Постер до серіалу "Обі-Ван Кенобі" / фото Disney+

Топ-10 серіалів травня: "Обі-Ван Кенобі" ,"Дивні дива", "Ессекський змій" і не тільки

09:33, 01.05.2022
10 хв.

У травні популярні стрімінгові сервіси підготували чимало цікавих новинок, серед яких як довгоочікувані гучні проекти на кшталт діснеївського "Обі-Ван Кенобі" з всесвіту "Зоряних воєн "і четвертого сезону "Дивні дива", так і більш "нішеві", але не менш захоплюючі проекти, включаючи готичну драму "Ессекський змій" і біографію Sex Pistols. Що чекати онлайн в травні, читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку 10 найбільш очікуваних серіалів травня 2022 року, які допоможуть вам скрасити комендантську годину.

Сходи / The Staircase (HBO Max, прем'єра 5 травня 2022 року)

Американська кримінальна драма "Сходи" є адаптацією однойменного французького документального серіалу 2004 року випуску, що описує гучний судовий процес над письменником кримінальних романів Майклом Петерсоном, звинуваченим у вбивстві дружини.

Роль підсудного в новій адаптації виконав оскароносний британець Колін Ферт ("Король говорить!", "Щоденник Бріджит Джонс", "Реальне кохання"), а його дружину зіграла Тоні Коллет ("Шосте почуття", "Ножі наголо", "Неможливо повірити"). Також в серіалі з'являться Софі Тернер, Жюльєт Бінош, Дейн Дехаан, Патрік Шварцнеггер, Одеса Янг та інші.

Шоуранером серіалу став Антоніо Кампос, попередньою роботою якого стала кримінальна драма "Диявол завжди тут" з Томом Холландом, також він працював над п'ятьма епізодами першого сезону "Грішниці".

Перші три епізоди "Сходів" вийдуть 5 травня на HBO Max. Всього заплановано вісім серій. За результатами попередніх показів серіал отримав досить високі відгуки критиків.

Кларк / Clark (Netflix, прем'єра 5 травня 2022 року)

Шведський кримінально-комедійний серіал розповість історію злочинця Кларка Улофссона, який вчиняв пограбування банків в 1970-х. Саме з ним пов'язують появу поняття "Стокгольмський синдром", коли звільнені заручники почали захищати своїх викрадачів і не погоджувалися давати свідчення проти них у суді.

Головну роль в серіалі виконав Білл Скарсгард з найвідомішої кінодинастії Швеції, який на рівні зі своїм батьком Стелланом і старшим братом Олександром будує вельми успішну кар'єру за океаном. Найбільш відомий він за роллю клоуна Пеннівайза в екранізації роману Стівена Кінга "Воно" і "Воно 2", а також вище згаданим фільмом "Диявол завжди тут" і серіалом "Хемлок Гроув". Серед майбутніх проектів Скарсгарда-молодшого – головна роль у новій серіальній екранізації "Ворона" і бойовик "Джон Вік 4".

Традиційно для Netflix, всі шість епізодів серіалу вийдуть одночасно.

Зоряний шлях: Дивні нові світи / Star Trek: Strange New Worlds (Paramount+,прем'єра 5 травня 2022 року)

Чергова частина культової науково-фантастичної франшизи "Зоряний шлях" стане спін-оффом серіалу "Зоряний шлях: Діскавері" (2017-) і приквелом до "Зоряний шлях: Оригінальний серіал" (1966-1969). Новий серіал розповість про подорожі капітана Крістофера Пайка і екіпажу USS Ентерпрайз (NCC-1701) протягом десятиліття до подій, описаних в "Зоряному шляху: Оригінальний серіал". Актори Енсон Маунт, Ребекка Ромейн і та Ітан Пек зіграють відповідно Крістофера Пайка, Уну і Спока, повторюючи свої ролі з "Діскавері".

Перший сезон серіалу складатиметься з 10 серій, які виходитимуть щотижня, починаючи з 5 травня. Вже відомо, що у серіалу буде другий сезон – його зйомки почалися ще в лютому 2022 року.

Кенді / Candy (Hulu, прем'єра 9 травня 2022 року)

Травень – просто місяць кримінальних серіалів, заснованих на реальних подіях. Ось і нова американська кримінальна драма "Кенді" розповість історію домогосподарки Кенді Монтгомері, яка жорстоко вбила дружину свого коханця. В кінці 70-х років минулого століття Монтгомері разом з чоловіком і двома дітьми перебралися в невелике містечко в Техасі. Там вона подружилася з жінкою на ім'я Бетті Гор, яка жила по сусідству разом з чоловіком і двома дітьми. Саме з чоловіком подруги-сусідки Монтгомері закрутила роман.

Головні ролі в серіалі виконають Джессіка Біл, Мелані Лінскі та Пабло Шрайбер. Серіал складатиметься з п'яти епізодів, які виходитимуть щодня з 9 по 13 травня на Hulu.

Ессекський змій / The Essex Serpent ( Apple TV+, прем'єра 13 травня 2022 року)

Події цього інтригуючого британського серіалу відбуваються у вікторіанській Англії. Молода жінка після смерті чоловіка вирішує перебратися з Лондона в село Елдвінтер в Ессексі. Тут її увагу привертають місцеві повір'я про міфічну істоту – ессекського змія, попутно вона заводить непросту дружбу з місцевим священиком. Коли ж у селі трапляється трагедія, місцеві жителі звинувачують жінку в тому, що вона привабила істоту.

Головні ролі в серіалі виконали Клер Дейнс ("Батьківщина", "Ромео + Джульєтта") і Том Хіддлстон ("Багряний пік", "Виживуть тільки коханці", "Локі").

Перші два епізоди серіалу вийдуть 13 травня на Apple TV+, решта чотири будуть виходити щотижня.

Дружина мандрівника в часі / The Time Traveler's Wife (HBO, прем'єра 15 травня 2022 року)

Це буде вже друга екранізація фантастичного роману американської письменниці Одрі Ніффенеггер, вперше виданого в 2003 році. Однойменний фільм вийшов в 2009 році, отримавши вельми скромні відгуки, і ось через 13 років спробу вирішили повторити вже в серіальному форматі. Це любовна історія про чиказького бібліотекаря Генрі Детембле і його дружину художницю Клер Ебшир. Генрі хворий на рідкісне генетичне захворювання, через яке він мимоволі подорожує в часі, через що любов цих двох піддається серйозним випробуванням.

Головні ролі в серіалі виконують британські актори Тео Джеймс ("Дивергент", "Інший світ") і Роуз Леслі ("Гра престолів", "Абатство Даунтон", "Смерть на Нілі").

Серіал складатиметься з 6 епізодів, які виходитимуть по одному на тиждень, починаючи з 15 травня.

Любов. Смерть. Роботи / Love, Death & Robots (Netflix,прем'єра20 травень 2022 року)

Американський анімаційний серіал-антологія орієнтований на дорослу аудиторію, і це вже третій сезон. Кожен сезон серіалу складається з окремих короткометражних серій до 20 хвилин. Робота над серіалом ведеться різними акторськими складами і командами з декількох країн, хоча в створенні деяких епізодів можуть брати участь одні й ті ж студії. Назва серіалу вказує на тематичний зв'язок кожного епізоду з трьома вищезгаданими темами, проте не кожен епізод містить всі три елементи.

Перші два сезони серіалу, які в даному випадку називають "збірками", отримали високі відгуки, тому на третій фанати чекають з нетерпінням. При цьому вже відомо, що деякі історії з першої збірки матимуть продовження в третій. Вона складатиметься з 8 історій, які будуть випущені одночасно 20 травня на Netflix.

Обі-Ван Кенобі / Obi-Wan Kenobi (Disney+, прем'єра 27 травня 2022 року)

Це одна з найбільш очікуваних новинок місяця. Серіал розповість про однойменного персонажа всесвіту "Зоряних воєн", що з'явився в трилогії приквелів "Зоряних воєн" (1999-2005). Події розгортаються через десять років після фільму "Зоряні війни. Епізод III: Помста ситхів", а до ролі майстер-джедая Обі-Ван Кенобі через 17 років повернеться Юен Макгрегор. Також в серіалі до ролі Енакіна Скайуокера / Дарта Вейдера повернеться Хейден Крістенсен. Крім того, в серіалі зіграють Джоел Едгертон, Руперд Френд, Індіра Варма, Сон Кан, Кумейл Нанджіані та інші.

У новому серіалі Обі-Ван Кенобі, що важко переживає перехід свого учня на "темну сторону сили", спочатку доглядає за юним Люком Скайуокером, але незабаром вирушає в певну "захоплюючу пригоду".

Перші два епізоди серіалу вийдуть 27 травня на Disney+, решта чотири будуть виходити щотижня.

Дивні дива / Stranger Things (Netflix, прем'єра 27 травня 2022 року)

Довгоочікуваний четвертий сезон одного з найуспішніших серіалів Netflix – науково-фантастичного фільму жахів "Дивні дива" – вийде через три роки після попереднього. Події нового сезону розгортатимуться через півроку після фіналу попереднього, і перед юними героями виникнуть як проблеми старшої школи, так і "нова жахлива надприродна загроза".

Як і раніше, головні ролі виконають Вайнона Райдер, Девід Харбор, Фінн Вулфхард, Міллі Боббі Браун, Гейтен Матараццо, Калеб Маклафлін, Ноа Шнапп, Сейді Сінк, Наталія Дайер, Чарлі Хітон, Джо Кірі, Кара Буоно і Дейкр Монтгомері.

Четвертий сезон буде поділений на дві частини – перші п'ять епізодів вийдуть 27 травня, а наступні чотири – 1 липня. Вже відомо, що у серіалу буде п'ятий сезон, який стане завершальним.

Пістол / Pistol ( Hulu,прем'єра 31 Травня 2022 року)

У центрі цієї музичної біографічної драми, заснованої на історії культового британського панк-рок гурту Sex Pistol, вельми несподівано опиниться не скандальний гітарист Сід Вішес і навіть не соліст Джонні Роттен, а гітарист Стів Джонс. Саме останній разом з ударником Полом Куком були засновниками гурту, який світова громадськість частіше асоціює з іншими учасниками, які потрапили в групу вже пізніше.

Роль Стіва Джонса в серіалі виконав британець Тобі Уоллес, найбільш відомий за серіалом "Спільнота". Також в серіалі з'являться Енсон Бун (Джонні Роттен), Луїс Патрідж з "Еноли Холмс" (Сід Вішес), зірка "Гри престолів" і "Нових мутантів" Мейсі Вільямс в ролі відомої моделі Памели Рук і двічі колишня дружина Ілона Маска Талула Райлі в ролі модельєра Вів'єн Вествуд. В цілому в серіалі очікується поява безлічі героїв британської панк-рок тусовки 70-х років.

Режисером серіалу виступив Денні Бойл, відомий за такими успішними фільмами, як "На голці", "Пляж", "28 днів потому", "Пекло", "Стів Джобс" та інші.

У серіалі буде шість епізодів, і всі вони вийдуть одночасно 31 травня на Hulu.

***

Також нагадаємо, що в Києві з 21 квітня знову запрацювали кінотеатри. Що показують – читайте в нашому окремому огляді.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся