Організатори "Євробачення" назвали спекуляціями звинувачення на адресу виконавця / фото eurovision.tv

Організатори "Євробачення" прокоментували інформацію про те, що соліст італійського гурту-переможця конкурсу Måneskin Давид Даміано вживав наркотики під час фінального ефіру.

Потрібне заява Європейського Союзу радіомовлення і телебачення (EBU) опубліковано на сайті пісенного конкурсу.

Читайте такожСкандал на "Євробаченні 2021": соліста Maneskin запідозрили у вживанні наркотиків просто під час шоу (відео)

Відео дня

Звинувачення базувалися на відео, на якому Даміано нахиляється до столу, в чому багато хто побачив вживання кокаїну. Організатори "Євробачення" такі чутки щодо відеозапису назвали спекуляціями.

Відзначається, що соліст Måneskin пройде добровільний тест на наркотики по прибуттю додому в Італію.

"Група рішуче спростувала звинувачення у вживанні наркотиків, і співак, про якого йдеться, пройде добровільний тест на наркотики після прибуття додому. Про це вони просили вчора ввечері, але EBU не зміг організувати це відразу", - йдеться в заяві.

Організатори зазначили, що керівник італійської делегації повідомив, що наркотиків у Грінрумі, де чекають на свої виступи учасники "Євробачення", не було. Там пояснили, що співак нахилився до столу, щоб прибрати розбите скло.

"EBU може підтвердити, що розбите скло було знайдено після перевірки на місці", - повідомили організатори пісенного конкурсу

"Ми все ще уважно переглядаємо кадри та будемо своєчасно оновлювати додаткову інформацію", - йдеться в повідомленні.

Італійська група Måneskin раніше спростувала звинувачення у вживанні наркотиків і заявила, що готова пройти тест на вміст наркотиків в крові.

Соліст Давид Даміано зазначив, що підіймав з підлоги розбитий келих, який впустив його колега по групі Томас Раггі.

"Євробачення-2021"

  • У щорічному пісенному конкурсі "Євробачення-2021", що проходив у Нідерландах, перемогу здобули представники Італії - рокери Maneskin з піснею"Zitti E Buoni".
  • Варто відзначити, що саме Maneskin пророкували перемогу букмекери.
  • Український колектив Go-A з композицією "Шум" в рейтингу букмекерів посів 4 місце, але в підсумковому підрахунку посів п'яте.
  • Вокаліста італійської рок-групи Maneskin, що перемогла на "Євробаченні" запідозрили у вживанні наркотиків прямо під час шоу.