Адам Драйвер і Маріон Котійяр / кадр з фільму "Аннетт"

Що подивитися на вихідних: сюрреалістичний мюзикл "Аннетт" і фінальний сезон "Люцифера"

08:33, 09.09.2021
10 хв.

Цього тижня до українського кінопрокату добереться хіт нещодавнього Каннського кінофестивалю, ексцентричний мюзикл "Аннетт" з Адамом Драйвером і Маріон Котійяр. Також на "великих екранах" стартують покази хоррора "Втілення зла" від творця "Пили", кримінальної комедії "Погані домогосподарки" з Крістен Белл і нової анімаційної адаптації роману бестселера Жюля Верна "Навколо світу за 80 днів". Онлайн, тим часом, вийде ремейк "Сцен з подружнього життя" Бергмана з Оскаром Айзеком і Джесікою Честейн, фінальний сезон "Люцифера", продовження апокаліптичного серіалу "В ніч" і кримінальна драма "Імпічмент: Американська історія злочинів" про секс-скандал в Білому домі. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

Що нового в кіно з 9 вересня

По-перше, 9 вересня в український прокат виходить стрічка "Аннетт" / Annette (Франція, Німеччина, Бельгія, 2021) французького режисера Леоса Каракса ("Погана кров", "Коханці з Нового мосту", "Корпорація "Святі мотори"). Це його перша стрічка після майже 9-річної перерви.

За сюжетом мюзиклу, Генрі – провокаційний стендап-комік. Енн – всесвітньо відома оперна співачка. У світлі прожекторів вони здаються міцною і гламурною парою, але їхнє життя перевертає народження першої дитини – дівчинки Аннетт з незвичайним даром.

Головні ролі у фільмі виконують дворазовий номінант на "Оскар" Адам Драйвер ("Патерсон", "Чорний куклукскланівець", "Шлюбна історія"), лауреат "Оскара" Маріон Котійяр ("Закохайся в мене, якщо наважишся", "Життя в рожевому кольорі", "Темний лицар повертається"), а також номінант на "Золотий Глобус" Саймон Хелберг ("Теорія великого вибуху").

Фільм став відкриттям Каннського кінофестивалю 2021 року, де був представлений в основному конкурсі. Леос Каракс отримав на фестивалі нагороду за найкращу режисуру. Також картину тепло зустріли кінокритики – рейтинг "Аннетт" на Rotten Tomatoes становить 89% на основі 37 рецензій. Зокрема, позитивні відгуки публікувалися в Los Angeles Times, Variety, The Guardian, Daily Telegraph і Times.

Творцями саундтреку (він також був удостоєний призу Каннського кінофестивалю) і співавторами сценарію виступили брати Рон і Рассел Мейли – учасники культового дуету Sparks, який вплинув на ціле покоління музикантів, таких як Depeche Mode, New Order, Morrissey, і досі зберігає новаторський авторитет.

Крім того, цього тижня в кінотеатри надійде хоррор "Втілення зла" / Malignant (США, 2021) від визнаного майстра жахів Джеймса Вана. Саме він свого часу став режисером і сценаристом першої "Пили", що поклала початок одній з найуспішніших хоррор-франшиз. Також він в різному ступені залученості був причетний до наступних частин "Пили", а також франшиз "Астрал" і "Закляття". До слова, знімає Ван не тільки фільми жахів – також на його рахунку режисерські роботи над блокбастерами "Форсаж 7" і обидві частини "Аквамена".

Цього разу в центрі сюжету – молода жінка Медісон, яку паралізує під час шокуючих видінь страшних вбивств. Все стає тільки гірше, коли вона розуміє, що ці сни наяву насправді є жахливою реальністю. За підсумками перших показів фільм отримав цілком непогані відгуки – на IMDb у нього оцінка 6,8 з 10.

Головну роль у фільмі виконала Аннабель Уолліс ("Гострі козирки", "Прокляття Аннабель", "Меч короля Артура"). Роль Медісон в дитинстві дісталася юній зірці Маккенні Грейс ("Обдарована", "Тоня проти всіх", "Капітан Марвел").

Ще одна новинка тижня – кримінальна комедія "Погані домогосподарки" / Queenpins (США, 2021), що розповідає про двох найкращих подруг, які загрузли в побуті. Але одного разу їм вдалося перевернути своє життя, перетворивши продуктові купони в 40 мільйонів доларів. Тепер у них є все: модний одяг, дорогі машини, приватний літак. І все було б як у казці, якби не двоє поліцейських, які намагаються зловити відчайдушних домогосподарок і викрити їхню хитромудру схему. Варто відзначити, що на даний момент у фільму досить високі відгуки на IMDb – аж 7,2 бали з 10.

Головні ролі у фільмі виконали Крістен Белл ("Вероніка Марс", "У кращому світі", "Дуже погані матусі") і Кірбі Хауелл-Баптист ("Круелла", "Тиха ніч", "У кращому світі"). Ролі детективів дісталися Вінсу Вону ("Чотири Різдва", "Справжній детектив", "Дичина") і Полу Уолтеру Хаузеру ("Тоня проти всіх", "Круелла", "Чорний клановець").

Ну а юних кіноглядачів з 9 вересня в українських кінотеатрах порадує нова адаптація світового бестселера Жюля Верна "Навколо світу за 80 днів" / Around the World (Франція, 2021). Цього разу в центрі сюжету опиниться юна мавпочка Паспарту, яка обожнює читати і мріє про надзвичайні пригоди. Одного разу на своєму шляху він зустрічає пройдисвіта Філіаса Фрога, жаб'яча душа якого прагне до наживи. Він втягує Паспарту в аферу, через яку вони вирушать в кругосвітню подорож, маючи в запасі всього лише 80 днів. Попереду на них чекають неймовірні пригоди.

Адаптувати культовий роман студія STUDIOCANAL ("Пригоди Паддінгтона") запросила Гаррі Сваллоу – основного сценариста франшизи "Льодовиковий період", а в режисерському кріслі опинився аніматор Самюель Турно, для якого цей мультфільм стане дебютом у повному метрі. Проте, Турно складно назвати новачком в професії: спродюсована ним анімаційна короткометражка "Навіть голуби потрапляють до раю" була номінована на "Оскар".

Крім того, цього тижня в прокат вийде камерний хоррор "Та, що біжить лабіринтом" / Meander (Франція, 2020) про дівчину, яка після автомобільної аварії прокидається у величезному лабіринті, населеному фантастичними істотами.

Також у кінотеатрах покажуть два документальні фільми – "Депортація 44-46" (Україна, 2021) і "Казка про Коника" (Україна, Естонія, 2021). Перший розповість трагічну історію примусового переселення українців і поляків за вказівкою радянської влади, а другий – про колишнього антирадянського активіста, а нині ченця і художника Анатолія Лютюка, який живе в старовинній кам'яній вежі в самому серці Таллінна і регулярно подорожує на Донбас з гуманітарними місіями.

Що нового онлайн з 9 вересня

Цього тижня на стрімінгових сервісах з'явиться відразу кілька цікавих серіальних новинок. Зокрема, FX 7 вересня випустить перший епізод третього сезону серіалу-антології "Імпічмент: Американська історія злочинів" / Impeachment: American Crime Story (США, 2021). Традиційно, наступного дня він стане доступний на платформі Hulu.

Як можна здогадатися за назвою, цього разу мова піде про політично-сексуальний скандал, пов'язаний з відносинами між президентом США Біллом Клінтоном і стажеркою в Білому домі Монікою Левінські. Серіал зібрав по-справжньому зірковий склад, в тому числі із залученням інших популярних серіалів FX – "Американська історія жахів" і "Чим ми зайняті в тіні". Зокрема, роль Клінтона виконав британський актор Клайв Оуен ("Близькість", "Місто гріхів"), а Левінські зіграла американка Біні Фелдштейн ("Чим ми зайняті в тіні", "Леді Берд"). Роль подруги Моніки, причетної до розголошення фактів ймовірних відносин президента з підлеглою, дісталася Сарі Полсон ("Американська історія жахів", "Ретчед"), а дружини президента Хіларі Клінтон – Еді Фалко ("Сестра Джекі", "Клан Сопрано").

При цьому на Netflix 7 вересня стане доступний перший сезон нового комедійного серіалу "На межі" / On The Verge (США, 2021), що складається з 12 епізодів. Серіал розповість про чотирьох жінок середніх років – шеф-кухаря, матір-одиначку, спадкоємицю і шукачку роботи, які намагаються знайти себе і свою любов в Лос-Анджелесі в переддень початку пандемії. Режисером серіалу стала Жюлі Дельпі ("Два дні в Парижі", "Графиня"), яка також зіграла одну з головних ролей. Крім того, в серіалі знялися Алексія Ландо ("Плітка", "Два дні в Парижі"), Елізабет Шу ("Залишаючи Лас-Вегас", "Хлопаки") і Сара Джонс ("Шлюбна історія").

Також на Netflix 8 вересня вийде другий сезон хітового пост-апокаліптичного серіалу "В ніч" / Into the Night (Бельгія, 2020-). Нагадаємо, події першого сезону практично повністю відбувалися на борту літака, що "тікав" від сонця. Жменька незнайомих людей в літаку стали небагатьма з тих, хто вижив в результаті глобальної смертельної події, викликаної впливом сонячного світла, що вбиває всі живі організми в світлий час доби. При цьому кожен епізод носив ім'я одного з головних героїв, якому приділялася особлива увага в ньому. В кінці сезону, подолавши всі труднощі та розбіжності, деяким з них все ж вдалося дістатися до рятівного бункера в Болгарії. Саме там відбуватимуться основні події другого сезону. Судячи з трейлеру, в бункері, контрольованому військовими, панують свої порядки, з якими герої далеко не завжди згодні. До того ж, судячи з усього, їм доведеться залишати бункер, щоб поповнити припаси.

Крім того, 10 вересня Netflix випустить шостий сезон детективного серіалу "Люцифер" / Lucifer (США, 2016 -), який, на превеликий жаль його відданих фанатів, стане останнім. Нагадаємо, серіал розповідає про ексцентричного короля пекла у виконанні Тома Еліса, що втомився від свого тягаря і піднявся на Землю відпочити. Тут він під ім'ям Люцифер Морнінгстар стає власником модного нічного клубу і взагалі живе в своє задоволення, періодично надаючи "послуги" простим смертним. Але одного разу він випадково стає консультантом в поліції Лос-Анджелеса, де знайомиться з чарівною жінкою-детективом Хлоєю Деккер (Лорен Джерман). Протягом усього серіалу парочка то зближується, то віддаляється, і все це на тлі "небесних розбірок".

У п'ятому сезоні основний конфлікт обертався навколо боротьби Люцифера зі своїм братом Михаїлом за звання нового Бога, оскільки їхній батько вирішив відійти від справ. У фінальній битві Люцифер здобув перемогу, і у 6 сезоні він буде готуватися до нової "посади". Втім, на шляху в нього встануть нові вороги.

При цьому на НВО 12 вересня стартує драматичний міні-серіал "Сцени з подружнього життя" / Scenes from a Marriage (США, 2021), що є ремейком однойменного фільму шведського класика Інгмара Бергмана 1973 року випуску. Серіал оповідає про подружжя, яке розлучається після десяти років спільного життя. Однак незабаром їхні почуття спалахують з новою силою. На відміну від фільму Бергмана, події серіалу відбувається в сучасній Америці.

Головні ролі в серіалі дісталися голлівудським зіркам Оскару Айзеку ("З машини" ,"Зоряні війни", "Дюна") і Джесіці Честейн ("Багряний пік", "Найп'яніший округ у світі", "Інтерстеллар"). Також у фільмі задіяні Суніта Мані ("Блиск", "У кращому світі"), Ніколь Бехарі ("Сором", "Чорне дзеркало"), Корі Столл ("Картковий будиночок", "Штам", "Людина-мураха") і Това Фелдшу ("Ходячі мерці", "Закон і порядок").

Також 12 вересня відбудеться прем'єра детективного серіалу "Американська іржа" / American Rust (США, 2021). Події фільму розгортаються в маленькому пенсільванському містечку, де шеф поліції намагається врятувати від в'язниці сина коханої жінки. Головну роль у фільмі виконав Джефф Деніелс ("Стів Джобс", "Години", "Плезантвіль").

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

Марина Григоренко

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся