Концерт відбудеться 24 серпня з нагоди Дня незалежності в парку Шевченка / фото Дар'я Шрамко

На Пейзажній алеї в Києві відбувся масштабний концерт класичної музики.

Про це стало відомо із соціальних мереж.

Як повідомила з місця події засновниця фонду «Відкрита музика міста» Марія Дідковська, на Пейзажній алеї відбувалися зйомки грандіозного концерту «Ода незалежності» до Дня Незалежності.

Відео дня

«Це не зовсім концерт, адже, як бачите, немає глядацьких місць, як і, власне, глядачів. Наразі ми готуємо дійсно грандіозний концерт класичної музики, до якого зможе долучитись вся Україна! Він відбудеться 24 серпня з нагоди Дня незалежності в парку Шевченка. Але це не буде концерт у традиційному розумінні – це буде поєднання офлайн та онлайн форматів, коли на великому екрані просто неба й одночасно на YouTube-каналі Classic Picnic та на світському порталі JetSetter.ua транслюватимуть виступи одних із найкращих музичних колективів та композиторів України», - поділилася Марія Дідковська.

 Фото Дар'я Шрамко

На офіційній сторінці Classic Picnic також повідомляється, що під керівництвом режисера Олени Савчук наразі в різних куточках України відбуваються записи концертів найвидатніших музичних колективів. До ініціативи вже долучилися прославлені колективи із Києва, Харкова, Львова та Одеси. Зокрема, виступатимуть:

  • Національна заслужена академічна капела  України «Думка»
  • Національний  академічний симфонічний оркестр України
  • Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.В.Лисенка
  • Львівська національна філармонія
  • Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова»
  • Національний одеський філармонічний оркестр
 Фото Дар'я Шрамко

«Ми щороку підтримуємо культурний проєкт Сlassic Picnic і талановиті творчі колективи, які популяризують музичну культуру в нашому суспільстві. Чимало людей навіть не уявляють, якою багатогранною може бути класична музика. Тож ласкаво просимо на концерт, що дозволить вам зануритися в атмосферу мистецтва та насолодитися творчістю відомих музичних колективів та композиторів», - прокоментувала ідею соцпроекту голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга.

Нагадаємо, що фонд «Відкрита Музика Міста» - це проект та однойменний благодійний фонд, на меті якого популяризація класичної музики, підвищення музичної освіти громадян та формування свідомого суспільства за допомогою культурних ініціатив.

 Фото Дар'я Шрамко

Приєднатися до події можна буде офлайн – трансляція на великому екрані в парку Тараса Шевченка (звісно ж, на безпечній дистанції та з дотриманням маскового режиму), а також онлайн на офіційній Facebook сторінці Classic Picnic та порталі Jetsetter.ua.

 Фото Дар'я Шрамко