Головний приз Каннського кінофестивалю "Золота пальмова гілка" / REUTERS

Незважаючи на те що Каннський кінофестиваль в цьому році скасували через пандемію коронавірусу, організатори оголосили його програму.

Читайте такожКаннський кінофестиваль 2020 остаточно скасували

Як повідомляється на сайті фестивалю, фільми, що потрапили в програму, будуть відмічені знаком "Вибір Каннського кінофестивалю" і потраплять на осінні кінофестивалі у Венеції, Сан-Себастьяні, Торонто.

Відео дня

Цього року відбірковий комітет отримав на розгляд рекордні 2067 фільмів з 147 країн (у минулому році - 1845 з 138 країн).

З 56 фільмів, які були відібрані для Канн, 15 є дебютами. Також у програму увійшли 16 фільмів, знятих жінками. Крім того, в цьому році був відібраний 21 французький фільм.

В програму, зокрема, увійшли фільми "Французький диспетчер" Уеса Андерсона, "Літо 85-го" Франсуа Озона, "Ще по одній" Томаса Вінтерберга, "Амоніт" Френсіса Лі, епізоди міні-серіалу "Топірець" Стіва Маккуїна, "Хороша людина" Марі-Кастілья Менсьон-Шаар, мультфільм "Душа" Піта Доктера, анімація "Айя і відьма" Горо Міядзакі.

Як повідомляв УНІАН.Lite, кінофестиваль повинен був відбутися з 12 по 23 травня, проте був скасований через пандемію коронавірусу. Режисер Спайк Лі очолив журі Каннського кінофестивалю. У той же час організатори зазначили, що захід не буде переходити в онлайн-формат.