Кадр з фільму "355" / фото UFD

Що подивитися на вихідних: "Король Річард" про шлях сестер Вільямс і "355" про супершпигунок

08:43, 06.01.2022
10 хв.

Цього тижня кінотеатри порадують українців повним набором фільмів на будь-який смак – від спортивної драми "Король Річард" і романтичної комедії "Кохання як бестселер" до шпигунського бойовика "355" і напруженого трилера "Афект". Які ще новинки приготували "великі" і "малі" екрани до найближчих вихідних, читайте в огляді УНІАН.

Що нового в кінотеатрах з 6 січня

Якщо минулого тижня українські кінотеатри були досить скупі на новинки, то нинішній кінопрокатний тиждень приготував любителям кіно набагато більше прем'єр, причому на будь-який смак.

По-перше, 6 січня до українських кінотеатрів нарешті добереться спортивна біографічна драма "Король Річард: Виховуючи чемпіонок" / King Richard (США, 2021), що розповідає про життя батька зіркових тенісисток Вінус і Серени Вільямс.

Річард Вільямс підготував план успіху своїх дочок на спортивному терені ще до їхнього народження. Разом зі своєю дружиною Бренді він щодня тренував дівчаток, одночасно працюючи охоронцем і медсестрою. Він доклав колосальних зусиль і віддав все, що у нього було, і навіть більше, щоб знайти для дівчаток професійного тренера і прокласти їм дорогу в світ професійного тенісу. Ми всі прекрасно знаємо, що з цього вийшло – Серена та Вінус Вільямс стали одними з найтитулованіших тенісисток у світі, маючи в своєму активі чимало олімпійських медалей і безліч перемог в турнірах серії Великого шолома.

Головну роль у фільмі виконав Вілл Сміт, який знову довів, що йому під силу і драматичні ролі. Хоча широкій аудиторії актор відомий в першу чергу за комедіями і бойовиками, насправді на його рахунку вже дві номінації на "Оскар" ("Алі", "В гонитві за щастям"). Не виключено, що цього року Сміт зможе знову поборотися за цю престижну нагороду, адже на "Золотий глобус" його вже номінували.

УНІАН вже подивився новинку і готовий поділитися свіжими враженнями в окремій рецензії.

Ще одна довгоочікувана новинка тижня – шпигунський трилер "355" / The 355 (США, 2022), вихід якого неодноразово переносився через пандемію коронавірусу. Картина розповідає про представниць спецслужб п'ятьох країн – США, Великобританія, Німеччина, Колумбія і Китай, які змушені об'єднати зусилля, щоб запобігти Третій світовій війні. Зйомки фільму проходили в 2019 році в Парижі, Лондоні та Марокко, а на його виробництво було витрачено 75 мільйонів доларів.

Головні ролі у фільмі виконали Джессіка Честейн ("Древо життя", "Інтерстеллар", "Воно 2"), Лупіта Ніонго ("12 років рабства", "Чорна пантера", "Ми"), Пенелопа Крус ("Вікі Крістіна Барселона", "Голова в хмарах", "Ескобар"), Дайан Крюгер ("Безславні виродки", "Троя", "Пан Ніхто") і Фань Бінбін ("Залізна Людина 3", "Люди Ікс: Дні минулого майбутнього", "Загублені в Пекіні"). Також у фільмі задіяні Себастіан Стен ("Перший месник", "Сокіл і Зимовий солдат", "Тоня проти всіх") і Едгар Рамірес ("Вбивство Джанні Версаче: Американська історія злочинів", "Круїз по джунглях", "Дівчина в поїзді").

Режисером фільму виступив кінопродюсер Саймон Кінберг, який працював над сценаріями багатьох відомих голлівудських франшиз, серед яких "Люди Ікс", "Три ікси" і "Шерлок Холмс". Його режисерським дебютом став супергеройський фільм "Люди Ікс: Темний Фенікс", втім, вельми прохолодно прийнятий критиками.

Крім того, з сьогоднішнього дня в українських кінотеатрах з'явиться романтична комедія "Любов як бестселер" / Book of Love (Великобританія, Мексика, 2022) з Семом Клафліном у головній ролі ("Голодні ігри", "До зустрічі з тобою").

У центрі сюжету картини – молодий британський письменник Генрі Коппер, чий перший роман "Розумне серце" зазнав повного краху. А все тому, що в теорії він мав бути любовним романом, але манірний Генрі описав все, що завгодно, крім справжньої романтики і пристрасті. Однак раптово "Розумне серце" стає бестселером №1 в Мексиці, тож письменник терміново відправляється туди в невеликий тур. По прибуттю в Мексику скромний англієць ніяк не може зрозуміти, чому місцеві дівчата закидають його непристойними пропозиціями. А розгадка проста – місцева перекладачка Марія Родрігес дещо "скорегувала" в його творінні, а тепер вона ж супроводжує його в турі.

"Любов як бестселер" з'явилася завдяки ідеї відомого британського сатирика Девіда Куантіка – багаторічного соратника і співавтора Армандо Іаннуччі ("Смерть Сталіна", "Історія Девіда Копперфілда", "Віце"). Цього разу Куантік відкинув фірмову уїдливість політичної сатири і написав у співавторстві романтичний і в чомусь-дуже особистий сюжет.

Детальніше про фільм ви можете прочитати в нашому окремому матеріалі.

Також 6 січня в обмежений прокат вийде трилер "Афект" / Surge (Великобританія, 2020) з Беном Уішоу ("Парфумер: Історія одного вбивці", "Хмарний атлас") у головній ролі. Картина демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами.

У центрі сюжету – тихий і спокійний Джозеф, який веде рутинне життя в Лондоні. У день народження його не помічають колеги, а дратівливі батьки святкують тільки для галочки. Хлопця дістає такий хід речей, і незабаром він вплутується в небезпечні авантюри столиці, й навіть пограбування банку не стане для нього межею.

Режисером і одним з авторів сценарію фільму виступив Енейл Карія, для якого це дебютна повнометражна робота. Його короткометражні фільми отримували номінації на BAFTA, фестивалях в Палм-Спрінгс і Варшаві. Оператором виступив Стюарт Бентлі, відомий своєю операторською роботою в серіалах "Чорне дзеркало" і "Це Англія '90".

Світова прем'єра "Афекту" відбулася в 2020 році на фестивалі "Санденс" в секції World Cinema Dramatic Competition, де Бен Уішоу отримав нагороду журі за найкращу акторську гру. Українська прем'єра фільму пройшла на Одеському міжнародному кінофестивалі в 2021 році. Стрічка отримала переважно позитивні відгуки кінокритиків – її рейтинг на сайті Rotten Tomatoes становить 77%, а на IMDb – 6,2 бала від широкої аудиторії.

Серед інших новинок тижня в українських кінотеатрах – бойовик "Антитіла" / The Survivalist (США, 2021) з Джонатаном Ріс Майерсом і Джоном Малковичем у головних ролях. Події фільму розгортаються під час пандемії смертоносного вірусу – через півтора року після того, як цивілізація впала в руїни, хаос і анархію. Колишньому агенту ФБР Бену необхідно захистити молоду жінку, у якої виявлено імунітет до хвороби. Головна небезпека для них виходить від злочинного психопата Аарона, що має види на антитіла дівчини.

Продовжить апокаліпсичну тематику фільм-катастрофа "Помста землі" / Feng bao (Китаю, 2021), що розповість про звичайних людей, яких доля змушує стати героями. Професійний скелелаз з батьком забудуть про суперечки і об'єднаються, щоб врятувати людей з пастки, а вченим доведеться розгадати причини, що викликали гнів землі, і зробити все, щоб катаклізм не приніс нових руйнувань.

Ну а для тих, кому захочеться трохи свята, в кінотеатрах покажуть чергову інтерпретацію казки "Три горішки для Попелюшки" / Tre nøtter til Askepott (Норвегія, 2021) про те, як всупереч підступам своєї злісної мачухи, чарівна Попелюшка зустріне свого принца і повірить в чудеса.

Що нового онлайн з 6 січня

А ось з онлайн-новинками ситуація цього тижня буде трішки скромнішою. Так, Netflix в кінці тижні випустить два повнометражних фільми і ще кілька проектів на любителя. По-перше, це науково-фантастичний трилер "Мати / Андроїд" / Mother / Android (США, 2021) з Хлоєю Грейс Морец ("Пипець", "Похмурі тіні", "Том і Джеррі").

За сюжетом фільму, під час повстання андроїдів Джорджія і Сем відправляються у вимушену подорож, щоб покинути країну. Незадовго до пологів Джорджії їм доведеться перетнути покинуту територію, де владу захопили андроїди.

У США фільм вийшов ще 17 грудня, отримавши середні відгуки критиків.

Ще одна кіноновинка на найбільшій у світі стрімінговій платформі – хоррор-драма "Чудовисько" / The Beast/ The Wasteland / El páramo (Іспанія, 2021). Картина розповість про сім'ю, що складається з хлопчика і його божевільної матері, що живуть ізольовано від суспільства в хатині на околиці. Одного разу вони помічають, як щось лякаюче спостерігає за ними здалеку, з кожним днем наближаючись все ближче і ближче.

В Іспанії фільм вийшов ще восени 2021 року, отримавши при цьому досить непогані відгуки критиків.

Крім того, 3 січня відбулася прем'єра кримінальної драми "Прибиральниця" / The Cleaning Lady (США, 2022) від Fox Entertainment і Warner Bros. Television Studios. Серіал, заснований на аргентинському проекті La Chica Que Limpia, розповідає історію доктора з Камбоджі Тоні Де Ла Роса, що переїхала до США в пошуках лікування для свого сина. Однак, коли система не виправдовує її надій, доля підкидає їй шанс – вона починає працювати на мафію, знищуючи докази на місцях кримінальних розборок.

Головну роль в серіалі виконала французька актриса Елоді Юнг, відома за фільмами "G. I. Joe: Кидок кобри 2" І "Боги Єгипту", а також за роллю Електри в серіалах "Шибайголова" і "Захисники".

Тим часом на ABC 6 січня вийде перший епізод історичної драми "Жінки руху" / Women of the Movement (США, 2022), одним з продюсерів якої став сам Jay-Z. Серіал заснований на реальній історії вбивства 14-річного чорношкірого підлітка в США в 1955 році. Його мати, намагайся домогтися справедливості, в результаті дала поштовх розвитку руху за громадянські права в США.

Крім цього, відбудуться прем'єри нових сезонів декількох популярних серіалів:

  • драма про рятувальників "911: Самотня зірка" / 9-1-1: Lone Star (США, 2020-), 3 сезон, 3 січня, FOX
  • фентезі "Відкриття відьом" / ADiscoveryofWitches (Великобританія, 2018 -), 3 сезон, 7 січня, Sky One
  • чорна комедія "Праведні Джемстоуни" / The Righteous Gemstones (США, 2019 -), 2 сезон, 9 січня, HBO
  • драматична комедія про ветеринарів "Про всіх створінь – великих і малих" / All Creatures Great and Small (Великобританія, 2020 -), 2 сезон, 9 січня, Channel 5

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

***

Згідно з оновленими правилами карантину в Україні, які набрали чинності з 6 грудня 2021 року, відвідувати кінотеатри можна тільки за наявності COVID-сертифікатів (вакцинація, тест, одужання). Правило поширюється на" жовту"," помаранчеву "і" червону " карантинні зони.

Гарного перегляду і бережіть себе! Щасливого Різдва!

Марина Григоренко

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся