Третій сезон "Відьмака" завершиться 27 липня / фото Netflix

Топ-7 серіалів липня 2023: "Повне коло", "Добрі передвісники", "Фундація", "Відьмак" і не тільки

16:54, 03.07.2023
7 хв.

Липень видався порівняно скромним на серіальні релізи, але дещо цікаве все ж відшукати можна. Серед нових серіалів найбільш помітним проектом є драма Стівена Содерберга "Повне коло" з Клер Дейнс і Зазі Бітц. Крім того, можна буде подивитися нові сезони серіалів "Лінкольн для адвоката", "Фундація" та "Добрі передвісники". Завершиться серіальний місяць фіналом третього сезону "Відьмака", в якому фанати шоу попрощаються з Геральтом у виконанні Генрі Кавілла. Про ці та інші серіали місяця читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найцікавіших серіалів липня 2023 року – як нових, так і продовжень проектів попередніх років.

Лінкольн для адвоката

The Lincoln Lawyer (США, Netflix, кримінал/драма, 2 сезон, 1 частина – 6 липня)

Серіал, знятий на основі циклу романів Майкла Коннеллі, розповідає про успішного адвоката із Лос-Анджелеса Міккі Голлера, що опинився без роботи після аварії. Переживаючи не найкращі часи, він береться за справу про вбивство, щоб повернутись у гру і зберегти свій "Лінкольн". Це вже друга екранізація роману – у 2011 році вийшов однойменний фільм з Меттью Макконахі в головній ролі, однак в його основі лежала інша книга циклу. Другий сезон буде знятий на основі ще одного роману Коннеллі – The Fifth Witness.

Головну роль, як і в першому сезоні, виконав мексиканський актор Мануель Гарсіа-Рульфо ("Чудова сімка", "Вдови", "Шестеро поза законом").

Другий сезон серіалу буде поділений на дві частини по п'ять епізодів кожна, які вийдуть 6 липня та 3 серпня.

Небезпечна вечірка

The Afterparty (США, Apple TV+, детектив/комедія, 2 сезон, прем'єра – 12 липня)

В центрі сюжету цього серіалу – детектив Деннер, що розслідує вбивства. При цьому шоу має оригінальну концепцію: вбивства відбуваються на вечірках, а у кожному з епізодів справа розглядається з точки зору окремого персонажа, щоб наприкінці докопатися до істини.

У другому сезоні головну роль знову зіграла Тіффані Хеддіш ("Гламурні боси", "Холодний розрахунок"), а серед гостей вечірки, цього разу весільної, опинилися персонажі у виконанні Джона Чо ("Зоряний шлях", "Ковбой Бібоп"), Кена Джонга ("Похмілля у Вегасі", "Шалено багаті азіати"), Зака Вудса ("Кремнієва долина", "Офіс"), Пола Волтера Гаузера ("Я, Тоня", "Круелла", "Чорний птах") та інших.

Усього другий сезон шоу матиме десять епізодів, перші два з яких вийдуть 12 липня одночасно, а решта – по одному раз на тиждень.

Повне коло

Full Circle (США, Max, драма/детектив, 1 сезон, прем'єра – 13 липня)

Стівен Содерберг, відомий нашому глядачеві в першу чергу за роботою над повнометражними кінохітами ("Трилогоія Оушена", "Ерін Брокович", "Супер Майк", "Удача Лохана"), знову вирішив попрацювати на серіальному терені.

Міні-серіал "Повне коло" сконцентрується на розслідуванні невдалого викрадення, що розкриє давні таємниці, які пов’язують багато персонажів і культур у сучасному Нью-Йорку.

Головні ролі у шоу виконали Зазі Бітц ("Дедпул 2", "Джокер"), Клер Дейнс ("Батьківщина", "Змій в Ессексі"), Тімоті Оліфант ("Фарго", "Мандалорець"), Денніс Квейд ("Ворог мій", "Післязавтра") та інші.

Серіал матиме шість епізодів, які виходимуть по два раз на тиждень.

Чим ми займаємося в тінях

What We Do in the Shadows (США, FX, комедія/фентезі/жахи, 5 сезон, прем'єра – 13 липня)

У 2014 році однойменний новозеландський фільм авторства тоді ще мало відомого Тайки Вайтіті та Джемейна Клемента, з ними ж у головних ролях, доволі несподівано став всесвітньо відомим хітом. Як підсумок, кар'єра Вайтіті вийшла на новий рівень (вже після він зняв двох "Торів" та антифашистську трагікомедію "Кролик Джоджо"), ну а сама історія невеликої групи вампірів, що живуть в сучасному світі та погодилися на зйомку документального фільму про їхнє життя, отримала серіальну версію в США. При цьому Вайтіті залишився продюсером проекту, а Клемент – автором ідеї і режисером окремих епізодів.

Зрозуміло, багато фанатів відразу почали порівнювати серіал з фільмом не на користь першого. Однак, з іншого боку, спільна у них тільки концепція – там зовсім інші герої у виконанні інших акторів і нові сюжетні лінії, а сам серіал видався по-своєму чудовий, отримавши позитивні відгуки критиків і власну потужну фанатську базу.

Перші два епізоди нового сезону серіалу вийдуть одночасно 13 липня, всього їх буде десять. Також вже відомо, що серіал матиме шостий сезон.

Фундація

Foundation (США, Apple TV+, драма/наукова фантастика, 2 сезон, прем'єра – 14 липня)

Події цього серіалу, заснованого на однойменному циклі романів Айзека Азімова, розгортаються в Галактичній імперії, яка охоплює весь Чумацький шлях. Вчений Гері Селдон пророкує загибель цієї держави і створює організацію "Фундація", яка повинна буде після цієї катастрофи відтворити цивілізацію. Це дуже обурює імператора Галактики.

Головні ролі в серіалі виконують Джаред Харріс ("Загадкова історія Бенджаміна Баттона", "Шерлок Холмс: Гра тіней", серіали "Божевільні", "Корона" і "Чорнобиль"), Лі Пейс (трилогія "Хоббіт", "Вартові Галактики", "Сутінки. Сага: Світанок – Частина 2") та Лу Ллобелл ("Покоління Вояджер").

Другий сезон серіалу налічуватиме десять епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень.

Відьмак

The Witcher (США, Польща, Netflix, фентезі/пригоди/драма, 3 сезон, 2 частина – 27 липня)

Перші п'ять епізодів третього сезону популярного фентезі-серіалу, знятого за мотивами циклу романів "Відьмак" польського письменника Анджея Сапковського, вийшли наприкінці червня 2023 року, але найцікавіше його творці залишили на останні три серії, які вийдуть під кінець липня.

У першій частині сезону відьмак-найманець Геральт з Рівії (Генрі Кавілл) та його кохана чародійка Йенніфер (Аня Чалотру) намагалися вирішити особисті проблеми в стосунках, займатися навчанням їхньої прийомної дочки Цирі (Фрейя Аллан) та, звісно, протистояти новому великому злу та політичним ігрищам. Тим часом, бард Любисток (Джої Бейті), схоже, знайшов собі нове вельми несподіване амурне захоплення і… досі не видав новий великий хіт.

Усі три епізоди вийдуть одночасно. Ймовірно, в кінці глядачів підведуть до вельми суперечливої зміни виконавця головної ролі – відомо, що Генрі Кавілл піде з серіалу після третього сезону, а у вже анонсованому четвертому сезоні його замінить австралійський актор Ліам Хемсворт ("Голодні ігри").

Добрі передвісники

Good Omens (США, Великобританія, Prime Video, комедія/фентезі, 2 сезон, прем'єра – 28 липня)

Це одне з найбільш довгоочікуваних повернень останніх років. Перший сезон цього серіалу, заснований на однойменному романі Террі Пратчетта та Ніла Ґеймана, вийшов ще у 2019 році та отримав здебільшого позитивні відгуки. Втім, знадобилося аж два роки на те, щоб творці шоу оголосили про його продовження, та ще два роки на його випуск.

В центрі сюжету серіалу - демон Кроулі та янгол Азирафаїл, які настільки полюбили життя на Землі, що об'єдналися, щоб запобігти приходу Антихриста і фінальній битві між Раєм і Пеклом, що загрожують існуванню Землі.

Головні ролі у шоу виконали Девід Теннант ("Доктор Хто", "Бродчорч", "Джессіка Джонс") та Майкл Шин ("Інший світ", "Фрост проти Ніксона", "Нічні звірі"). Також у серіалі задіяні Міранда Річардсон ("Сонна Лощина", франшиза "Гаррі Поттер"), Браян Кокс ("Троя", "Люди Ікс 2"), Нік Офферман ("Останні з нас", "Фарго") та багато інших зіркових камео.

Другий сезон шоу налічуватиме шість епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів червня 2023 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся