Фільм "Людина-павук: Крізь Всесвіт" вийшов в український прокат / фото Sony Pictures Animation

"Людина-Павук: Крізь Всесвіт", "Реаліті", Docudays UA та еротика: що подивитися на вихідних

10:05, 02.06.2023
8 хв.

Цього тижня в український прокат виходить продовження оскароносного анімаційного хіта "Людина-Павук: Крізь Всесвіт" та ще кілька новинок. Крім того, на екрани кінотеатрів повертається фестиваль еротичних короткометражек, а також стартує фестиваль документального кіно Docudays UA. Онлайн, тим часом, вийде високо оцінена критиками драма "Реаліті" з Сідні Свіні у головній ролі. Про всі кіноновинки тижня читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Людина-Павук: Крізь Всесвіт

Spider-Man: Across the Spider-Verse (США, 2023, пригоди/супергеройське/екшн/анімація)

Фільм, що стане продовженням оскароносного мультфільму "Людина-павук: Навколо всесвіту" 2018 року, продовжить розповідати історію Майлза Моралеса – однієї з версій Людини-павука в коміксах Marvel. Цього разу на підлітка з Нью-Йорку чекає несподівана подорож крізь Всесвіт, в якій він об’єднає зусилля з Ґвен Стейсі та новою командою "Павуків", щоб протистояти наймогутнішому лиходію, якого вони коли-небудь зустрічали.

В оригіналі головних персонажів озвучили Шамейк Мур, Гейлі Стайнфельд, Оскар Айзек, Джек Джонсон, Браян Тайрі Генрі, Джейсон Шварцман та інші.

Режисерами мультфільму виступили Хоакім Дос Сантос, Кемп Паверс та Джастін Томпсон, які мають великий досвід роботи над супергеройською анімацією. Вже відомо, що вони ж працюють над другою частиною мультфільму "Людина-павук: Крізь Всесвіт", що вийде у 2024 році.

Фільм не має сцен після титрів, адже його завершення вже саме по собі натякає на майбутнє франшизи.

За підсумками перших показів фільм має доволі високі оцінки. Так, на IMDb у нього наразі оцінка 9,1 з 10 балів, на Rotten Tomatoes – 97% схвалення від критиків, а на Metacritic кіноексперти дали фільму 86 балів зі 100, що відповідає характеристиці "всезагальне визнання" з поміткою Must see. Наш огляд фільму читайте в окремій рецензії.

Фестиваль Best Erotic Shorts 4

(США, Канада, Німеччина, Іспанія, Нідерланди, Ізраїль, 2022, короткометражний/еротика)

З 1 червня на екрани українських кінотеатрів повернеться найзухваліша добірка короткометражних фільмів. Глядачі зможуть побачити найкращі еротичні короткометражки з різних країн, що вийшли протягом останніх років.

Загалом глядачам представлять дев'ять стрічок – як ігрових, так і анімаційних.

Покази зможуть відвідати лише глядачі, які досягли 18-річного віку.

Фестиваль Docudays UA

Міжнародний кінофестиваль документального кіно про права людини "Докудейз" проходитиме в Україні вже вдвадцяте. Завичай найбільший в нашій країні фестиваль документалок проходив щороку останнього тижня березня у Києві, однак війна внесла свої корективи. Так, якщо у 2022 році 19-й фестиваль у підсумку провели в "мандрівному" форматі у різних містах України під кінець року, то цього року ювілейний вирішили перемістити на початок літа – з 2 по 8 червня.

В програмі фестивалю – кілька десятків документльних фільмів як українського, так іноземного виробництва. Звісно, більша частин з них буде присвячена різними аспектами війни Росії в Україні, однак будуть й інші теми, наприклад, культура, спорт та екологія.

З повною програмою фестивалю можна ознайомитися за посиланням.

Татусів уїкенд

About My Father (США, 2023, комедія)

Черговий сумнівний проект у фільмографії легендарного Роберта де Ніро ("Таксист", "Хрещений батько 2", "Скажений бик", "Недоторкані") розповідає про чоловіка, який вирішив зізнатися своєму батькові – італійському іммігранту Сальво, який ретельно оберігає національні традиції, що він збирається одружитися з американкою. Той наполягає на тому, що вихідні вони мають провести з батьками нареченої.

Також у фільмі зіграли Себастьян Маніскалко ("Ірландець", "Зелена книга"), він же виступив автором сценарію, Леслі Бібб ("Залізна людина", "Зоонаглядач"), Кім Кетролл (Саманта з "Секс і місто") та інші.

Світова прем'єра фільму відбулася 26 травня 2023 року. Він отримав здебільшого негативні відгуки критиків, але публіці, схоже, сподобався. Так, на IMDb у фільму наразі оцінка 6,1 бал з 10, а на Rotten Tomatoes – лише 32% схвалення від критиків проти аж 80% від глядачів. На Metacritic кіноексперти та широка аудиторія були більш солідарні – 37 балів зі 100 та 2,4 бали з 10 відповідно, що в обох випадках відповідає характеристиці "в цілому негативні відгуки".

Зауважимо, що також фільм офіційно виходить в російський прокат, і це теж неприємний факт. При цьому дистрибуцією фільму займатиметься компанія Lionsgate, яка також "відзначилась" прокатом "Джона Вік 4" в Росії – схоже, гроші їм зовсім не пахнуть.

Інфлюенсер

Influencer (США, 2022, трилер/жахи/детектив)

В центрі сюжету фільму – інфлюенсерка у соціальних мережах Медісон, що вирушає у самостійну подорож Таїландом з одним лиш рюкзаком. Там вона знайомиться із дівчиною, яка відкриває для Медісон розкутіший спосіб життя. Однак згодом ситуації отримує небезпечний поворот.

Одну з ролей у фільмі виконала зірка "Щоденників вампіра" Сара Каннінг.

Прем'єра фільму відбулася на Brooklyn Horror Film Festival в жовтні 2022 року, де він отримав схвальні відгуки. Так, на IMDb у фільму наразі оцінка 6,1 бал з 10, а на Rotten Tomatoes – 94% схвалення від критиків та 72% від глядачів. На Metacritic кіноексперти дали фільму 66 балів зі 100, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

Зазначимо, що правовласники цього фільму також не змогли втриматися від спокуси отримати криваві російські гроші, тож фільм був офіційно випущений в російський прокат в середині травня 2023 року.

Щось

The Tank (Нова Зеландія, 2023, жахи/фантастика)

Головний герой фільму Бен та його родина отримують у спадок занедбаний будинок на морському узбережжі. Якось вони випадково пробуджують прадавню істоту, яка тримала в страху кілька поколінь місцевих жителів.

Фільм має доволі посередні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 4,6 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 42% схвалення від критиків та 24% від глядачів.

Реаліті

Reality (США, 2023, драма/біографія)

Фільм, заснований на реальних подіях, розповідає про американську військову перекладачку Реаліті Віннер, яка отримала найдовший тюремний термін за несанкціоноване оприлюднення ЗМІ урядової інформації – звіту розвідки про втручання Росії у вибори в США у 2016 році за допомогою електронної пошти.

Головну роль у фільмі виконала американська акторка Сідні Свіні, найбільш відома за ролями Кессі Говард у серіалі "Ейфорія" та Олівії Моссбахер у першому сезоні "Білого Лотоса". Також вона виконала роль "Змійки" у фільмі Квентіна Тарантіно "Одного разу в… Голлівуді".

Режисером фільму виступила Тіна Саттер, яка зняла його на основі своєї ж театральної п'єси 2018 року Is This a Room, що, своєю чергою, являла собою адаптацію роздруківки матеріалів розслідування ФБР щодо Реаліті Віннер.

Прем'єра фільму відбулася на Берлінському кінофестивалі в лютому 2023 року, де він отримав схвалення від критиків. Особливо вони хвалили режисуру Саттер та акторську гру Свіні. Так, на IMDb у фільму наразі оцінка 6,8 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 95% схвалення від критиків та 92% від глядачів, а на Metacritic кіноексперти дали йому 85 балів зі 100, що відповідає характеристиці "всезагальне визнання" з поміткою Must see.

Фільм стане доступний з 29 травня 2023 року на HBO / Max.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями – на їхню роботу впливають повітряні тривоги, відключення електроенергії та комендантська година.

Якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і вирушити в найближче бомбосховище. Зазвичай, якщо тривога менше 20 хвилин, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Опцію повернення коштів за скасовані сеанси пропонують нечасто. Аналогічна система обміну квитків діє у разі відключення електроенергії.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали червня 2023 року – цього тижня на HBO стартує скандальний серіал "Ідол" з Лілі-Роуз Депп та The Weeknd, який вже встигли рознести критики за занадто відверті та грубі сексуальні сцени та надмірну кількість оголених сцен.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся