Том Хіддлстон отримав широку популярність завдяки ролі Локі / фото Marvel Studios

9 лютого 2022 року харизматичному англійському акторові Тому Хіддлстону, який здобув широку популярність завдяки ролі бога обману Локі у фільмах і серіалах кіновсесвіту Marvel, виповнився 41 рік.

З цієї нагоди УНІАН вирішив згадати найяскравіші ролі актора, які точно допоможуть скрасити вам вихідні.

Хіддлстон почав кар'єру спочатку в театрі, а потім і на телебаченні на початку 2000-х. Втім, заговорили про нього на весь світ лише після виходу супергеройскоо фільму "Тор" з кіновсесвіту Marvel у 2011 році. Тут акторові дісталася роль головного лиходія – бога хитрості та обману Локі. Причому його персонаж вийшов настільки яскравим і харизматичним, що він не тільки переплюнув головного героя Тора у виконанні Кріса Хемсворта, але і став одним з найулюбленіших персонажів кіновсесвіту Marvel серед фанатів.

Всього Хіддлстон виконав роль Локі в 10 проектах, включаючи фільми з серій "Тор" і "Месники", а також серіалах і мультсеріалах. Серіал "Локі" вийшов на екрани влітку 2021 року, і вже відомо, що у нього буде другий сезон, а Хіддлстон знову повернеться до головної ролі.

Але не Локі єдиним прославився Том Хіддлстон, адже в його кар'єрі чимало інших гідних уваги фільмів і серіалів. Ось деякі з них (у хронологічному порядку).

1. Історична драма "Генріх V" (2012), що заснована на однойменній п'єсі Вільяма Шекспіра і є заключною частиною першого сезону телесеріалу "Порожня корона".

2. Фентезі-драма Джима Джармуша "Виживуть тільки коханці" (2013), де Хіддлстон разом з Тільдою Суінтон зіграли пару вампірів, що живуть в помираучому Детройті.

3. Готична мелодрама Гільєрмо дель Торо "Багряний пік" (2015), де актор зіграв загадкового власника похмурого маєтку.

4. Драма-антиутопія "Висотка" (2015), що розповідає про жителів елітної багатоповерхівки, ізольованих від зовнішнього світу.

5. Драматичний телесеріал "Нічний адміністратор" (2016), де Хіддлстон зіграв колишнього британського солдата, що має вступити в синдикат торговців зброєю.

Серед найближчих прем'єр з Томом Хіддлстоном у головній ролі – драматичний серіал "Ессекський змій", що вийде на Apple TV+ в 2022 році. Серіал, події якого відбуваються у вікторіанській Англії, розповість про жінку на ім'я Кора Сіборн (Клер Дейнс), яка після смерті чоловіка вирішує перебратися з Лондона в село Елдвінтер в Ессексі. Тут її увагу привертають місцеві повір'я про міфічну істоту – Ессекського змія.

Вас також можуть зацікавити новини: