Кадр з фільму "У руках пса" / фото Netflix

Що подивитися на вихідних: перезапуск "Оселі зла", "У руках пса" з Камбербетчем і фінал "Паперового будинку"

08:39, 02.12.2021
9 хв.

Цього тижня в українських кінотеатрах стартують покази перезапуску зомбі-хоррору "Оселя зла" та історичної драми "Хід короля" за Стефаном Цвейгом. Також кіноманів порадують ретроспективні покази культових фільмів 90-х "На голці" і "Мрець". Онлайн, тим часом, виходить розхвалена критиками драма "У руках пса" з Бенедиктом Камбербетчем і Кірстен Данст, а також фінал серіалу "Паперовий будинок".

Що нового в кінотеатрах з 2 грудня

Цього тижня на українських кіноглядачів чекає черговий перезапуск відомого хіта – фільму жахів "Оселя зла: Вітаємо у Раккун-Сіті" / Resident Evil: Welcome to Raccoon City (США, Німеччина, 2021). Мабуть, це одна з найвідоміших кінофраншизи про зомбі-апокаліпсис, заснована на однойменній серії відеоігор. Цього разу глядачам обіцяють максимально близьку до оригіналу кіноадаптацію гри студії Capcom.

Відзначається, що історія поверне глядачів в 1998 рік і розкриє всі секрети загадкового Раккун-Сіті – місця, де колись знаходився успішний фармацевтичний гігант корпорації "Амбрелла", а тепер зачаїлося глибинне зло. І так, цього разу фільм обійдеться без Міли Йовович, з якою у багатьох асоціюється знаменита франшиза.

У центрі сюжету опиняться центральні персонажі серії ігор – Клер Редфілд (Кая Скоделаріо з "Молокососів" і "Той, щобіжить в лабіринті") і її брат Кріс Редфілд (Роббі Амелл з "Флеша" і "Секретних матеріалів"). Також у фільмі з'являться такі персонажі, як Леон Скотт Кеннеді, Джилл Валентайн, Альберт Вескер, Ада Вонг та інші. Щоб хоч трохи розібратися, хто це все такі, радимо вам перед переглядом фільму трохи підтягнути "матччастину".

Варто відзначити, що оновлена версія "Оселі зла" вийшла в світовий прокат трохи раніше, а тому у нас вже є оцінки від критиків і глядачів. Так, на IMDb у фільму 5,6 балів з 10, на Rotten Tomatoes – непристойно низькі 26% схвалення від критиків і 56% від глядачів, а на Metacritic – 4 бали з 10 від широкої аудиторії і 44 бали з 100 від кіноекспертів, що відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

Рецензію УНІАН на фільм читайте за посиланням.

Також 2 грудня в широкий український прокат виходить історична драма "Хід короля" / Schachnovelle (Австрія, Німеччина, 2020), знята за мотивами найвідомішого твору знаменитого австрійського письменника Стефана Цвейга "Шахова новела". Вперше в Україні фільм був показаний в рамках фестивалю "Нове німецьке кіно".

"Хід короля" – це історія протистояння людини і системи, що поєднує в собі історичну драму з психологічним трилером. Події фільму починаються навесні 1938 року у Відні. Нотаріус Йозеф Барток намагається покинути окуповану нацистами Австрію, але потрапляє під арешт. Закритий в одиночній камері, він поступово абсолютно втрачає зв'язок зі світом. Але одного разу йому вдається вкрасти у тюремників книгу про шахи – і незабаром гра стає для нього порятунком.

Місце в режисерському кріслі зайняв Філіп Штельцль – режисер кліпів Rammstein, Мадонни, Міка Джаггера і The Rasmus, а також багатьох оперних постановок. У Німеччині він вважається майстром глядацького кіно, а серед його робіт – біографічна драма "Гьоте!", в якій німецький класик представав не сивим старцем, а юним красенем.

Акторський склад фільму охоплює німецьких знаменитостей нашого часу. Головну роль виконав Олівер Мазуччі – зірка хітових серіалів Netflix "Тьма" і "Племена Європи", а також фільмів "Він знову тут", "Робота без авторства" і "Як Гітлер вкрав рожевого кролика". У ролі головного антагоніста – подвійний призер минулорічної німецької кіноакадемії Альбрехт Шух ("Берлін Александерплац", "Руйнівниця системи"). Також у ролях – володарка "Срібного ведмедя" Берлінале Біргіт Мініхмайєр ("Парфумер: Історія одного вбивці", "Три дні з Ромі Шнайдер") і Самуель Фінці ("Спокуса").

У себе на батьківщині "Хід короля" вже встиг стати хітом. Так, в колекції нагород фільму – призи Баварської кінопремії за кращу акторську гру (Олівер Мазуччі) і найкращий продакшн. Крім того, фільм завоював сім номінацій на німецьку кінопремію і став лауреатом в категорії "Найкращий дизайн костюмів". На IMDb у фільму досить висока оцінка 7,3 бали з 10.

Крім того, цього тижня в українських кінотеатри стартують покази романтичної драми "Смак голоду" / Smagen af sult (Швеція, Данія, 2021). У центрі сюжету фільму – Меггі та Карстен, у яких, здається, є все: улюблена робота, прекрасні діти і популярний ресторан. Для повного щастя їм не вистачає лише одного – заповітної зірки Мішлен, що є найпрестижнішою нагородою в світі високої кухні. У гонитві за успіхом пара зовсім забула про найважливіше…

Головні ролі у фільмі зіграли зірка "Ігри престолів" Ніколай Костер-Вальдау і Катрін Грейс-Розенталь (оригінальний серіал "Міст"). На IMDb у фільму оцінка 6,6 балів з 10.

Ще одна новинка тижня – сімейна комедія "Мій дідусь – Дід Мороз" (Україна, 2021). У центрі сюжету фільму – дев'ятирічний Максим, який вирушає прямо в столицю на пошуки свого дідуся, який, на його думку, є Дідом Морозом. В дорозі він знаходить багато друзів, яким допомагає своєю дитячою безпосередністю, простими і одночасно точними порадами, але знаходяться і вороги, які намагаються зіпсувати йому Новий Рік. Максим не здається, навіть після несправжніх Дідів Морозів, так само як і його мама, яка відразу ж кинулася на його пошуки.

Крім цього, в обраних кінотеатрах України пройдуть ретроспективні покази культових фільмів 90-х. По-перше, це притча-вестерн "Мрець" / Dead Man (США, Німеччина, Японія, 1995) Джима Джармуша. У чорно-білій картині, що розповідає про мандри молодого бухгалтера на ім'я Вільям Блейк, якому передбачили швидку смерть, зіграли Джонні Депп, Біллі Боб Торнтон, Іггі Поп, Джаред Харріс, Альфред Моліна, Джон Херт, Кріспін Гловер та інші.

По-друге, це культова кримінальна драма з елементами чорної комедії "На голці" / Trainspotting (Великобританія, 1996) Денні Бойла, знята за однойменним романом Ірвіна Велша. Фільм розповідає історію чотирьох друзів, яких пов'язує лише наркотична залежність, що доводить кожного до останньої межі. Головні ролі у фільмі виконали Юен Макгрегор, Джонні Лі Міллер, Роберт Карлайл, Юен Бремнер, Кевін Маккідд і Келлі Макдональд.

Що нового онлайн з 2 грудня

З 1 грудня на Netflix стала доступна драма-вестерн "У руках пса" / The Power of the Dog (США, 2021), що вже отримала схвалення критиків, які пророкують фільму безліч престижних кінонагород (в його скарбничці вже є приз "Срібний лев" за режисуру на Венеціанському кінофестивалі-2021). Так, на Rotten Tomatoes у фільму 95% схвалення від критиків, а на Metacritic – 88%, що відповідає характеристиці "всезагальне визнання". Глядачі також тепло прийняли фільм, хоча оцінки були стриманішими: на IMDb у нього 6,9 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 76%, а на Metacritic – 7,9 балів.

Картина володарки "Оскара" і "Золотої пальмової гілки" Джейн Кемпіон ("Піаніно", "Портрет леді") розповідає про двох братів, які володіють найбільшим ранчо в Монтані. Коли один з них одружується, і його новоспечена дружина – вдова з сином-підлітком – переїжджає до братів на ранчо, другий відчуває себе зрадженим і починає проти жінки та її сина справжню війну.

Головні ролі у фільмі виконали Бенедикт Камбербетч ("Гра в імітацію", "Доктор Стрендж"), Кірстен Данст ("Меланхолія", "Інтерв'ю з вампіром") і Джессі Племонс ("Шпигунський міст", "Влада").

Ще одна повнометражна новинка тижня від Netflix – різдвяна романтична комедія "Завжди самотній" / Single All the Way (США, 2021). У центрі сюжету – молодий чоловік на ім'я Пітер, який відвідує свою сім'ю на свята. Він просить свого найкращого друга Ніка поїхати разом з ним і прикинутися його хлопцем. Однак незабаром стає відомо, що його мати також влаштувала побачення наосліп між Пітером і її інструктором по спінінгу Джеймсом.

Головні ролі у фільмі виконали Майкл Урі ("Огидна Бетті", "Хороша дружина"), Люк Макфарлейн ("Кайфоломи", "Нічна зміна"), а також легендарна "мама Стіфлера" – Дженніфер Кулідж ("Американський пиріг", "Блондинка в законі").

Також на 3 грудня на Netflix вийдуть фінальні 5 епізодів хітового серіалу-пограбування "Паперовий будинок" / Money Heist (Іспанія, 2017-2021). У центрі сюжету серіалу – група авантюристів, які провертають низку зухвалих пограбувань.         

Крім того, 2 грудня Netflix випустить 6 епізодів міні-серіалу "Койоти" / Coyotes (Бельгія, 2021), що вийшов на батьківщині ще в березні та має рейтинг 6,2 на IMDb. За сюжетом, група скаутів натикається на алмази недалеко від табору. Розриваючись між тим, щоб повернути їх, поділитися ними або залишити їх, кожен учасник ставить під сумнів свою власну мораль. Тим часом, на молодих людей чекає інша небезпека: ті, хто втратив коштовні камені, готові на все, щоб їх знайти.

Крім цього, на найближчий тиждень запланований вихід нових сезонів відразу декількох популярних серіалів:

  • Ситком в жанрі чорна комедія "У Філадельфії завжди сонячно" / It'sAlwaysSunnyinPhiladelphia (США, 2005-) з Денні Де Віто і Чарлі Деєм від телеканалу телеканалі FX, 15 сезон, 1 грудня
  • Фантастичний бойовик "Загублені в космосі" / Lost in Space (США, 2018-) від Netflix, 3 сезон, 1 грудня
  • Шпигунський бойовик "Алекс Райдер" / Alex Rider (Великобританія, 2020-) від Amazon Prime Video, 2 сезон, 3 грудня

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

***

Нагадаємо, оскільки на більшій території України, в тому числі в Києві, діє "червона" карантинна зона, робота кінотеатрів в таких регіонах можлива тільки за наявності COVID-сертифікатів (вакцинація, тест, одужання) у всього персоналу і всіх відвідувачів. В інших регіонах кінотеатри можуть працювати при обмеженій заповнюваності залів 2/3, додаткові умови для глядачів не висуваються.

Гарного перегляду і бережіть себе!

Марина Григоренко

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся