Капріо в молодості і юності - біографія актора

Мелодрами і комедії з ДіКапріо / depositphotos.com

Голлівудський актор народився 11 листопада 1974 року у Лос Анджелесі. Його мати працювала секретарем, а батько займався створенням коміксів. Відомий факт з життя актора, який він ніколи не приховував - його бабуся по материнській лінії емігрувала з Росії до Німеччини, її звали Олена Смирнова. Сам актор неодноразово в інтерв'ю заявляв, що вважає себе наполовину російським.

Відео дня

Своє ім'я хлопчик отримав за вельми кумедних обставин - його мати говорила, що, будучи в музеї, підійшла до картини Леонардо Да Вінчі і тоді відчула, як дитина ворухнулася. Вона вирішила, що це знак долі і назвала сина на честь великого живописця.

Дитинство хлопчика не було безхмарним - батьки розлучилися, коли йому виповнився рік. Незважаючи на це, батько продовжував спілкуватися з сином і залучати його до мистецтва. 

Про свою юність Ді Капріо говорить так:

Ми з мамою жили в районі, де були одні дилери і повії. Там було досить моторошно, мене часто били. Я бачив, як люди займаються сексом на вулиці. І я бачив, що з людьми роблять наркотики: ти собі більше не належиш. Я ніколи не хотів цього, наркотики мене ніколи не цікавили. У дитинстві у мене було трохи друзів, в основному я проводив час з сім'єю. Але саме завдяки батькам життя в цьому кварталі не так вже сильно позначилася на мені.

Леонардо Ді Капріо - номінації, значущі ролі

ДіКапріо-Титанік і не тільки / REUTERS

Після того, як молодий актор сам знайшов собі агента, почав зніматися в рекламних роликах і взяв участь в серіалі "Санта-Барбара", в 1993-му році він обійшов 400 осіб і отримав роль в картині "Життя цього хлопця". Завдяки фільму і гідною акторській грі, на нього звернули увагу багато режисерів.

Читайте також"Декстер: Нова кров": глядачів заінтригували натяком на продовження серіалу (відео)З тих пір на небосхилі Голлівуду запалилася нова зірка - Ді Капріо зіграв в таких картинах, як: "Що гризе Гілберта Грейпа?", "Повне затемнення", "Ромео+Джульєтта" і "Кімната Марвіна".

Запаморочливий успіх наздогнав Ді Капріо після "Титаніка". За цю роль Лео отримав гонорар в 1 мільйон доларів, але після виходу фільму йому пропонували не менше 20 мільйонів за участь в нових картинах.  

Сам актор в інтерв'ю 2000 року оцінив свою участь в кінострічці дуже скромно:

Немає ніякого зв'язку між мною сьогоднішнім і мною в ті дні, коли "Титанік" вийшов в прокат і став світовим феноменом, коли моє обличчя з'явилося у всіх куточках світу. Я ніколи знову не досягну такого рівня популярності, і я не очікую цього. Я і не буду намагатися домогтися такого успіху ще раз.

Проте, Ді Капріо не став "актором однієї ролі" і блискуче зіграв у безлічі інших картин. До найбільш вдалих робіт кінокритики відносять такі фільми, як: "Дорога змін", "Острів проклятих", "Відступники", "Злови мене, якщо зможеш", "Початок", "Джанго звільнений", "Вовк з Уолл Стріт", "Великий Гетсбі" і, звичайно, "Виживший", за якого отримав довгоочікуваний Оскар.

На даний момент відомо, що Леонардо Ді Капріо готується до нової ролі - сектантського проповідника Джима Джонса. Сценаристи і режисери фільму розкажуть глядачеві моторошну історію - про людину, яка в 1955 році заснувала секту "Храм народів", а через двадцять років пролила чимало крові через свої релігійні переконання.

Читайте також: