Леонардо Ді Капріо із заслуженим "Оскаром" / REUTERS

11 листопада 2021 року визнаному красунчику, любителю "Ангелів" Victoria's Secret, еко-активісту, філантропу і, звісно ж, талановитому акторові Леонардо Ді Капріо виповнюється 47 років.

З цієї нагоди УНІАН вирішив згадати найкращі ролі актора, якому знадобилося чимало часу, щоб позбутися амплуа солодкуватого героя романтичних фільмів.

Майбутня зірка Голлівуду починав кар'єру, будучи підлітком, з епізодичних ролей на телебаченні, в тому числі в популярних серіалах "Нові пригоди Лессі" і "Санта-Барбара". Через кілька років послідували його перші головні ролі, серед яких – комедійний фільм жахів "Зубастики 3" і біографічна драма "Життя цього хлопця", де його партнером став сам Роберт Де Ніро. Далі його кар'єра пішла в гору.

Що гризе Гілберта Грейпа / What's Eating Gilbert Grape (1993)

По-справжньому хлопця помітили критики в 1993 році, коли вийшла драма Лассе Халльстрем"Що гризе Гілберта Грейпа" з Джонні Деппом в головній ролі. Ді Капріо зіграв роль молодшого брата головного героя – розумово неповноцінного вісімнадцятирічного Арні Грейпа. І йому вдалося затьмарити всіх. Критики також оцінили роботу молодого актора, відзначивши його безліччю престижних нагород і першою номінацією на "Оскар".

Пляж / The Beach (2000)

Після успіху в 1993 році, на Ді Капріо посипалося багато пропозицій. Його активно звали грати ролі складних молодих людей, а також романтичних персонажів – "Ромео + Джульєтта", "Титанік". Саме завдяки останнім за талановитим актором закріпився образ солодкавого хлопчика. Однак в 2000 році він знявся в пригодницькому трилері Денні Бойла "Пляж", зігравши роль молодого американця, який приїхав до Таїланду в пошуках незвичайного відпочинку. 

Авіатор / The Aviator (2005)

Свою другу намінцію на "Оскар" Ді Капріо отримав за головну роль в біографічній драмі Мартіна Скорсезе, що розповідає історію американського авіатора і кінопродюсера Говарда Хьюза. 

Острів проклятих / Shutter Island (2010) 

Леонардо Ді Капріо серед улюбленців Мартіна Скорсезе, і саме їхня співпраця вилилася в чималу кількість гідних робіт. У психологічному трилері "Острів проклятих" Ді Капріо зіграв роль американського маршала, який разом з напарником прибув ловити злочинця, що втік з психлікарні на віддаленому острові. Однак чи так все просто, як здається на перший погляд?

Дж. Едгар / J. Edgar ( 2011)

Біографічна драма Клінта Іствуда розповідає про першого директора ФБР Джона Едгара Гувера. Одіозний директор очолював бюро протягом півстоліття і встиг завоювати вельми суперечливу репутацію. Оголосивши війну гангстерам і Ку-клукс-клану, Гувер також переслідував Мартіна Лютера Кінга і збирав велике досьє на "неблагонадійних" громадян, серед яких були видатні політики і зірки Голлівуду. Також фільм детально аналізує пікантні особливості особистого життя Гувера, а саме близькі стосунки з його протеже і компаньйоном Клайдом Толсоном.

Джанґо вільний / Django Unchained ( 2012)

У спагетті-вестерні Квентіна Тарантіно "Джанґо вільний" Ді Капріо зіграв роль чарівного і одночасно цинічного і жорстокого рабовласника Келвіна Кенді, поставши перед глядачами в абсолютно новому амплуа. 

Легенда Г'ю Гласса / The Revenant ( 2015)

Гостросюжетний вестерн режисера Алехандро Іньярріту приніс Ді Капріо те, до чого він так довго йшов – кінопремію "Оскар". У Голлівуді вже навіть жартували, та скільки можна – більш ніж за 20 років актор отримав п'ять номінацій, які не увінчалися перемогою. І ось з шостої спроби це таки сталося. 

Одного разу в Голлівуді / Once Upon a Time in Hollywood (2019)

Ще одна плідна співпраця Ді Капріо з Тарантіно – псевдоісторична комедійна драма "Одного разу в Голлівуді". Тут він зіграв роль кінозірки, чия кар'єра поступово йде на дно, і все це на тлі сумної історії про вбивство актриси Шерон Тейт сектою Чарлі Менсона.

На найближчий рік у Ді Капріо заплановано кілька цікавих проектів, включаючи чорну комедію "Не дивіться наверх" і трилер Мартіна Скорсезе "Вбивці квіткового місяця". 

Вас також можуть зацікавити такі матеріали: