Фото фейсбук Мстислава Чернова 

Український відеограф та режисер Мстислав Чернов, який зняв фільм "20 днів у Маріуполі", розповів про найстрашніші моменти під час зйомок.

Перед тим, як отримати "Оскар" у категорії "Найкращий документальний повнометражний фільм", чоловік згадав про те, що довелося йому та команді пережити у перші 20 дні в обложеному Маріуполі після початку вторгнення Росії в Україну у 2022 році. 

"Смерті дітей. Це найстрашніше. В цей час я думав про своїх доньок. І ще одне, мабуть, найстрашніше, це відчуття, що ми не можемо нічого змінити. Скільки б ми не знімали, скільки б ми не показували це світу, все одно це продовжувалось. Це було страшне відчуття, що ми нічого не можемо зробити. І я думаю, що у багатьох, кого ми бачимо в фільмі, теж є таке відчуття: в лікарів, які не змогли врятувати дітей, у військових, які не змогли втримати цю навалу", - розповів Мстислав виданню DW. 

Він додав, що відбувалося набагато більше подій навколо, але все не можна вмістити у кінострічку. 

"Те, що ми змогли показати у фільмі, це може, тільки 1% від того, що відбувалося. Було знято набагато більше, а відбувалося ще більше. І, на жаль, ми ніколи не зможемо до кінця зрозуміти масштабів цих руйнувань. Тому що Маріуполь повністю зруйнований, від нього нічого не залишилось", - наголосив Чернов.

Нагадаємо, раніше Мстислав Чернов розповів, коли росіяни мають побачити фільм "20 днів у Маріуполі".

Вас також можуть зацікавити новини: