У червні стартує скандальний серіал "Ідол" з Лілі-Роуз Депп / фото HBO

Топ-10 серіалів червня 2023: "Ідол", "Таємне вторгнення", "Відьмак" і не тільки

11:03, 03.06.2023
12 хв.

У червні 2023 року на HBO стартує скандальний серіал "Ідол" з Лілі-Роуз Депп та The Weeknd, Apple TV+ представить трилер "Переповнена кімната" з Томом Голландом, а Disney+ нарешті запустить серіал "Таємне вторгнення" з Семюелем Л. Джексоном. Крім того, на глядачів біля "малих екранів" чекють продовження популярних серіалів "Відьмак", "І просто так…" та "Чорне дзеркало". Про ці та інші серіали місяця читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найцікавіших серіалів червня 2023 року – як нових, так і продовжень проектів попередніх років.

Ідол

The Idol (США, HBO, драма/еротика, 1 сезон, прем'єра – 4 червня)

Цей провокаційний серіал від творця не менш провокаційної "Ейфорії" Сема Левінсона та поп-ікони The Weeknd (справжнє ім'я Ейбел Тесфайе) наробив багато галасу ще задовго до релізу. В розпал зйомок режисер Емі Сайметц, яка мала зняти всі епізоди шоу, покинула проект через творчі розбіжності з Левінсоном і The Weeknd. На той момент вже було знято приблизно 80% серіалу, а у підсумку Левінсон вирішив перезняти усе сам. Причиною розбіжностей відразу кілька джерел назвали невдоволення The Weeknd початковим сюжетом – нібито той був проти того, що серіал "занадто сильно схиляється до жіночої перспективи". У підсумку Левінсон переписав сюжет серіалу, відмовившись від підходу Сейметц до історії, де в центрі була проблемна старлетка, що стала жертвою хижого діяча індустрії і бажає стати самостійною. Замість цього на екрані вирішили зобразити збочену історію кохання з більш сильним акцентом на сексуальному змісті та наготі.

Отже, в центрі сюжету серіалу – юна поп-зірка Джослін, яка ніяк не може надати новий поштовх своїй кар'єрі. Одного разу вона зустрічає загадкового Тедроса, з яким у неї зав'язуються складні пристрасні стосунки. Паралельно шоу досліджує жорстокі реалії музичного бізнесу.

Головні ролі у серіалі виконали дочка Джонні Деппа і Ванесси Параді – Лілі-Роуз Депп ("Король", "Трафік") та вищезгаданий The Weeknd, для якого це буде фактично ігровий дебют – до цього він з'являвся на екрані в декількох проектах лише в ролі самого себе. Також в серіалі задіяні Сюзанна Сон ("Червона ракета"), Джейн Адамс ("Жеребець", "Хитрощі"), Ден Леві ("Шіттс Крик"), а також учасниця K-pop-гурту Blackpink Кім Дженні, співак і відеоблогер Трой Сіван, співак Мозес Самні та інші.

Прем'єра серіалу відбулася на Каннському кінофестивалі у травні 2023 року, де критики одностайно його розкритикували за занадто відверті та грубі сексуальні сцени, назвавши його "брудною чоловічою фантазією". Зокрема, на Rotten Tomatoes у нього наразі лише 27% схвалення у критиків, а на Metacritic – лише 24 бали зі 100, що відповідає характеристиці "в цілому негативні відгуки".

Перший сезон серіалу налічуватиме шість епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень з 4 червня по 9 липня 2023 року.

Засновано на реальних подіях

Based On A True Story (США, Peacock, чорна комедія/трилер, 1 сезон, прем'єра – 8 червня)

Цей серіал висміює захоплення американців документальними шоу в жанрі true crime, які відтворюють резонансні кримінальні справи, найчастіше про серійних вбивць. В центрі сюжету шоу – ріелторка, її чоловік, в минулому зірка тенісу, та їх знайомий-сантехнік, які вирішують капіталізувати серію вбивств, що відбулися в їхньому районі.

Головні ролі у шоу виконали Кейлі Куоко ("Теорія великого вибуху", "Бортпровідниця"), Кріс Мессіна ("Аферистка", "Ейр") та Том Бейтман ("Вбивство у "Східному експресі", "Смерть на Нілі"). Також у серіалі задіяні Ліана Ліберато ("Найкраще в мені", "Крик 6"), Наталія Даєр ("Дивні дива", "Оксамитова бензопилка") та Лі Чжун Лі ("Вавилон", "Чому жінки вбивають").

Шоуранером серіалу виступив Крейг Розенберг, який раніше працював над такими хітами, як "Хлопаки" та "Проповідник".

Перший сезон серіалу матиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Переповнена кімната

The Crowded Room (США, Apple TV+, біографія/драма/кримінал, 1 сезон, прем'єра – 9 червня)

В першому сезоні цього серіалу-анталогії, знятому за мотивами роману Деніела Кіз "Таємнича історія Біллі Міллігана", головними героями стали чоловік з множинними розладами особистості Денні Салліван і жінка-лікар Рія, яка намагається йому допомогти, а паралельно розібратися з власним життям.

Головні ролі у серіалі виконали Том Голланд ("Людина-павук" від Marvel, "Диявол назавжди", "Загублене серце"), Аманда Сейфрід ("Погані дівчиська", "Мамма Міа!", "Знедолені"), Еммі Россум ("Привид опери", "Безсоромні") і Джейсон Айзекс (франшиза "Гаррі Поттер", "Смерть Сталіна").

Шоуранером серіалу виступив Аківа Голдсман, який свого часу отримав "Оскар" за сценарій до фільму "Ігри розуму" (2001). Також на його рахунку сценарій до таких фільмів, як "Клієнт" (1994), "Бетмен назавжди" (1995) та "Код да вінчі" (2006). Крім того, він працював над окремими епізодами серіалів "Межа", "Зоряний шлях" і "Титани".

Перший сезон серіалу матиме 10 епізодів, перші три з яких вийдуть одночасно 9 червня 2023 року. Решта виходитимуть по одному раз на тиждень з фіналом 28 липня.

Чорне дзеркало

Black Mirror (Великобританія, Netflix, наукова фантастика/драма/хорор, 6 сезон, прем'єра – 15 червня)

За традицією, новий сезон цього серіалу-антології складатиметься з кількох непов'язаних між собою епізодів, в кожному з яких розповідатиметься окрема моторошна історія з різними акторами в головних ролях. Об'єднуватиме їх лише основна тема – вплив технологій на життя людей.

В шостому сезоні серіалу, зокрема, зіграли Сальма Хаєк ("Фріда", "Відчайдушний", "Супер Майк: Останній танець"), Рорі Калкін ("Зодіак", "Непрохані гості"), Бен Барнс ("Тінь і кістка", "Світ Дикого заходу"), Зазі Бітц ("Джокер", "Дедпул 2", "Атланта"), Паапа Ессієду ("Вбивство в Східному експресі", "Чоловічий рід"), Джош Хартнетт ("Перл Харбор", "Гнів людський", "Страшні казки"), Аарон Пол ("Світ Дикого заходу", "Пуститися берега"), Кейт Мара ("Картковий будиночок", "Марсіанин"), Денні Рамірес ("Топ Ган: Меверік", "Сокіл і Зимовий солдат"), Клара Ругаард ("Все ще пов'язані", "Дитя робота"), Оден Торнтон ("Булл", "Це ми") і Анджана Васан ("Вбиваючи Єву", "Людина-павук: Далеко від дому").

Шостий сезон серіалу налічуватиме п'ять епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Ходячі мерці: Мертве місто

The Walking Dead: Dead City (США, AMC, пригоди/жахи/трилер, 1 сезон, прем'єра – 18 червня)

Цей постапокаліптичний телесеріал створений Елі Йорне на основі персонажів культових "Ходячих мерців" – Меггі Грін та Нігана. Це вже п'ятий серіал в рамках знаменитої хорор-франшизи. При цьому він є першим продовження основного серіалу.

Серіал розповість про те, як Меггі та Ніган подорожують пост-апокаліптичним Мангеттеном, відрізаним від материка, у пошуках викраденого сина Меггі Гершела. Дорогою їм зістрічються зомбі та живі, які зробили Нью-Йорк своїм власним світом, повним анархії, небезпеки, краси та жаху.

Окрім Лорен Коен (Меггі Грін) та Джеффрі Діна Моргана (Ніган), також у спінофі до своїх ролей повернулися Гай Чарльз (Перл Армстронг), Джонатан Хіггінботам (Томмазо), Махіна Наполеон (Джінні), Трей Сантьяго-Хадсон (Джано) і Чарлі Соліс ("Бармен").

Перший сезон серіалу матиме шість епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень з 18 червня до 23 липня.

Таємне вторгнення

Secret Invasion (США, Disney+, екшн/драма/супергеройське, 1 сезон, прем'єра – 21 червня)

В центрі сюжету цього серіалу п'ятої фази кіновсесвіту Marvel опиниться колишній директор організації "Щ.И.Т." Нік Ф'юрі (Семюел Л. Джексон), якому доведеться розібратися з фракцією інопланетян-метаморфів скруллів, які здатні приймати вигляд інших істот і таким чином отримали контроль над усіма аспектами життя землян. Допомогатимуть йому в цьому вірна колега Марія Хілл (Кобі Смолдерс), агент ЦРУ Еверетт К. Росс (Мартін Фріман), офіцер ВПС Джеймс "Роуді" Роудс / Воїтель (Дон Чідл) і лідер дружної до людей фракції скруллів Талос (Бен Мендельсон), добре знайомі фанатам кіновсесвіту Marvel за попередніми проектами.

Також у серіалі буде представлено кілька нових персонажів кіновсесвіту Marvel – донька Талоса Г’айя ("мати драконів" Емілія Кларк), давня союзниця Ф'юрі з MI-6 Соня Фолсуорт (Олівія Колман) та лідер бунтівного угрупування скруллів Гравік (Кінгслі Бен-Адір).

Перший сезон серіалу налічуватиме шість епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень з 21 червня по 26 липня.

Ведмідь

The Bear (США, Hulu, комедія/драма, 2 сезон, прем'єра – 22 червня)

В центрі сюжету цього серіалу – молодий шеф-кухар зі світу вишуканої кухні Кармен "Кермі" Берзатто, який повертається з Нью-Йорку додому в Чикаґо, щоб керувати збитковим сімейним магазином італійських сендвічів з яловичиною після того, як його старший брат скоїв самогубство. Перший сезон серіалу вийшов влітку 2022 року та отримав дуже високі рейтинги, а також низку престижних нагород і номінацій.

Головні ролі у серіалі виконують Джеремі Аллен Вайт та Ебон Мосс-Бакрак.

Другий сезон серіалу матиме 10 епізодів, усі вони мають вийти одночасно.

І просто так...

And Just Like That… (США, Max, комедія/драма/романтика, 2 сезон, прем'єра – 22 червня)

У другому сезоні спінофу серіалу "Секс і місто", події якого розгортаються більш ніж через 10 років після фіналу повнометражного фільму за мотивами шоу, подруги Керрі Бредшоу (Сара Джессіка Паркер), Міранда Хоббс (Синтія Ніксон) та Шарлотта Йорк (Крістін Девіс) продовжать з'ясовувати, яке воно – життя сучасної 50-річної жінки у великому місті. А ось четвертої подруги з оригінального серіалу – Саманти Джонс (Кім Кетролл) – у другому сезоні, імовірно, не буде, як і в першому.

Крім того, до своїх ролей повернуться персонажі Че Діас (Сара Рамірез), Сіма Патель (Саріта Чоудхурі) та Ліза Тодд Векслі (Ніколь Арі Паркер), які були вперше представлені у першому сезоні "І просто так...".

Також у другому сезоні повернеться персонаж Ейдан Шоу (Джон Корбетт), з яким у Керрі були тривалі стосунки в оригінальному серіалі, до того як кожен з них пішов власним шляхом.

Другий сезон серіалу налічуватиме 11 епізодів. Перші два епізоди вийдуть 22 червня, решта виходитимуть по одному раз на тиждень з фіналом 24 серпня.

Викрадення

Hijack (Велика Британія, Apple TV+, трилер/драма, 1 сезон, прем'єра – 28 червня)

Події цього міні-серіалу розгортаються на борту літака з Дубаю до Лондона, який захоплюють терористи. Головний герой – успішний бізнес-переговорник Сем Нельсон – має сім годин, щоб врятувати усіх на борту.

Головну роль у серіалі виконав Ідріс Ельба ("Лютер", "Тор", "Темна вежа"). Також у серіалі задіяні Арчі Панджабі ("Сліпа зона", "Гарна дружина") та Ів Майлз ("Торчвуд").

Сценарій до серіалу написав Джордж Кей ("Люпен", "Вбиваючи Єву"), а режисером виступив Джим Філд Сміт ("Литвиненко", "Шукачі правди"). Раніше вони разом випустили серіал у жанрі чорна комедія "Олень".

Перший сезон серіалу матиме сім епізодів.

Відьмак

The Witcher (США, Польща, Netflix, фентезі/пригоди/драма,  3 сезон, прем'єра – 29 червня)

Третій сезон цього хітового серіалу буде адаптацією роману "Час презирства", який є четвертою частиною фентезійного циклу "Відьмак" польського письменника Анджея Сапковського.

Головним героєм серії є Геральт з Рівії (Генрі Кавілл) – відьмак-найманець, який за гроші знищує всіляких монстрів, що становлять загрозу для життя людей. Також в центрі сюжету – його прийомна дочка Цирі (Фрейя Аллан), яка ще до народження була пов'язана призначенням з Геральтом, і його кохана чародійка Йенніфер (Аня Чалотру). Також важливу роль в серіалі грає бард Любисток (Джої Бейті) – за чутками, в третьому сезоні його зроблять бісексуалом.

На відміну від попередніх, третій сезон "Відьмака" буде поділений на дві частини, які вийдуть 29 червня і 27 липня 2023 року. По скільки серій буде в кожній частині – поки не повідомляється. Однак вже відомо, що всього в сезоні буде 8 епізодів.

Вже відомо, що Кавілл піде з серіалу "Відьмак" після 3 сезону. У вже анонсованому 4 сезоні його замінить австралійський актор Ліам Хемсворт ("Голодні ігри").

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів травня 2023 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся